Епа тоа сакам да кажам дека зависи од друштвото а зошто и на тоа друштво не му се укаже дека не е во ред.Кога ти ке му укажеш на твоето дете др ке направи исто така и да се намали бројот ,ама нееее нее штетно па можеме да дуваме.
Треба да има годнишна граница барем до 18 години. Ако децата прекумерно користат дрога и алкохол во периодот кога се развиваат може да има негатиен ефект, но кога се веќе возрасни самите можат да си донесуваат одлуки за тоа што е добро, а што не е добро за нив.
Е ај после 18 нема да има негативен ефект.После 18 се претвараме во друго нешто.Стврно незнам како можете да мислете дека тоа е добро..
Ако се опседнеш со тоа што има негативен ефект, а што не треба да престанеш да живееш. Некои луѓе дуваат, некои јадат во седмица, некои пијат, некои се вегетаријанци, некои вегани и мислат дека месотот е штетно, некои мислат дека месото не е штетно, некои се преоптиватени со стрес, некои пушат, некоја храна е штетна за едни, а не е штетна на други. Додека се завртиш ти прошол животот и си остарел ако воопшто си стигнал до старост, на крај краева пак ќе бидеш изнемоштен. Обично луѓето што живеат еден начин на живот ги потенцираат само добрите работи, ги изоставаат лошите.
Јас не се опседнувам со дрогата или што било туку жал ми е кога ке видам млад здрав прав човек што си уништува животот а може толку работи свесно да ги виде ,да ја свати убавината на животот без ништо .Не ги разбоирам луѓето што корист имаат ако пушаат.На трезно во свесна состојба живеј,смеј се ,пеј итн
Само се бркаме во круг во темава. Не значи ако дува дека си го уништува животот, може и да без да дува да си го уништува животот.Најлесно е да покажеш со прст кон некој и да речеш аха овој дува, пие дрогата или алкохолот се криви.
Еве и цигарите се легални па сите пушат у државата? Кој си дува, ќе си дува и на нелегално. Кој не сака да проба, нема да проба и на легално. Не дека со легализација сите ќе се претвориме у наркомани па само @presiosaP ќе остане салам.
Незнам зошто толку голема врева се крена што ќе се легализира марихуаната.Ќе ја легализираат за медицински цели лекот ќе се дава само со рецепт. Легализацијата не значи дека секој ќе може да си ја сади во двор и да прави што сака . Како што кажа @Sanjichka007 нема врска дали ќе се легализира или не тоа што сака да си дува ништо не го сопира
Па имаше некој коментар сега го прочитав, дека сакала децата на прав пат да ги изнесе затоа е против легализација. Мор сестро сите од дома така не учеле, па еве и без легализација сме скршнале. Не менвит ништо.
Мило ми е што од расправија за дрога, темава прерасна во место за запознавање на вистинската личност во животот. Си мислам да не пишев после долго време во темава немаше да се случи такво нешто. Можам да бидам горд со себе до крајот на денот.
Aaaa izglea bez maz ostana ti. Jas znam kako e so zavisnik od marihuana...no samo na marihuana e bila licnosta ne i na potesko nesto. Se e bilo u red so licnosta,za razlika od drugi so se na teski drogi. Ne e kojznae so...i da crtas ovdeka nemozes da dokazes deka e stetnaa.ete i ja znam da duvam nekogas no treva da , drugo nekjam da probam ne e strasno Nemoze sega nekoj mene da mi kaze deka e stetna i vekje da ne zapalam. Ti ne gi opravduvas porocite..drug gi sakaa i taka e. Decata tvoi ke gi cuvas u stakleno zvono, da ne slucajno osetat miris od nekoj porok, nemoj ke umrat So se zapna tolku stetna stetna, ostaj ovaa tema odi rasetaj gi dr temi..na ovaa gubis mnogu nervi