Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дрога

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Angel.in.dark, 5 јуни 2010.

1. Punk girl

Punk girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    436
    Па си правам многу често со мери џејн друштво,скоро секој ден . Ама од пред една недела прекинав 2-3 месеца прекинувам

На КикиМаус му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    @Tan4ence
    Таквото умерено користење на алкохол неретко преминува во.... константно конзумирање. Али за тоа друг пат.
    Никаде не реков дека некој е незрел затоа шо нема пробано мара. Ми ги испревртуваш зборовите. Добра информираност значи да прочиташ за алкохолот, потоа за марата, и да ги споредиш. И не празни муабети или википедија булшит... факти читај. Што-колку прави штета. Бројки.. колку се починати од алкохол, колку од ганџа. Колку семејни насилства има од алкохол, колку од ганџа... итн. Што му прави алкохолот на организмот, а што марихуаната (правилно козумирана секако, и ете нека не биде џоитн, преку бонг за помалку штештни материи). Што е хемија, што е природа? Како се прави алкохол(преработува), а како марихуаната?
    After all, ти си имаш свој став, јас мој. Јас сум во право, ти не... хахаха се шалам
    Субјективно е се, искрено. Али таа заблуда дека марата е тоооолку штетна, тие конзервативни стереотипи што се наметнуваат - ме убиваат.... тоа е се` што сакам да кажам.

На blueeparadise и 1209 им се допаѓа ова.
  3. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    17.725
    Ај вака накратко
    Се надевам ќе ти разбирам дел од предрасудите и ораничените мислења околу ганџава и станување зависен од неа.
    Пушев 7 години секојдневно, по одприлика 20 грама на ден. Убаво ми беше и си пушев. Работев многу одговорна работа, каде и за најмала грешка самата институција те праќа на кривичен. Одлично си функционирав таму, немав никакви грешки направено а постојано бев напушена. Значи и под дејство на ганџа се функционира нормално а не се паѓа во трансови како што си замислувате или пак како што гледате по филмови или најтрагично како што некои тука читаат на википедија и слично.
    После 7 години, од нигде никаде, преку ноќ престанав да пушам ганџа и немав никакви проблеми поради тоа. Немав кризи како што сте си увртеле во глава дека се кризира и дека стравара зависност. Значи ако сум немала кризи не сум била зависна. Немам никакви последици од тој период на секојдневно пушење.

Значи, ганџата не е дрога, туку опојна билка која помага во опуштање на нервниот систем и мускулатурата на телото исто како што е и дијазепамот кој секој трет човек го пие, и не ствара зависнот !!!

Ај сега чао.
    Ми се смачи да ја читам темава :envy:

Последна измена: 17 август 2016
    На Dabria, crimson, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  4. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    8.435
    Се тешите со муабетите дека марихуана не е дрога и општо за дрога дека не е штетна, еве на пример ти, зошто дечко ти и брат ти пушат @1209, другите се тешат зошто они конзумираат итн. Па од тука и во ред сте со тоа.
    Не се рачунам за светица воопшто, ниту ке го спасам светот.
    Ако биди и остани си покул од мене, ноу биг диал, немам ништо против.

И веке ми е без врска да коментирам на тема дрога, тема за која не ни треба да се води дискусија, некои работи се подразбираат.

На twilight123 и Tan4ence им се допаѓа ова.
  5. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Надувани луѓе не изгледаат лошооо ???
    Сум седела во дувло буквално со такви, дете бев, 17/18год. Се чудам што барав таму, само едно знам , низ рака ми прошло ама не сум го ни допрела до уста.
    Не да изгледа лошо- ОДВРАТНО Е!
    Ги гледаш сите дезориентирани, се смеат сироти а не знаат зошто, бараат благо ко да е боца за кислород, развлечени цели ...Грозно!
    Ич не е зависност нееее! Затоа од тоа друштво никој не ни прекина , ене ги по затвори машките завршија, а на жените лицето им смени опис. Не измислуваам , со свои очи гледав добри 3год

На anichka94, twilight123, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    Не можам да ја најдам сликата сега.... ќе ја објаснам.
    Ставен дебел човек, со чипс во рака и кока кола, пред тв, и до него 10 врсти апчиња... како посочува кон некој напушен и го исмева, what a drug addict.
    Тоа е иронијата.
    Ако веќе зборуваме за зависност... Би избрала ганџа > апчиња(хемии), брза храна, алкохол, any day-any time!!
    И грдо е кога се обидувате да го направите алкохолот помалку штетен, а за марихуаната се знае... по дифолт, штетна е. Ако гледаме така и телефонот има зрачење, и овошјето има пестициди во него... Кога се работи за марихуана, ко игла во сено барате грешка!
    Следен пат ќе направам листа од успешни луѓе кои редовно конзумираат канабис. И не зборувам за актери или celebrities in general.
    For God's sake, Мајкл Фелпс е фатен со бонг. Човекот.. и да сака, поуспешен не може да биде. И е спортист...
    Бил Гејтс. Обама!! whaaat
    Ако мислите дека информацииве се невалидни, проверете ги.

