Во Уругвај, првата земја каде што се легализира марихуаната, дозволено е да се расте до шест растенија во домашни услови за сопствена употреба. Една од добрите особини на марихуаната е што расте насекаде, доколку се легализира на овој начин нема кој да заработува пари од неа освен за медицински цели се разбира. Затоа овој начин на легализирање не е баш привлечен за држвата и компаниите што би се занимавале со растење и продавање на легална марихуана.
http://www.telma.com.mk/vesti/debata-za-medicinska-marihuana Да тоа е супер, на тој начин ја одгледуваше Кили. Инаку он беше кај мајка ми на клиника и самата ми кажа во колку лоша состојба беше (пред неколку години). Човекот се избори исклучиво на овој начин, без гнасната хемотерапија која убива на најлош можен начин. Се надевам дека што поскоро ќе се усвои и кај нас, ако ништо друго барем на овој начин, да не мора нелегално да ја набавуваме.
Не само тоа туку и во земјите каде што е легализирана опаѓа криминалот позврзан со нелегална продажба, ако е веќе легално не може да се заработува пари нелегално. Од друга страна глупаво е да приведеш некој во полиција за поседување на мала количина на марихуана, таа личност не представува никаква закана кога безброј други криминалци шетаат на слобода.
Секој треба да може да си сади до некои одредени количини и тоа е тоа. Марихуаната не е криминал, не е злосторство и не прави лошо нешто. Имам отворено тема на форумов за Марихуана и за благодетите од нејзе.
Хахахаха каква врска има тоа со легализација на марихуаната? Не дека ќе има повеќе ненормални луѓе ако се легализира, туку помалку главоболки и повеќе насмевки за секого.
Сакам нормален човек до мене а не некој што лети ти да му зборуваш а он да се смее.....Не сакам и готово...Кој ги измислил брее марихуани и разни видови на дрога аууууу страшноо....
Оние кој не сакале да ја користат пред да се легализира нема да ја користат ни од како ќе се легализира, нема тоа никаква врска
Госпо ги создал тие марихуаните а човекот разните видови на дрога... плус и некои луѓе делуваат сами по себе како дрога , размисли за тоа. Иначе сите дроги ги имаме сите ние во себе преку хормонскиот систем.
Да еве гледам дечко ми кој има мерак да си користи е ненормален, никогаш не можам нормален муабет со него да правам оти се смее цело време и се однесува како нешто да му фали.Сирота јас овие осум годино како издржав за каде ли сум. Не ми се верува значи колку сте плитки во тоа размислувањата.
^Нека сум плитка знам како изгледа напафкан човек и не ми кажувај ти како изгледа тоа..Ако ти одговара тебе биди си со таков ...Сиротата јас...Пријателот на еден мој пријател учеше за наставник и си конзумира марихуана и и како да го пуштам моето дете утре он да му предава м... ???
Значи да изгледа така некој, а некој и не, некој изгледа сосем нормално и пушењто не го прави помалку човек од некој друг.И јас еве не пушам и никогаш немам пробано, но доволно сум зрела за да ја ценам личноста до мене поради други ствари, а не според тоа како се опушта.
Тоа е мое мислењети реков ако можеш со таков човек да живееш во ред ти ке живееш не јас.Не реков дека го прави помалку човек. Ако е било нормално да пушиме сите ке сме го правеле сите тоа....така да....од мене едно големео НЕ... секој како сака така нека прави...
Не рече дека го прави помалку човек само рече дека не се нормални, што значи дека нешто им фали.Еве не е нормално и цигари да се пушат поштетно е ама пак пуши 80% од луѓето така да...јад не ти викам да бидеш ти со таков човек него твоето мислење имаше навредлив тон.