Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дрога

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Angel.in.dark, 5 јуни 2010.

1. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Баш због тога сречо, јер ја имам шта да ти понудим.

На kim.k, jovanovska94, Kukla994 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Крадам Шахти

Крадам Шахти Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Баш си се потрудила да ми удовољиш:P

На Valerin му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Али нисам ја жена, него мушкарац, доџи да се увериш. :*

На jovanovska94 и Kukla994 им се допаѓа ова.
  4. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Во моето маало е легализирана :)

На Valerin, Marossa и crimson им се допаѓа ова.
  5. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Вие па да ја легализираат, кај е поскапена уште данок да ви лупнат фали.:D
    Уствари за уште некој споменик не би дошло лошо.:rofl::rofl:

На Valerin, crimson и veren им се допаѓа ова.
  6. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    51.836
    Барем ќе е полесна за наоѓање :D

На sparklie и veren им се допаѓа ова.
  7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.662
    Допаѓања:
    6.535
    Никогаш сум немала притисок од никој да пробам било што, секогаш било своеволно. И пред да пробам нешто, сум читала многу на нет за краткотрајни и долготрајни ефекти, како и позитивни/негативни искуства од луѓе кои пробале. Накрај, сум пробала екстази зошто сум знаела дека ќе имам супер провод на журка, и едноставно ме интересирало како ќе ми влијае на психа. Сум била и само на едно пиво на журка, и сум поминала доста океј, но искуството кога си на таблети е многу поинакво.
    Еден период користев доста интензивно, оти ми се виде интересен ефектот, уживав на нив и ги земав зошто ми беше убаво едноставно, а не зошто сум била физички зависна, да се тресам за тоа.

Тој период исто си излегував најнормално на кафиња со луѓе кои не се конзумери, ни јас имав некои промени во однесување што ќе им пречат, ниту тие мене ми пречеа што со нив "не можев ништо да правам" Едноставно немав потреба.
    И ете, со тек на време, желудникот почна да не ми ги сака таблетите, а впрочем и мојата психа. Месец дена немам земено ништо, а не ни планирам долг период. Веќе го знам филингот што го добивам од нив, од друга страна почна и да ми ги отфрла организмот и зошто да правам нешто со сила? Секој си ги знае границите.

Марихуаната не ми пречи, но мене лично ми е мех. Последниов период, пушев три пати по ред после долг период неконзумирање, и четвртиот пат одбив зошто двата пати ептен лошо ме пукна, доживеав тотален space out, и уста не ми се отвараше. А на другите ок им беше. И зошто не сакам таква да бидам во друштво, не земам веќе. Инаку, во глобала мене ми е најубава онаа трева што ми предизвикува релаксираност, олабавеност и отворање на умот кон нови теми за зборување и зборување.. :)

А мислењето дека се пробува дрога ако си во лоша психичка состојба, па за да заборавиш на проблемите - никако! Уште повеќе ти се влошува ситуацијата, зошто потсвесно го размислуваш тоа, и можеш ептен да си направиш бед филм, да истрипаш нешто, да ти е страв, да станеш параноичен.. Па и физичко лошење, депресија.. Ако веќе пробувате нешто (ова не е препорака) гледајте да бидете во ок психичка состојба.

На citiesinflames и Marossa им се допаѓа ова.
  8. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509

Се чека принцот со зелената ганџа :D

На Valerin, PogbaPol и veren им се допаѓа ова.
  9. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Муабетиве.. Не сте нормални мајке ми :D

ТУку суша некако периодов,а? :D

На kim.k, Valerin и 1209 им се допаѓа ова.
  10. hajhaj

hajhaj Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Дечкии ве молам да ми помогнетее :sweat:
    Уште од 15 години почнав да пушам марихуана, мислев дека тоа е единственото нешто што ќе направи да заборавам на се... Прв пат ми беше многу чудно потоа се навикнав а сега понекогаш и кризирам, почнав редовно да пушам заедно со моето друштво, некои се откажаа и само јас сум таа што продолжив и уште едно девојче.. Но резултатите многу ме исплашиа, многу сум слаба и имам многу модринки по телото но можеби е тоа поради слабокрвност, во последно време чувствувам многу вртоглавици и се чувствувам многу лошо... Кога ќе се сетам на тоа колку бев опседната со трева( а и уште сум) ми оди да се самоубијам, се обвинувам самата себеси, бидејќи не можам да си ги препознаам моите граници.. Се уништив начисто и сега не знам дали тоа се последици од марихуаната или си имам други проблеми, се чувствувам толку изнамоштена и безвредна( свесна сум дека згрешив, но причината зошто почнав не е важна) незнам како ќе го надминам сето ова :(;(

11. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277

@hajhaj

Модринки здобиени под дејство на марихуана? :^)

Или јако дриблаш, или ја пропушташ поголемата слика во случајов, а тоа е дека некој здраво те млати дур си во полусвесна состојба. Во краен случај сама си ги нанесуваш тие повреди ради чувство на вина. Не би да нагодувам, битно ако е ова вистина не гледам друго решение освен да се обратиш во клиниката за одвикнување од зависности што е можно побрзо.

Иако причава ми е something smells fishy and it certainly isn't fish, али океј.

Последна измена: 30 октомври 2015
    На blueeparadise, cresa-jagoda, veren и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699

На Bescheiden и Valerin им се допаѓа ова.
  13. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Значи девојче, нема никакви шанси да имаш модринки од тоа што пушиш марихуана. Можни се вртоглавици, слабеење не, марихуаната не е таква дрога. Ствара психичка зависност ептен ако си некој трипоман. Јас на пример, 4-5 месеци секој ден пушев, значи секој ден. Нит ослабнав, нит сум зависна, а и не пушам одамна. Имам правено свашта.. таблети, амфетамини, пјур и што уште не и НЕ СУМ ЗАВИСНА. Точно дека има многу лоши последици што некои ги имам осетено, ама кога векје си се решил да правиш нешто, кје си ги трпиш и последиците. Зборот ми беше, СЕ Е ДО ПСИХАТА. Точно е и тоа дека дрогата ствара физичка зависност ама ако ти си ставиш во глава дека можеш без тоа, кје можеш. Уште еден пример, правев таблети секој втор ден 2-3 месеци по ред. Ослабнав(што е нормално во врска со таблетите) ама зависност..НЕ! Еве, месец дена не сум правела ништо и супер ми е, не ни мислам на тоа. Друго, тоа дека организмот кје ти бара...глупости! Значи штом јас не сум станала зависна од многу појаки ствари од марихуаната, нема ни ти од тоа. Кје бидам директна, за да се дрогираш треба да си јак на психа, такви работи не се прават за да бидеш јак пред друштвото, од проблеми и сл. Значи во никој случај тоа. Да не ширам знаења тука, кје престанам, ама морав да пишам затоа што кога видов што напишало девојчево, се изнервирав. И јас кје кажам како и сите други, секој си има различно мислење на оваа тема. И не, не сум наркоманка. Совет за тебе: не дозволувај дрогата да те вози тебе, вози ја ти неа. Се извинувам ако навредив некој. :)

На blueeparadise и citiesinflames им се допаѓа ова.
  14. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Отсекогаш сум сакала да пробам барем еднаш ама....Дечко ми секој месец зима,и верувајте ич не се примеќа,освен што е малце омалаксан и очите му се жар црвени.И имам читено дека не е ни штетно,ни те влечи.И модрици од марихуана нема шанса да излезат.

15. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Од марихуаната не може ништо да ти се случи, а и нема некое посебно чувство. Нема зашто да пробуваш, мое мислење хаха: )

16. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    дрога или?

На gentle.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Не,марихуана

18. marich

marich Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2015
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    201
    Ништо немам пробано. :) не ни сакамм ..

19. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Никој одамна нема пишано на темава, во последно време се зборува за легализирање на марихуаната во Македонија. Дали конечно ќе се случи тоа? Пред неколку години тоа ми изгледаше како невозможно, но се повеќе луѓе зборуваат за тоа и не ми изгледа толку недостижно. Блиску е денот кога човек ќе се разбуди со мирисот на свежо исушен канабис одгледан во домашни услови без страв од прогонување.

На Bescheiden, theowndemon и ccca им се допаѓа ова.
  20. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Како мислиш во домашни услови? Па нели ќе го одгледуваат сертифицирани лица и ќе може да се набави само со рецепт од лекар?