Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дрога

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Angel.in.dark, 5 јуни 2010.

1. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.578
    @Ицолгудбејбе Се согласувам со тебе, значи не ми е никакво контрање постов, само да кажам некои работи. И јас кога се зачленив на форумот бев дете, и овде секако има други контроверзни и табу теми за помало девојче, еве категоријата секс да ја земеме. Сум ја отварала и таа категорија понекогаш нормално, и оваа тема исто, дете како дете - од радозналост. Ама нормално сум знаела и тогаш дека се' што лета не се јаде, и пример во темава некој да пише земајте хероин, убаво е, кој при чист памет ќе потпадне на тоа и ќе земе на 13 години? Јас се' и сешто сум прочитала на форумот, и не сум испробала до сега никакви егзибиции оти на некој му било нешто убаво. Ехее, на темиве што се' не се пишува, а и затоа сме се зачлениле, да можеме да коментираме и да даваме свои мислења. Друга работа,не е само форумов, има и други медиуми, социјални мрежи, телевизии, па и влијание од друштвото.. Детето не можеме да го спасиме од нешто да слушне, за жал.

Единствената грешка на мене и некои други членки, е што влеговме во прелична дискусија што требаше да се одвива по ЛП. Ама, јас сеуште си стојам зад ставот дека ни на млад, ни на стар не сум препорачала нешто да пробува, па ни марихуана. Дрогата е лоша, секако дека додека ја користиш ти е убаво, но си носи и последици. Јас сум подготвена да ги трпам, и тоа е мое мислење, додека го почитувам сечие друго. За марихуаната, и таа е штетна ако ја користиш секој ден, цел ден. Нема ништо наивно и безопасно. Знам многу стонери што денот им започнува и завршува со џоинт. На 20 години можеби сеуште немаат физички и психички последици, но со текот на времето ќе ги стигнат. Иако, нели, нема споредба од марихуана и другиве хемии.

Поздрав и секое добро :)

На twilight123, Џони Џип, maca cvet и 2 други им се допаѓа ова.
  2. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Кој сака може да го земам некој ден со мене на работа, да го прошетам на две-три места, да види колку не е штетна дрогата...
    и доста со тие глупости дека повременото или ретко земање не води кон зависност...кој наркоман почнал со тешки дроги и редовно земање?
    никој...сите почнуваат на ист начин...а многу и завршуваат на ист начин...

На Ogi13, twilight123, Jenniffer и 15 други им се допаѓа ова.
  3. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    17.725
    Се согласувам со тебе дека скоро сите почнуваат одрилика на ист начин но верувај дека не завршуваат сите исто

4. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Алкохол е за Сељаци , Дрога е за Граѓани. #Едно Другарче

На Bescheiden, elimkd и Џони Џип им се допаѓа ова.
  5. Дугокоси Швалер

Дугокоси Швалер Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    303
    Site na svoj unikatek nacin se sheknuvaat i zavrshuvaat neli :D

На Џони Џип и КикиМаус им се допаѓа ова.
  6. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Против дрога сте, ама марихуана поддржувате. Браво бе!
    Јас вегетаријанец сум, ама риба јадам.

На twilight123, Mishela, simonna.a и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Дугокоси Швалер

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    303
    Marihuanata kako trava si e samo trava. Od nea se proziveduva droga. Ama ima poedinci so se drzat na mototo:
    Samo bilogija, hemija NE. I cel zivot duvaat i nemaat gajle.
    A kakov vegetarijanec si koga jades riba? Ribata ne e marihuana sto raste na zemja :) ama toa e druga tema.

На Џони Џип и EminemsGirl им се допаѓа ова.
  8. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Муабетот ми беше дека дрога си е дрога, без разлика марихуана, кокаин или екстази...
    Ова со рибава ми беше со сарказам кажано, @Дугокоси Швалер.

На twilight123, simonna.a, Sanjichka007 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Дугокоси Швалер

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    303
    A da, sarkazam. U redu ubava poenta, ama sepak ne e adekvatno. Pak ke kazam. Marihuana e rastenie. Ima lugje koi se na 50-60 godisna vozrast i cel zivot samo rastenieto si go duvaat i nemaat nikakov problem. A drogata se proizveduva vo laboratorii i se pravi od eden kup rastenija. Inaku mal si, te razbiram. I jas koga be v na tie godini istoto go imav priafteno zdravo za gotovo deka marihuanata e isto droga :) ali so tek na vreme porasnav i gi razlikuvam rabotite. ;)

На Ицолгудбејбе, Bescheiden, Џони Џип и 3 други им се допаѓа ова.
  10. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    Мојот вујко почна со тешка дрога и почна мн редовно да конзумира и заврши мн славно. Заврши на гробишта

На elimkd и ninja35 им се допаѓа ова.
  11. EminemsGirl

EminemsGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    1.163
    Lughe marihuanata vie neznam dali znaete deka ja ima vo medicinata?...
    Vo makedonia popolacijata ne a zapoznaena tolku so drugata strana na marihuanata onaa dobra (ne velam za vas ovde na forumot opshto pravam muabet ,mozi nekoj znae)so koi lughe se lekuvaat!
    Kako ahto veleshe @Дугокоси Швалер hemia ne no biologija da. Zalam za nekoi shto ne svatija shto sakashe da kaze . Kokainot , heroinot , md , extazi i neznam ushte shto ne nikogash ne sum probala i mena da probam ama marihuanata da no so umereni dozi normalno.

