Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дрога

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Angel.in.dark, 5 јуни 2010.

1. teffi.tkm

teffi.tkm Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    36
    Ја не сум зависна значи само еднаш имам пробано само џоинт и тоа два дима и буквално воопшто не не фати ама ми даде еден другар и сеа сакаме со една другарка само колку да пробаме ама добро бе кј наоѓаат луѓево тоа немам појма

2. Slavicak

Slavicak Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2016
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    606
    Дали би конзумирале дрога, чисто колку да се направите фраер/ка?Не
    Кое е вашето мислење во врска со дрогата?"Лек"за убивање на човекот..
    Колку е застапеноста на луѓе кои конзумираат дрога во Македонија? Врска немам
    Се произведува ли дрога во Македонија? Незнам
    Колку сте информирани во врска со дрогата? Ги знаете ли сите мани и последици? Не сакам да знам а и не ме интересира..
    Дали некогаш би пробале или сте пробале дрога? Не и не..

3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.361
    Дали би конзумирале дрога, чисто колку да се направите фраер/ка? не.
    Кое е вашето мислење во врска со дрогата? средство за живеење во некоја си 3та димензија,поблиску до смртта.
    Колку е застапеноста на луѓе кои конзумираат дрога во Македонија? не знам.
    Се произведува ли дрога во Македонија? мислам да ама не можам да тврдам.
    Колку сте информирани во врска со дрогата? Ги знаете ли сите мани и последици? па имам некое знаење,сум читала статии сум гледала видеа.
    Дали некогаш би пробале или сте пробале дрога? зависи што, премногу сум љубопитна..

4. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Јас во животот цигара немам пробано. Ама би сакала да пробам џоинт. Немам никаква идеја кај се наоѓа и кој пуши. Дали се произведува во Македонија ми се чини онај ПопХристов си одгледваше марихуана во дворот. И знам дека го имаа притворено за тоа. Знам дека лошо мириса, ама незнам каков е тој лош мирис. Ќе пробам ваљда некогаш чисто информативно. А иначе баш имам видено како реагираат на марихуана псички пореметени лица. 3 минути откако, мислам дека во вид на течност беше, го прими ''лекот'' престана да се треси на фотелја беше и си застана мирно како најнормален чоек без никакви проблеми е сега незнам колку трае дејството и дали има некакви последици. Ама после само 3 минути изгледаше како друга личност како цело време да глумеше дека е болен.

5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.730
    Допаѓања:
    168.740
    На запалено ѓубре. :lol:

На krEM4Eto му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Дали би конзумирале дрога, чисто колку да се направите фраер/ка? НЕ!
    Кое е вашето мислење во врска со дрогата? Утеха за кукавици!
    Колку е застапеноста на луѓе кои конзумираат дрога во Македонија? Прилично голем број на луѓе конзумира дрога, барем доста имам видено.
    Се произведува ли дрога во Македонија? Зарем има земја каде што не се произведува дрога?
    Колку сте информирани во врска со дрогата? Ги знаете ли сите мани и последици? Прилично добро сум информиран за секој вид дрога посебно.
    Дали некогаш би пробале или сте пробале дрога? Никогаш! НЕ!

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.361
    Поише од трава НИКАКО.

Прелошо..гадно ми е

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. GabyTranceॐ

GabyTranceॐ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.108
    Така е!!:hug::hug::hug:

На Lolo5, Feminka22 и veren им се допаѓа ова.
  9. marijaaa899

marijaaa899 Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    НЕЕЕ за некои тешки одвратни дроги! Но сметам дека марихуанта не е штетна долколку се конзумира понекогаш. Не сум пробала иако во моето друштво сите пушат, мислам дека на прсти се бројат тие што немаат пробано денес.Инаку ме интресира дали имате искуство со LSD (acid) i magic mushrooms (
    Psilocybin mushroom)
    и како би го опишале како сте го доживеале и дали можат да се најдат во Мк?

10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Кое е вашето мислење во врска со дрогата?

Не е за обична раја.

На stetoskop, twilight123, Anacid и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Nedalija

Nedalija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2016
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    53
    Дали би конзумирале дрога, чисто колку да се направите фраер/ка? Не. Не сум тој тип.
    Кое е вашето мислење во врска со дрогата?
    Одвратно.
    Колку е застапеноста на луѓе кои конзумираат дрога во Македонија? Ако го земеме во предвид и џионтот, преголема.
    Се произведува ли дрога во Македонија? Според мене да.
    Колку сте информирани во врска со дрогата? Ги знаете ли сите мани и последици? За жал да.
    Дали некогаш би пробале или сте пробале дрога? НЕВЕР

На twilight123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.931
    m.liveleak.com/view?i=93a_1312744275 02:51
    m.liveleak.com/view?i=126_1335768416
    liveleak.com/view?i=556_1424007945
    Првото е priceless.

13. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Што не ја преименувате темата во 'Сите кои не сме пробале дрога, а сме овде да ги осудуваме другите и да ги навредуваме'?? just saying
    Добро бе луѓе ваш избор е дали ќе конзумирате или не, ама коментарите од типот утеха за кукавици, вакви онакви за што ви се ? Го знаете животот на друг и зошто конзумира дрога? Негов живот, негова одлука. Ама најлесно е да се осудува, да. Мислите дека со тие коментари ќе помогнете на некој што е зависен или депресиран ?? Според мене ова му доаѓа како свештеник да соли памет на проститука.

