Дрoгa пoтекнувa oд droge vate, oднoснo drogue, oднoснo drug (и мaрихунaтa немa никaквa пoврзaнoст сo oвa). Секoе aпче е дрoгa и секoј јa кoнсумирa нa некoј нaчин. Инaче никoј aсaлен не се вaкцинирa сo тие вaкцини, уживaј, не си special snowflake. Сaмo мaрихуaнa. Енд џaст фoр фaн, oвa е пoследицa oд дaвaње кристaлнa метa (мет ли кaкo се викa, нa aнглиски јa знaм сaмo) нa кинескo гoлoкoжo куче: Не дaвaјте дрoгa нa вaшите миленици, зa вaше дoбрo збoрaм.
Незнам политиката со кој прашок ви ги пере мозоците дека МАРИХУАНАТА е ДРОГА. Таа не е легализирана скроз бидејки ќе пропадне алкколоид тоа помага за многу болести дали разбирате. А што мислите алфите што ги фаќаат со туфки демек тие ги гораат или паак во канта ги фрлаат тоа се си ги пушаат Никола Груевски. Штетни се цигарите а не МАРИХУАНАТА. Опрај те се додека ви се перат мозоците вака нашава златна МАКЕДОНИЈА пропаѓа. Ааа да ве прашам вас што викате дека е марихуаната е дрога ако е дрога ондак зошто е е легализирана о Амстердам Прага...? Марихуаната ја користат политичари уметници доктори иии сите <3
Мислам ја напнавме темава... Ок е. Кој шо сака да си пафка , нека си пафка и крај. Ја од дрога само чоколада конзумирам и баш ми е супер.
А сега сакам да кажам за екстазии. Немам пробано но што Е така како знаеш како што е чоколадата така и марихуаната...Дали сега нешто не ти е јасно ''цвет''
Прашај ги масните наслаги и покачениот холестерол за тоа... ќе кажеш дека сеуште немаш... сеуште Хахах се шалам, лош ми е хуморот Кој што сака нека прави, и така... world peace <3
А сега сакам да кажам за екстазии. Немам пробано но што имам читано и што ми кажувале до некаде и тие биле добри мислам но во мали количини ја подобрувало меморијата аа некои клетки ги уништувваа Незнам кој... Али јас сакав да кажам мое мислење а не да кажуваш гревота
@GabyTranceॐ габи чоек вториот збор од твојот никнејм прави многу добра комбинација со нешто, if u know what i mean..... а и првиот збор не е лош ако се преведе на анг како magic mushrooms хахахахах
Тенќуууу бејјбии Ги поздравувам тие што не поштуваат Па може и со ова зошто да не ХАХАХАХ ми со наркомане аиии ке си умрам
Еј а кажи ми ,кога имаш грип и 40c. температура , со мара ја симињаш ? Или кога кашлаш , стомачен, главоболка ? Или па од марата имунитет се крева? Озбилно ова , да не се трујам со апчињ, мн ме занима? Ај и од мене еден позз музички за вас,
Многу добро прашање само што го прочитав ова немаше секунда и најдов одговор кој е едноставен. Неможе човек да се излечи додека има се вака луѓе како теебе со такво размислување
@GabyTranceॐ Good old Marleeeeeeey yeaaaaaa one love rasta Омг, ај да не бидеме патетики хахах Не знам дали да те прашам тука или у дм, не ај тука, колку си од 1-10 сега?
Факт е дека има мал милион поштетна легализирана дрога од марихуаната ама тоа не го менува фактот дека и марихуаната е дрога по општо прифатената дефиниција за дрога, дека се што има влијание над психата е дрога не знам зашто тој факт го побивате толку многу тоа што ја користат и политичарите и уметниците и сите останати според тебе значи дека не е дрога?
Без да ги исчитам ќе ти кажам дека повеќето не поддржуваат ни тоа, ни легализација на се друго што не е трава - затворен ум и фамозната неинформираност. Знаеш, постои еден синдром, пијаница не пропушта прилика да поплука по нарко-зависник и обратно. Нешто слично и овие.