Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дрога

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Angel.in.dark, 5 јуни 2010.

1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.111
    Допаѓања:
    163.674
    Ја дојдов да му се заканам официјално на девер ми @PogbaPol дека ако во најскоро време не се нацрта на чет, ќе му ја украдам травата и ќе му откажам верност за лајкови. :!: ]:)
    Ако мојт да служи темата за све што се изначитав тука, мојт и за ова :wasntme:
    ФМП :smoke:

На Kukla994 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  2. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    ^ Е дилеро иначе:D

3. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    твојата елоквентна начитаност ми праи вagina tingles

бтњ. сите да дојдите на роденденот на мкц утре !

На Bescheiden, Sanjichka007, Prijatelot и 3 други им се допаѓа ова.
  4. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Идиме!
    Еднаш мене место трава ми дадоа смрека, ме заебаа право. Дали ти се има десено вакво нешто?

На BoneMachine му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    не али иам намерно дувано зелен и црн чај со другари кај грчка амбасада виде стара жена и викна џандари лол

На Sanjichka007, theowndemon, crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  6. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    hghhh dane ve fatija

7. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    не, се тргнавме на време

8. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.012
    Допаѓања:
    51.883
    А, бе, преживеала темава. :D

Ама сериозно, не се дрогирајте.

На GirlLove, Bescheiden, Ketchup и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Шо бе, мара парти ли праите вие овде? :D

На Kukla994, Ketchup, BoneMachine и 3 други им се допаѓа ова.
  10. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    сањуле-мањуле мара ја нема бамбурот ја зема

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
  12. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Ако се печурки како на сликата нема зијан. Може да очекува само проширување на свеста и длаболк разговор со самиот себе.

На Ketchup, theowndemon и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  13. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Многу јадам печурки посебно на пица

На Џони Џип, Jenniffer, Ketchup и 2 други им се допаѓа ова.
  14. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Јадењето пица ме натерало за осознаам нови работи за себе.

На Jenniffer, tessie, Ketchup и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Дрогата е најголемото зло што може да му се случи на човекот а посебно на една девојка. Каква иднина може да има една девојка која е навлезена во светот на дрогата? Никаква. Дрогата за една девојка значи и влез во светот на проституцијата и тоа од најнизок вид онаа улична проституција за 500 денари за да може наредниот ден да купи дрога за да преживее и се така во круг, додека не замине од овој свет.
    Зарем некој верува дека девојка која конзумира дрога може да биде добра мајка и сопруга? Јас не верувам во такво нешто, исто како што не верувам дека некој може да се излекува од оваа зависност и дека при првите тешкотии во животот нема спас да побара повторно во дрогата.
    Ѓи молам младит луѓе да не се лажа да посегнат по алкохолот и дрогата, во нив нема да најдат утеха туку ќе си го упропастат животот. Дрогата и алкохолот се единствените 2 работи кои се полоши од проституцијата која исто така е многу присутна кај младите се со цел да се дојде до пари на „лесен“ начин, колку е лесен знаат само оние кои го искусиле тоа, но за тоа во некоја друга тема.

На Mr. Right, doubleg и presiosaP им се допаѓа ова.
  16. BoneMachine

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Не знаев дека е толку евтино.

На темата.
    Мислам дека сите работи што ги наброја се резултат на проблемите и траумте преживеани во живтот до моментот на земање на дрога, алкохол и останатите зависности. Не треба да речеме дека дрогата е единствениот проблем и да ја изолираме како едниствена причина, ако го направиме тоа нема да го решиме проблемот туку напротив.

