Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дрога

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Angel.in.dark, 5 јуни 2010.

1. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Темата е ''Дрога '' а не ''Фалење на дрогата'' а не е ни ''Не за дрогата'' тука се кажуваат мислења, и никаде нема наглесено дека е само за наркомани темата!!
    Лубеницата е овошје и неможе да стане зеленчук, така можеш само да мислиш. Не се споредуваат такви примери со марихуана бидејќи тоа е друга приказна.
    Незнам кој е лесноумен овде... Тој што се навлекол на наркотици или оној кој сеуште го држи разумот... позз.

На MilaP, Feminka22, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  2. honest girl

honest girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2015
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.654
    Темата е Дрога, не е ДА за дрогата, све што е поврзано со дрога не е оф топик, за тебе може и хероинот да не е дрога ако така ти текнало и тераш инает али не е тоа поенТат да тераме инаети кога јасно е дефинирано што е дрога а што не. Ти дувај си никој не ти брани да престанеш ама да тврдиш дека не е дрога не може туку така да шириш дезинформации и да очекуваш никој да не ти реплицира

На MilaP, twilight123, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  3. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    Ооооооооо па ти мислиш дека марихуаната е наркотици, добро, добро, го имаме врвот за денес. Доволно. Арно истреска дека тој што не употребува марихуана, т.е наркотици според тебе си го држи умот :lol::lol: Изгледа овие милионерити, билионерите и уште какви не без ум стигнале до таму:^):^):^)

4. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Марихуаната е дрога кога се користи погрешно т.е. кога се пуши и тоа не го измислив јас туку милиони луѓе го велат тоа. (y)

На Platysma му/ѝ се допаѓа ова.
  5. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    I kakov primer ke IM dades utre ti na decata sto zemas bilo kakov oblik na narkotici.NE MI E JASNOO BREEE NE MI E JASNOOOOOOOOOO..

Da dobijam mok makar na eden den odma ke gi stopiram site prozivodstva na droga i se ke zabranam .

На Platysma, twilight123 и Vitaly им се допаѓа ова.
  6. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    А таман ќе пишев каде е Пресиоса на темава? :D

На Arthur, Bender Rodriguez и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  7. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    @Ketchup kecapce eve me ..ne grizi se :)

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Џони Џип

Џони Џип Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2016
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    89
    Видите вака деца. Дрога и опијат може да е слично , ама не е исто. Алкохолот е опијат ама не е дрога. Марихуаната е опијат ама не е дрога. Тоа што од марихуаната се приозведува дрога е сосем друга работа. Значи немојте веќе да мешате баби и жаби.

На Lolo5 и Arthur им се допаѓа ова.
  9. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.114
    Допаѓања:
    163.681
    Поминувам само уште сликава да ја ставам, колку за дефинитивно ариведерчи од мене на темава. :D :hai:

На Arthur, Tan4ence, presiosaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    498
    очигледно ти си една од најистресканите тука и прекинете да споредувате милионери, билионери ко прво тие и да користат дрога, ја користат чиста без посебни работи ставано, отрови и остало, таа дрога е прескапа и неможе секој да стигне до неа, затоа и подолго живеат од обичните луѓе што се дрогираат, тне го подржувам ни тоа, ама обичните смртници што си користат дроги со секакви глупости што им имаат ставано во нив се знае кај им е крајот

http://mkd-news.com/foto-najopasnat...-se-raspaga-teloto-se-pojavi-i-vo-makedonija/
    еден поздрав до сите што читаат

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Еве јас ќе ти одговорам @1209
    Во Холандија легално е пушењето на марихуана, не затоа што не ја сметаат за дрога и за штетна, тука само затоа што туристи од целиот свет доаѓаат баш ради тие причини - да пушат марихуана во кафешоповите и притоа оставаат големи суми на пари, буџетот на Холандија се полни и има огромна придобивка од легализирање на марихуаната. Значи се е бизнис
    Иначе Прекрасно црта твојот брат

Последна измена: 19 август 2016
    На Vitaly, honest girl и 1209 им се допаѓа ова.
  12. ЖитиСфе?