На Lolo5, Dark artist, Papillon.Papi и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    И треба да се судат таквите бидејќи е одвратно кога се на улица... Ако за нас не за малите деца не е убаво да гледаат такви отпадоци како се влечат, напаѓаат, ограбуваат и слично.
    Поради тоа ''негов живот негова одлука'' светот доаѓа до пропаст.
    Тие ако самите не успеале да си помогнат и посегнале по наркотици нема ние што да им помагаме, местото се знае кај им е. :)

На Mumoftwo30, stetoskop, twilight123 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Не си во право. За да се помогне на зависниците освен стручна помош потребно е и поддршка од околината, а не осудување. На секој може да му се случи да западне во таков период и во дрогата да го гледа спасот од се. Не значи дека се лоши луѓе или отпадоци. Тоа што се зависници што значи дека треба да ги затворат негде само да не ги гледа народот? Нели за тоа сме луѓе да си помагаме. Треба да си голем емпат очигледно да сочувствуваш со зависници и да се ставиш на нивно место. На секој од нас може да му се случи. Утре ако се случи ова на некој твој близок што? Се знае каде им е местото така ? Јас ако се најдам во таква ситуација би сакал утре некој да ме разбере и да е до мене, а не да ме осудува и да бега од мене. Очигледно не разбираш што е зависност и како делува на луѓето.
    Твоето размислување ме остави без зборови.. ама секој со своето.

На Lolo5, Dark artist, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Кофеинот, алкохолот, никотинот и шеќерот се дроги, настрана омилените бомбони на постарата популација тука како лексилиум апаурин диазепам но во интересен орвелијански пресврт, сето тоа не се смета за дрога и зависниците од нив не се сметаат за џанаци пошто законодавецот ги направил легални или барем не ги ставил надвор од законот :D

На Lolo5, stetoskop, Anacid и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Ако тој сам не си помогнал ние сме безкористи тука. Намам намера да се ставам на местото на наркомани и да гледам како им е, бидејќи е одвратно, самиот збор зависник или наркоман е грозен.
    Истото и ако се случи на мој близок.. Кога тој веќе посегнал по дрога и навреме не престанал значи дека не сфатил дека тоа е лошо и автоматски би бил избришан како живо суштество од мојот живот. Не би го споредил со животно бидејќи ги ценам животните и сметам дека во некои работи се попаметни од луѓето.
    Подобро да бидат затворени и да не ги гледа околината одколку да гледаат децата и да стануваат како нив, бидејќи нивните мозочиња како сунгери се. Имаш погоре еден член ставил линкови, погледни како изгледа човек под денство на дрога па процени дали е тоа добро или не, дали е добро да бидат изолирани од околината или не. Не секој посегнува по дрога верувај, имам другар кој низ се помина низ животот, дури и на улица беше, немаше дом, не посегна по тоа ѓубре туку се трудеше и си го среди животот наместо да земе и да се дрогира.

На душленце, carangigia, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  18. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Многу јасно дека не секој посегнува по дрога и станува зависник, ама се надевам знаеш дека има личности со послаб карактер и слаба психа. Секој на различен начин си ги доживува проблемите во животот. Не сите имаат цврст карактер да кажат не.
    Болдираново ми кажа се. :x Не планирам повеќе да дискутирам со тебе, очигледно е дека твоето радикално размислување тешко ќе се промени некогаш. Поздрав и се најдобро. (highfive)

На Lolo5, Vitaly, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.111
    Допаѓања:
    163.674
    За дрогата сама по себе не сум го променила ставот - дека е штетна, воопшто не е кул и треба со едукација и информирање колку што може да се даде до знаење за нејзините штетни ефекти.
    АМА, ама... Твоево мислење, посебно болдираното - можам да речам дека ми е исто толку одбивно и одвратно како што ми се ставовите што ги имаш за самоубиството.
    Не секој попаѓа од сето тоа што му се случува и во толкава депресија за да се самоубие, па затоа ти треба таа трагедија да ја гледаш како грев и лош пример, така?
    Да не идам офтопик, ова беше за споредба само... Значи користењето посебно на потешки дроги треба да се превенира, а кога за жал некој сепак ќе загази - треба да му се помогне да се одвикне од тоа зло со кое најмногу себеси се уништува.
    Според тебе воопшто не треба ни да постојат центри за одвикнување, помош од психолози, психијатри и специјалисти за рехабилитација... тоа све треба да се убие (facepalm)
    Ама добро, секако од тебе ништо не ме изненадува и сето ова го пишувам знаејќи дека џабе веземе...

На Dark artist, Nigredo Odor, macka91 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Кога јас би била некој фактор во оваа држава, би ги затворила центрите за лекување на зависници, би ги отпуштила сите тие вработени таму психолози и психијатри...би ги прекрстила попрво во создавачи на зависници.
    Тој што сака да се излечи ќе се затвори во соба и во најтешки маки на физички и психички кризи, без никакви олеснителни лекови или инфузии за детоксикација на телото ќе се мачи со танталови маки...колку повеќе дена ќе издржи за да се очисти и никогаш повеќе да не посегне по дрога.
    Најдобро лекување е во колонии, затворени и оградени простори, обични простории каде што престојуваат зависниците и се лечат на суво, без никаква хемија, имаат разни активности.
    Проблемот е што во ваквите колонии се оди доброволно но јас кога би можела, би вовела како казнена мерка, секој зависник да биде однесен на минимум 6месеци "перење мозок" и да работи некоја физичка работа.

На twilight123 му/ѝ се допаѓа ова.