@bubamara14 Мастики да џвака дури и трае дејството (не дека така побрзо ќе и помине, ама да не и отидат забите во аут, и да не си ја изгриза внатрешноста на устата, ама веројатно и сама си знае) ,да пие течности, вода најпрепорачливо, да не прави толку количински на одредено време за нели да го продолжи дејството... И на крај за спиење, да си испие б-комплекс да ја смири малку, или ако веќе користи спидови и такви работи, може да запали еден џоинт при крај, барем ќе ја смири и ќе може да заспие, и ќе и се пријаде по некое време... Е сега не ми е убава препорака ова, ама клин со клин се избива, јебига... Најубаво би било да прекине да прави толку колку што прави, зошто ми се чини многу е, чим не може да спие по 2-3 дена, нека не заглавува, другарка си и, седни со неа, направи и муабет, ако ништо друго - барем да намали. Со среќа и пиши што си направила.
Морам да прокоментирам дека стонираме со пријателите дневно, едниот е доктор, другарка ми е овластен преведувач во конзулат, дипломирани, и завршени факултети со просек. Другар ми специјализација. И цимерот си пафка, малку поќе од сите, ама има многу реална професија. Волшебник работи, не се драпам. Не гледам штета во канабисот и мислам дека дури постојам пот хед ќе бидам. Охо Канабисот е рекреативен опиум, не го мешајте со дроги во зависност. Сум пробала своевремено и спит, кока, MDMA, амнезија, DMT, трип C. Од љубопитност во прилика, одговорно, свесно. Нешто би повторно некогаш, нешто не. Нема шанса да експериментирам нешто подалеку од ова.
нема шанса да помине дејството со било што тоа е адреналин срцето ке и лупа нема шанси 3дена да заспие јбг мора да излумпува и излудува таа енергија мора да се потроши
Имам пробано повеќе работи, спид, екстази, кристали, амфос и марихуана, сега само спид и потче, но и тоа ретко.. Не си зависник од неколку пати да разјасниме, зависник си кога тоа го правиш редовно и не можеш без тоа. Наркоман ми е некако тежок збор, али џанки ми е интересно за изговор Спојлер (Морав негде да ја постирам, се пресмеав)
@crimson Јоу јоу, Крим Крим, ју форгат јор блинг блинг п.с Кој е на дроги, првото ќе го прочита џој џој
300 е мислам еден (не се шалам, имам познанства во такви кругови по некоја случајност.) Јас сега пред скоро време пробав тревка за прв пат, ауу ужас, мислам и небо и земја ми се споија, ќе умрев почнав да се гушам, 3 дена после ко изгубена бев во простор и во време. Знаев дека такви работи не се за мене, ама ајде, пуста љубопитност. Еднаш и никад више. На други психотропни супстанци не ни помислувам, во Бардовци сигурно ќе завршам.
Дали би конзумирале дрога, чисто колку да се направите фраер/ка? Ниκогаш Кое е вашето мислење во врска со дрогата? ,,Оρужје" κое полеκа но сигуρно си го уништува човештвото особено младите луѓе Колку е застапеноста на луѓе кои конзумираат дрога во Македонија? За жал мислам деκа и не е баш таκа мала, лошо е тоа што постепено се зголемува Се произведува ли дрога во Македонија? За неκој јаκи дρоги од типот на хеρоин и κоκаин не знам но пρоизводството на маρихуана е застапено Колку сте информирани во врска со дрогата? Ги знаете ли сите мани и последици?Инфоρмиρана сум доволно за да знам деκа може да ми го уништи животот Дали некогаш би пробале или сте пробале дрога? Не сум пρобала и не ни планиρам