ЖитиСфе? Нов член

Се зачлени на:
    21 август 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    13
    Ни алкохолот ни марихуаната се опијати. Освен ако под опијат подразбираш опивање, шо нема благе везе со хемискиот состав и карактеристиките на опијатите.

На honest girl, theowndemon и КикиМаус им се допаѓа ова.
  13. honest girl

Се зачлени на:
    21 септември 2015
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.654
    Опијати се хероин, морфиум, оксикодон, метадон итн. а марихуаната е психоактивна дрога, ТХЦ во канабисот го создава тој ефект.

На Ицолгудбејбе му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    Марухуаната опијат ?хахаахахахахахаахахахахахајхахахаахахахсх
    Арно ви кажа @honest girl .

Малце внимавајте што пишувате .Не може некој што е на хорс и некој што е на мара на ист кантер да ги "мерите"
    Темава под итно во канта да оди.

На honest girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    А зошто тие што пијат пиво ги ставаме на ист кантар со тие што пијат ракија ? Пијаница е пијаница без разлика каков пијалок пие, исто и со наркоманите, тој е наркоман без разлика каква дрога користи.

На Scooby Doo му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Има огромна разлика од дрога до дрога. Ко за почеток фактот што на различна супстанца си хај кога користиш различна дрога, за разлика од муабетот со ракија и пиво, каде иста ствар те опијанува - алкохолот.

На crimson, КикиМаус, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  17. honest girl

Се зачлени на:
    21 септември 2015
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.654
    Опијатите се најтешки дроги.
    Али у голем процент ликови што почнале со марихуанапо некое време стекнуваат толеранција на ТХЦ тогаш веќе не се high од мара и идат накај појјаки дроги за пак хај да осетат а можат и на хероин да завршат ако се завозат натака.

На Priroden и twilight123 им се допаѓа ова.
  18. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Не е важно каква супстанца те превзема важно е дека што и да користи човекот не изгледа пристојно.
    Нормален човек се знае како треба да изгледа и личи. Кога ќе видам човек што збори глупости, што неможе да стои на нозе мене не ме интересира дали користел марихана, алкохол или хероин, додека тој не се освести не комуницирам со него... Незнам што се обидуваш да ми докажеш, оправдуваш некој тип на дрога или? :)

На anichka94 и twilight123 им се допаѓа ова.
  19. BlondPrincess

BlondPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    125
    Овие овде што оправдуваат демек "марихуаната не е дрога" се луѓе што веќе пушат па затоа си бараат оправдувања сами на себе.Се што ти прави да одстапуваш од нормалното однесување не е добро.Значи тука е темата дрога не алкохол кога ќе се отвори друга тема алкохол тогаш таму ќе се збори зошто тој е штетен.Според мене дрога било каква е нешто што го зимаат луѓе на кои им треба некакво прибежиште,некаква занимација.Или им е премногу досадно во животот или пак им е премногу тешко и имаат по слаба психа и неможат да го издржат притисокот.
    Мариуханата еве како најслаб облик на дрога како што некои го прикажуваат овде исто ствара зависност и сега колку сакате разубедувајте се во ова тоа си е така и нема жива сила што ќе ме убеди во спротивното.Демек ако е природно е добро?Зошто тогаш не јадеш отровни печурки ете и тие се од природата?

На Platysma, elimkd, twilight123 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.782
    Допаѓања:
    3.084
    Јас не можам да ги разберам. Обично разбирам се и свашта околу мене, ама да си го упропастуваш животецот така свесно... Не знам.
    До душа, кога ќе замислиш, сите ние вака или онака си го упропастуваме животот. Длаи со пушење цигари, нездрав живот, јадење нездрава храна, нервози... Ама ај да речам дека тоа до некаде е и секојдневие. Но, дрога? Хемикалии бе, за да „летам“ 15 или не знам колку летаат минути... Тажно. Девојки и момци што ги знам така забегани во тие кругови... Катастрофа. Ликовите им се променети, иако не се на хемикалии. Пропаднати, потемнети во фаците... Ако им се свиѓа тоа - океј, нека тераат. Моето мислење е дека не треба така... Ама моето мислење е такво... Не и нивното.

На twilight123 и BlondPrincess им се допаѓа ова.