На Џони Џип и Дугокоси Швалер им се допаѓа ова.
  12. johnny-bt

johnny-bt Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    14
    Marihuanata e opasna pri dolgotrajna i kontinuirana upotreba, toa go gledam od tie shto ja koristat sekojdnevno, kako da otupuvaat, se gubat, kako da ne im funkcionira mozokot. Inace ne e nisto posebno marihuanata, mnogu gadno smrdi, i mene mi e gadna koa kje ja vdisam, sum probal 2-3 pati i toa onaka so sila i ne bi probal povtorno, nema ubav efekt vrz mene. Inace ostanati drogi nema sansi. Ednas vo edna diskoteka, eden decko sedese na sankot, a jas poracuvav pivo, i samo toj sankerot mi go dava pivoto, a ovaj sto sedi na sankot mi zboruva neso, kao se sheguva na moj racun, go zema moeto pivo od sankerot i me prasuva: Moze li da se napijam, a istovremeno i pocnuva da pie, i mi go dade. Go zedov i ne znam sto me natera da poglednam, na penata imase nesto sto mi go podmetna so jazikot onaka majstorski. Ne deka toa kje predizvika kojznae kakva zavisnost, sepak drogata ima i socijalna dimenzija, ali zosto da vnesis vo sebe nekoja hemikalija od nekoj diler sto si misli deka na takov nacin kje dobie nekoj musterija...ali ima lugje sto padnale vo iskusenie sigurno, toa im e izgleda proverena taktika...

На twilight123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Дечки направив нешто глупаво да не кажам.Јас и уште 3 другарки земавме,не беше марихуана појако нешто беше овој пат.Тоа пред 1 ден.И што се вика јас најмногу влечев,у тоа момент ми беше малце лошо,тоа траеше 5 минути,после тоа ништо не ми беше,баш ништо.Другарките одма се изгубија,ги пазев цела вечер,едната ако не се исповраќаше мислам ќе се изгубеше.Само мене ништо не ми беше,ама баш ништо,ни ми се вртеше ни па у некој филм да флезам,нормално ми беше а јако нешто земавме.Утре дента тие уште неможеа да се свестат,мене пак исто ми беше зошто така да не сега може да ме тресне нешто наеднаш не дај боже ;(;(

14. Semih-Al

Semih-Al Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    113
    Ќе те тепам:)Ништо нема да ти биде штом во моментот не ти примало ништо нема да биде поминало веќе.Ама засрами се бе како може една девојка како тебе овие работи да ги прави ме разочара:)

15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.622
    Леле, леле...деца иделе на форум на тема ,, Дрога ,, , срамота било да се пишува се што не е против дрогата...Епа земи им го телевизорот, телефонот и компјутерот и не ги пуштај да излезат од дома и сигурни ти се децата...(fingers)

Пушам марихуана рекреативно, и ми помогнала многу при стрес , па наместо да се клукате со апови или да локате, па потоа да не знаете што сте правеле минатата вечер, топло ви ја препорачувам.
    Имам пробано и екстази, и бело...и толку. Нит сум наркоманка, нит кризи ме фаќаат...Еве немам со месеци ништо пробано, а и не го ни правам па тоа секој ден - од викенд за викенд, па ни тогаш.

Не велам дека треба да се проба, туку велам дека имате многу предрасуди од непознавање на темата. Тоа дали некој ќе стане зависник зависи од многу фактори, и кај секој е индивидуално.

И кај наркоманите , најголем процент од нив зеле тешка дрога оти така се решиле со стресот или пак траума. Ама важно совршениве моралисти мора да ги осудуваат, наместо да земат да увидат која е причината и да им помогнат ( или барем мудро нека молчат ) .

Додека пак алкохол почнува да се пие од основно, и тоа за забава, ама тоа е ,, нормално ,,. Исто како што е понормално некој дома да е алкохоличар и да ве малтретира, ама го трпите, а од друга страна ако е наркоман , тогаш не ( а состојбата е иста ).
    Ма да имам увидено дека алкохоличарите повеќе се толерираат во семејство, оти нивниот порок е поевтин.:|

И еден совет - не мешајте дрога и алкохол.

На Anonymous275, Nausicaa, Bescheiden и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    За мене дрога е најлошото нешто по кое човек би посегнал, ''добра'' дрога според мене не постои. За опуштање ви препорачувам добра музика или една прошетка наместо марихуана. Со тие пари што би купиле марихуана можете да купите топол оброк за некое сираче ем него ќе го направите среќно ем вие пресреќни ќе бидете. :)

На twilight123, simonna.a, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.
  17. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Ako nekoj ima posilen karakter i vikas deka nema da stanes zavisen/na nekoj imaat dr karakteri i stanuvaat za zal.Ima poveke strani sto treba da se razgledaat zosto sekoj covek e razlicen i razlicno mu deluva toa sto go prima.Ako e bilo ok da se drogirame site ke sme zemale takvi stvari.Ne daj boze da dojdes do nekoj teski problemi vo zivotot pa uteha da barate vo vakvi stvari pa togas ke videte dali se stanuva zavisen ili ne..

На twilight123, elimkd и Скопјетесакам им се допаѓа ова.
  18. Ilaria6

Ilaria6 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    28
    Марихуаната не е дрога што ви е хаха ниту пак е штетна. Природа е растение, а дрогата е све хемија. Секој пуши или барем има пробано. Имам многу пријатели поголеми од мене што се имат дрогирано и никој од нив не е навлечен. Исто и јас имам пробано табли и бело ама само по журки. Ама пред тоа добро се информирав за се, така да знам доволно. Ништо не ми е, не сум навлечена, не се потам ниту пак се тресам ако нема ништо.

На Џони Џип му/ѝ се допаѓа ова.
  19. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Sedejte be deca mirniii .Kolku e prekrasen zivotot.Uzivajte svesni vo zivotot..

20. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Браво! само рокајте :sun::sun::sun:

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.