Боже што ли читам, или сонувам ?? Ако се користела дрогата во мерки и правилно се е ок ? Кои болести се лечат со дрога дај те молам да ми кажеш !? Кој се излечил од дрога те молам кажи.. Луѓе навистина само волку површински размислувате или глумите ?
Сите лекови се дрога... Спојлер Ако веќе лажеш дека имаш 15 години, не мораш до толку да бидеш ,,убедлив,, па и да се понашаш ко да си ментално развиен на ниво како 15 годишник...
Не размислувај толку плитко, не живееш во камена доба туку 21 век. РАКОТ, прогуглај пред да кажеш нешто со кое што ќе ти се смеат сите ок? Да, ако се користе во мерки и правилно е ок, опушта, смирува, лече. Можеби не сите видови дрога, ама некои од нив дефинитивно имаат повеќе позитивни ефекти одколку негативни. И да беше толку паметен како што кажа @Gosh сите лекови се дрога, дури и најобчен антибиотик. Поздрав
Се приметува, нема потреба да докажуваш. Уште кога праша кои болести се лечат со дрога и дали сонуваме или се правиме вакви накви ајдеее
Мене ми се смеат сите ?? за што ? бидејќи сум против дрогата ? Дрогата имала позитивни ефекти...... Мислам дека после ова не треба да продолжиш разговор со мене...
Да во право си, зошто би продолжила разговор со некој што има толку многу предрасуди. Не гледај така слепо, ама ајде 15 години си, има време. Лошо е што гледаш само во една точка и веруваш и мислиш како останатите 70% од луѓето. Не биди тапа, медицината кога употребува дрога ти најде тука да ми солиш памет што и како треба.
На Silk Road се рекламира и тргува со трога на интернет, на Фемина НЕ. Не отварај од обичен пребарувач да не ти заѕвонат на врата.. Чисто да ве упатам, гледа сте ја згрешиле страната на која рекламирате дрога...
Во неколку теми кажав дека сум од Полска и сеуште учам македонски.. relax.. доволно е да ме разбереш, граматика никој не оценува овде, а ни темата не е за тоа.
Абе медицинта и отровот од змија го употребуе како лек ама ако ти го вбгризне директ у вена не е лек отров е. Различен е начинот на конзумација ако не знаеш да го користиш лекот може и отров да ти биде. А сигурно не знаеш at least ако не си био хемичар и немаш сопствена лаборторија а не си и немаш.
@Vitaly без рaзликa кoлку гoдини имaш се гледa твoјaтa игнoрaнтнoст нa темaвa. И ти кoнсумирaш дрoгa (oсвен aкo си хипик, не се вaкцинирaш, не пиеш aпчињa и не oдиш нa дoктoр), буквaлнo секoј кoнсумирa дрoгa нa некoј нaчин. А веќе е дoкaжaнo декa мaрихуaнaтa лекувa рaк нa мoзoк (верoјaтнo ќе требa и јaс дa пoчнaм дa дувaм пoсле читaње нa мислењaтa вo темaвa), aстмa, епилепсијa, рaк нa дoјкa, рaк нa прoстaтa, неурoлoшки прoблеми и гo згoлемувa aпетитoт кaј луѓе сo ХИВ. Тoлку млaд дa си, a кaкo пензиoнер штo не си јa живеел млaдoстa дa рaзмислувaш мaлце ме зaгрижувa и ми пaѓa жaл зa мoјaтa генерaцијa (16 сум ).
@sjdgo Damn it woman... напната си, земи си валиум, или што се зема... не ти ги знам апчињата!! Дував и во Македонија, дувам и тука... Шо ти е поентата? Промовирам употреба дека потајно сум дилер па сакам да си ја зголемам побарувачката. И не не си барам оправдувања... јас сум одамна решена со ставот во однос на марата, сакав да потенцирам дека таа не попречува во успехот на одредена личност. Бил Гејтс е еден у милион, и нормално дека не сум и нема да бидам на негово место... се објаснив во претходниот пост зошто го спомнав него. Не сум талентирана во цртање инаку... и така ќе пробав. Твојот организам е посебно посебен И да, ќе продолжам да дувам Али дури и трезна не сум вака фрустрирана ко што ти си...Може ти е убаво тебе, ама тешко на околината.
И во некои предходни мислења кажав дека те разбирам, марихуаната е лек ама како масло... А инаку секоја чест што погоди, за вакцините во школо што ни ги ставаат (во Македонија мислам) се потпишувам и не ги примам исто имоите родители, во Полска тоа го немаше незнам зошто е овде тоа така. Од каде знам што ми вбризгува во крвта ? Освен аналгин засега не користам ништо, за настинка грип главоболка кај баба на село одам не на доктор...
Мене нешто ме интересира дали тие што поддржуватe редовно користење марихуана поддржуватe и други врсти на дрога или само марихуана? Не зборам за лекови зборам за овие нелегални што се.
@Tan4ence, Танче све е океј, само верувај ми... никој нема да ти се лути ако го откачиш, на некој начин... услуга правиш сори мораввв