На Bender Rodriguez, Gosh, blueeparadise и 2 други им се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.556
    Допаѓања:
    42.952
    Ова ми е 9 год во врска со дечко ми и пуши цело време, нити му е сменет личен опис, нити отиде со умот, ниту лежи затвор и затоа ти се молам доста со приказни што станало од луѓето што пушат трава.
    Ама џабе е коментирање на темава и да се надмудрувме до утре секој со свој став.Само не можеш да ми кажеш дек пијан човек изгледа попријатно од напушен и точка.

На Gosh, blueeparadise, Sanjichka007 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    @1209 брао за тебе!
    Уживајте си , се најдобро ви посакувам.
    Пијан/напушен -тука негде се во изглед и понашање.

На MilaP, Petar80 и Vitaly им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.989
    Допаѓања:
    135.253
    Ова ,,ДУВАМ,, како го кажувате, ко ,,ДИШАМ,, да е

На anichka94, MilaP, twilight123 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Хахахахахаха колку си будалаа ! Те обожавам значи! :D
    Живот ми продужуваш.

На MilaP, Petar80 и Sesil им се допаѓа ова.
  11. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    ^Трезна се смееш толку, на коментарот?
    Омг. You are a natural.... high.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    96.947
    Штом е дојдено до дереџе да се натегаш кој подобро изгледа - пијаница или напушен, наредена е работата.
    Јас знам дека ПОРОК СИ Е ПОРОК и точка.
    На коцкарот дека не му се познава оти е коцкар по однесување му се опростува?! Нормално дека не!
    Се е тоа за во еден кош без разлика без што не може да функционира во животот, дали алкохол, трева или коцка.

На Nausicaa, MilaP, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Ако се однесуваше за мене , да...
    Не ми треба да пашкам да се смеам :) По природа сум таква:)

На MilaP, twilight123, simonna.a и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    That shit is fucked up.
    И јас се смеам и сум хепи по природа али не на глупи работи инаку.

На Slatkarka94, Gosh и Petar80 им се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.556
    Допаѓања:
    42.952
    Сто пати порадо би одбрала напушена личност за друштво и партнер отколку личност полна со предрасуди и затворен ум. И не можеш да ми кажеш дека исто се на понашање зошто не се, сите знаеме ама за да докажете поента давате такви мислења. И не верувам дека ти или било кој друг на темава се нама опиено ниту еднаш во животот и не изгледал како ѓубре. Ама нема да речеш да бев пијан и изгледав лошо дотолку што се срамам, ама немате пушено и не можете да споредувате.
    А @Emy867 рече некој дека не може без тоа? Може, не е зависен има периоди кога не пуши воопшто и периоди кога пуши често. Не ми смета, пушат по дома си тераат забава и си одат дома.Никому ништо.Си тера нормално секојдневие после. Него од мене толку на темава не можам да се натегам со вас. Онака ве читам пријатни сте ми посебно Петра и не сакам да се рчкам овде.

На Gosh, Sanjichka007, blueeparadise и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Кажав што имав , со небитни раб немам потреба да се докажувам.
    Баш ме интересира само деца кога ќе имате и кога ќе се зафатат недај Боже со вакви с***а како би реагирале ???
    @Bescheiden ти ми личиш на некоја што ни на живо се смее , ни на мртво плаче .

На simonna.a, kjukli и Sesil им се допаѓа ова.
  17. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Има куп успешни луѓе и низ историјата и денес - зависници од алкохол, коцкари, таблетомани или навлечени на јаки дроги... Зошто секогаш само конзументите на трава добиваат привилегија да бидат спомнати?

На Vitaly и Gosh им се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.556
    Допаѓања:
    42.952
    Петра татко ми пушел бе на млади години, вели во такво време живеевме, и повеќе пушеле од сега, по фестивали и хипи дружби. Па ете подигнал фамилија и исчувал деца и не мора тебе да ти се правдам дека се е во ред со нас. Значи одлично функционираме и ниту сме глупави ниту ни фали нешто. Ако утре детето ми пуши не знам како ќе реагирам ако смета дека е доволно зрело нека ги сноси последиците ако ги има. Ако дознаам за дроги ќе се трудам од петни жили да го насочам на орав пат. Травата не ја сметам за дрога и готово. Ако имаш прочитано предходно секаква друга дрога ја сметам за штетна. Иако знам и такви луѓе што имаат пробано се и ништо не им фали.

На Slatkarka94, Gosh, blueeparadise и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    That escalated quickly....
    Муабетот сега конкретно е марихуана vs алкохол, инаку...

20. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    @Petra777
    Да, таква сум, ме позна хахаха
    Сериозно ме препозна. Флегматик и меланхоник, категорично.