Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дрога

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Angel.in.dark, 5 јуни 2010.

1. alena19

alena19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    325
    Јас немам некое големо познавање на тема дрога али се зависи од тебе сите прават грешки затоа што се почнува од 0 па завршува во нарко-центар каде што тие што се лекуваат секој ден минуваат низ пеколот за горката желба по дрога . Смени го друштвото почни од ново ,долколу имаш голема потреба од тоа т,е ако веќе си зависна ќе мораш да се обратиш за помош во спротивно последиците за тоа можеш да ги сносиш цел живот . И нее од типот еј ако кој нема пробано трава сите дуваат ама се почнува од тоа ....

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Џабе и менување на друштво и се јас се на тоа мислам едвај чекам да излезам навечер за да се издрогирам цело време на тоа мислам,ми се има и слошено имам повратено,се имам изгубано но пак земам...Од бела бледа станав,како што бев слаба сега исушена на ништо не личам а дома да кажам нема шанси,постои ли начин сама некако да се одвикнам

3. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    498
    Постои
    Иди во центри за рехабилитација, но лекувањето е доста скапо но вреди

На Vitaly му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Несакам да ти се мешам но пред некој ден ме цитираше без потреба и ми кажуваше дека не сум знаел што е дрогата и дека таа била добра. Ако е добра зошто бараш да се одвикнеш од неа? Зошто си слаба и исушена? Нели е добра. :) Ме радува тоа што не сакаш да продолжиш да се дрогираш, ти посакувам среќа во лекувањето... :)

На naturally, twilight123 и Sesil им се допаѓа ова.
  5. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Имам мои пари јас настрана тоа не ми е проблем

6. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Фала,јас со тоа самата себе се лажев:)

7. alena19

alena19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    325
    Незнам , јас би те советувала да се дистанцираш од твоето моментално друштво и да ја ставиш на тест твојата издржливост да најдиш нешто што би ти го скренлао вниманието да не мислисш на тоа едноставно да се бориш со тоа пак ке кажам се зависи од тебе твојтаа желба да ја надимеш оваа ситуација и тоа како оваа дрога влијае врз твојот организам и дали лесно би се откажало од неа затоа што иако не си свесна можни се компликации ...

8. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Не знам сега ќе одам на факултет во Скопје таму ќе бидам со браќата заедно,ќе се одалечам од тоа друштво ама колку ќе ми помогни не знам ;(;(

9. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Земи спортувај нешто, цел ден спортувај ако треба. Ќе се измориш и нема на ништо друго да мислиш освен на спиење.. Пробај, не те чини ништо... :)

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  10. OhSarcasm

OhSarcasm Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    181
    Не ти е потребно одвикнување во болница туку со парите што ги имаш на страна плати некој добар психолог.Затоа шо хашишот не создава зависност (освен по многу долга употреба) Тебе ти е потребно да си го надминеш раскинувањето,плати си психолог,работи на себе.Лесно е да дигнеме раце од себе,тешко е да се избориме.Нема јас да изгубам нешто,ти ќе изгубиш.Семејство,пријатели,диплома.Додека трепнеш веќе нема назад,и зошто?Поради некој човек кој не вреди и не заслужува?Во животот те чекаат многу добри луѓе и убави работи но немој сама да си заебеш.Бруталната вистина која секој кој користи дрога мора да ја слушне,не си зависник од дрога,психички си слаба личност.Ако си подготвена да си го уништиш животот и да ги изгубиш луѓето кој навистина те сакаат поради личност која не те сакала тогаш повели.Среди си ги мислите,тргни се од такво друштво,плати психолог и ќе видиш дека не си зависна од хашиш туку си зависна од внимание.Нема бившиот да рече еј кутрата се дрогира ај да и се смирам НЕ! Ќе помисли така ако те види средена во животот,дотерана со пријатели и најубава.

На Anonymous275, elimkd, blueeparadise и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Бившиот ми е се !!! Единствен човек што ме сакал и ме сака,му раскинав дека многу ми бранеше не ми дозволуваше ништо,ова не е темата ама ти кажав да знаеш зашто се правам заради што...А идејата за психолог не ти е лоша мислам дека отаму ќе почнам фала ти

12. OhSarcasm

OhSarcasm Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    181
    Биди си сама на себе се.Ниту еден човек не заслужува да си го запоставиш животот.А и да се надоврзам дека штом не ти верувал тогаш можеби и не бил за тебе.Си ја донела правата одлука и си му раскинала,ако се смени ќе ти се врати.Ти си била во лоша врска преполна со љубомора и не си била среќна,и излегуваш од таа врска и наместо да си уживаш да се дружиш и да ја чекаш новата љубов ти одиш во уште поголема пропаст.. Мислам дека сеуште не си ја знаеш силата,човек може да издржи се. Пружи му шанса на животот и тој ќе ти покаже зошто вреди да го живееш.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Што убаво ми напиша ;(;(

14. OhSarcasm

OhSarcasm Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    181
    Сериозно,ако ти треба помош или разговор слободно пиши ми :D

15. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779

Бедно.

Не пуши повеќе.

Тоа е се.

На Lolo5, Zlatna12345 и КикиМаус им се допаѓа ова.
  16. Semih-Al

Semih-Al Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    113
    Zeynep!!!!Yaziklar olsun sana....Vednas da prestanes,ne se glupirvaj veke po sejtanot si trgnala.Zemi namazite da gi klanjas,dovi i ke vidis kako nema da zemas veke samo edno ne mi e jasno edno.ZOSTO?Imas se.Bas se.Imas familija,imas braka,imas drugarki,imas pari,za eden bivs ti seto toa da go pravis?:)Me razocara jas iskreno te sakav i te vidov togas odaleku,najubava zenska so ja imam videno:):)Ako go sakas Allah ke prestanis ova da go pravis za tvoe dobro samo ti si tuka nastetena.Ako ne prestanis ke ti najdam eden brat i ke mu kazam valla pa ti misli mu ja posle potesko ke ti bidi od sega.Ako ne sam ke dojdam i ke te skrsam od kotek ako ne tepam zensko da ti idi pametot:)

На Lolo5 и Winter Lady им се допаѓа ова.
  17. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Е кај ја виде ти зејнепче ?

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Semih-Al

Semih-Al Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    113
    Vo Skopje koga dojde da se zapisa fakultet samo od daleko se vidovme taka bevme dogovoreni bese so brat i:)

19. alena19

alena19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    325
    Извини вака , девојчето помош побара совет не силеџија кој и се заканува со ќотек , знаеш сите имаат свои проблеми од кај знаеш ти нејзе како и е ? Еднаш си ја видел и тоа од далеку , ај ти се молам немаш право да се мешаш во семејни работи да ја кажуваш дома и слично не гледаш дека и е сртав да каже дома , штом самата е свесна ќе се среди , побара совет свесна е дека греши ...

На Lolo5 и twilight123 им се допаѓа ова.
  20. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Остај го на раат чоекот изјавува љубав глеаш ја сакал.