Најпрво жал ми е што тоа ти се случило. Сигурно дечкото имал сериозни проблеми уште предходно, но не можам да зборувам за тоа бидејќи не го знам, ти можеш самата да оцениш.
    Мислам дека не треба да се оптоваруваш со тоа што можело да биде бидејќи не знаеме, но гледај што може да биде. :)

17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Не значи дека нема вакви случаеви кога бараат излез од проблеми во некоја зависност, ама луѓето, најчесто млади, се навлекуваат од Х причини: од лошо друштво, или да бидат прифатени во истото, од недостиг на самодоверба, од досада, неисполнетост, барање внимание и сите други видови на "проблеми" со кои се соочува секој млад човек. Не мора ни да биде дисфункционално семејство, вистински големи проблеми па оттуда разочараност.
    И обично се се тоа млади интелигентни луѓе на кои дрогата на крајот им го убива потенцијалот.

Имено, сакав да се произјаснам на темава. Ве читам со недели и едно нешто не ми е јасно.
    Ок, секој си има право да си одлучува за својот живот, дрогирајте си вие ако сакате, ама да зборувате како тоа не е ништо, нешто безазлено само, да ја величате и истакнувате како благодет, со тоа не се согласувам.

Зборувам од аспект што имам проживеано, што имам видено, во какви друштва бев, какви луѓе видов, почнувајќи од излегување од лично сопствено задоволство, па потоа сретнувајќи ги и луѓето од "работен" аспект, едно нешто што стои од мене како заклучок е: дека ништо вистински добро нема во дрогата.

И сега како родител на две деца, не можам едноставно да оправдам дека "пафкањето" е нешто за разонода и опуштање. Не мора и дефинитивно не е единствен начин некој да се опушти и разоноди.
    Ако сметате дека е навистина така, прашајте ги родителите ви дали се согласуваат. Вратете се на темава кога ќе бидете вие родител и кажете како вие како родител им кажувате на децата дека тоа е ништо, not a big deal.

Можеби некој со години, до крајот на животот ќе остане само на повремено конзумирање марихуана, од разонода, опуштање, ама друг, трет, ќе помине од трева на нешто поинакво. Ај ова да пробам, ај она да пробам. Па види хашиш бил убав, со чоколаден вкус, па спид за добро расположение, па екстази за добро журкање, па ќе се разочараш нешто во моментот ти треба нешто појако, па ќе си пробаш и хероин, многу убаво чувство, па еден, ај уште еден пат, друг , трет и толку. Крај.
    Тоа така оди нели. Се е убаво, безазлено, за добар провод. Само глупите подлегнуваат. Е па не мислам така. Тоа е скриено зло и подобро спречити неголи лечити.
    Страшен е процент на младите на метадонска терапија, кои исто така почнале со безазленото пафкање, страшни се приказните во кои децата се родија и сега живеат со мајка и/или татко зависник, гледајќи таков пример.
    Можеби отидов во крајност, ама на тема дрога нема залажувања типа: јас сум наркофил, а не наркоман.
    Па да видиме до кога. Дрогата не е безазлена ниту добра работа, и не треба како таква да се претставува.
    Да, во медицински сврхи можеби, впрочем се што постои на земјава е за некое добро, се додека не се злоупотребува.

На Bescheiden, presiosaP, baba Rada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.729
    Допаѓања:
    322.849
    Не читав погоре кој што ма напишано за да не потпаднам под влијание на мислења на членови за чии постови скоро секогаш имам убаво мислење.
    Ова е МОЕ видување.

Дрога -НЕ.
    Ни за забава, ни за опуштање.За медицински цели не станува збор овде !
    Не оправдувам никој кој се опушта со дрога.
    Не постои лесна и тешка.
    Постојат само тврди и лабилни карактери.

На Mr. Right, baba Rada и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  19. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    @Sky-butterfly @referentka тоа го зборувам во 50 постови ама нема кој да слушне и разбере и незнам што да кажам за таквите личности...незнам дали се праат на тошо или овде изиграават нешто сите знаеме колку е лоша дрогата ама неее за нив нее...незнам веке ни што да кажам

На LadyInTheDark, Mr. Right, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205

Достапни во вашата локална днк анни фарм аптека...без рецепт!

На LittleChili, Sanjichka007, Ketchup и 3 други им се допаѓа ова.