Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дрога

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Angel.in.dark, 5 јуни 2010.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256

На cavalli, Prijatelot и GirlLove им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Имаш статистика, што да ти кажам друго...
    Воглавно е познато, а има и многу истражувања кои покажуваат, дека корисниците на печурки, или било која друга халуциогена супстанца, поминуваат многу време во подготовка и во информирање за негативните ефекти и многу подобро се припремаат за сѐ што може да се случи и подобро се информираат за дозирањето, баш за да "не се фрлат".
    Жалам што те погодив во нерв, ама јас за факти зборувам.
    Патем, за физичка зависност од марата:
    Значи намалува продукција на невротрансмитери во мозокот, па едноставно не функционираш без трева. Да, withdrawal ефектите траат до кај 2 недели, ама биди ти 2 недели срање. Наспроти печурките кои немаат никакво физичко дејство на мозокот, и НУЛА withdrawal.
    https://www.drugabuse.gov/publications/research-reports/marijuana/marijuana-addictive

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.780
    Долгорочното користење на марихуаната и те како влијае негативно врз човекот. Посебно и во комбинација со други дроги. Она не создава до толку физичка зависност како психичка,но влијае негативно во функцијата на мозокот, говорот, меморијата итн. Знам луѓе кои почнаа со истата па прешалтаа да го бркат змејот, и уште го немат фатено.

Последна измена: 26 февруари 2019
    На candy.cane, Elenpelen и WildMk им се допаѓа ова.
  4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Природната трева и онаа увезена од Косово, која е наменета за нашиот пазар, се небо и земја.
    Мислам дека за некоја година ќе се легализира и кај нас. Огромен број на луѓе конзумираат марихуана, иако е нелегална, пак е присутна на пазарот и лесно достапна. Би се регулирал квалитетот на набавката, и државата би се офајдила со данок, кога истата би се продавала во продавници, а не на црно. Би била акцизна роба исто како алкохол и цигарите.

На cavalli, Nigredo Odor, candy.cane и 6 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Ептен се сложвам за ова.
    Ми дава надеж, шо лицето ЗЗ има плантажа со марихуана..
    Ваљда ќе му е во интерес да ја легализираат рекреативната употреба :?:

На candy.cane и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  6. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Не ми погоди никаков нерв само обичен разговор водиме, барем јас така се осеќам, може ти таков дојам имаш ко да ме гаѓаш некаде.

Сепак не се согласувам со тебе и теоретска шанса нема и нула логичност е печурката да е побезбедна од тревата, а за вакви пишани факти ќе најдеме и јас и ти да го поткрепиме мислењето, интернетот е полн со контрадикторни статии за доброто и лошото влијание на нешто, затоа ти кажувам подобро да читаме и да се споделуваат лични искуства.

На КикиМаус и WildMk им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    разликата е што, краткорочно, печурките има шанси 'да те џитнат низ прозорец', а долгорочно, марихуаната ќе те напрај да памтиш ко онај од Мементо.

На Feminka22 и Heartagram им се допаѓа ова.
  8. irrelevant

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Не сум запознаена со примери каде марихуаната има штетни понатамошни последици, а за печурките знам дека има флешеви кои се враќаат и долго после конзумирањето, па така да не е само моменталната опасност, тоа веќе ти е сериозен проблем за разлика од марихуаната која и да ствара флешеви нема што опасно да ти направи, па макар и да убива мозочни клетки сепак нема да те направи ко алцхајмер да имаш сигурно, а печуркава ми доаѓа ко темпирана бомба, не знаеш кога и како ќе те нападне.

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Абе, факти-се факти.
    Очигледно...
    И јас пафкам по некогаш, ама не го менува тоа фактот дека со памтењето може да предизивка проблеми марихуаната.

10. irrelevant

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Пак ќе ти кажам во оваа доба на интернет факти за се што сакаш можеш да најдеш, можеш само своеглаво да размислиш и да разглабиш да одлучиш во што да веруваш. Ќе се повторам, покрај сите тие читани факти и анализирање што лични што други искуства, верувам дека тревата не ствара зависност, не е опасна ни за време ни потоа од конзумирањето, и пак ќе се повторам по трет пат, се што ќе се претера не чини, тука правам муабет за рекреативно пафкање не за болно пушење, така од се ќе имаш последици, па биле и витамини и портокали.

На WildMk и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ама јас никаде не реков дека тревата е лоша, само реков дека од печурки не може да се претера. А ти тука ми кажуваш рекреативно пафкање наспроти дување секој ден.
    Истражувањата не сум ги извадила од ракав, од организации чија единствена работа да истражуваат дроги се.

На candy.cane и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    6F3F2C34-76CF-4644-92A4-BE40A722F1B6.jpeg
    9084D1AB-9CEA-47F6-BC0C-8478BFA452A0.png
    Не ги споредувајте за џабе..

13. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    9.100
    Зошто мислиш дека не ги знам последиците и по што тоа ти примети дека јас се немам едуцирано во врска со дрогата?
    И ниедна од овие ме нема наведено на завист, зависта се ствара во главата, освен хероинот од кои што имаш и физичка завист (криза), болка во мускулите и коските. Повеќето наркомани навлечени на хероин на почетокот се 'маваат' од што им е убаво, а после земаат затоа што не можат да ги издржат болките.

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Не правдај хероин те молам..табли, амфас ајде де ама хероин не брани.
    208358B0-B323-453E-8950-9B0507A0F497.png
    CF406AD9-1B3A-4247-820B-A2C71502163C.png
    7B6303B9-AF91-4AAF-AA01-4AF808A760CC.jpeg
    Хероин=самоубиство.Тоа е веќе дно-дна да ме извиниш

На Alisa22, Elenpelen и crimson им се допаѓа ова.
  15. cavalli

cavalli Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2016
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.618
    Немој да ми кажуваш за хероинот, те молам.
    Најмалку 1 недела те траат последиците од хероин. По една проба на хероин ако ги издржиш тие 7 дена, тогаш си херој.
    1% од популацијата издржала 7 дневни последици од хероин. Ваљда знаеш, нели веќе си пробала. 8-|

На buba4e89 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  16. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    9.100
    Ниедна дрога не бранам, особено не херионот.
    Освен марихуаната којашто и воопшто не ни ја сметам за дрога.

Од искуство ти кажувам дека после првиот пат не е така, можеби после неколку употреби да, ама од еднаш воопшто не се ствара завист. А можеби тие што се буцаат во вена за прв пат и после првиот пат да ги маваат кризи, ама јас пробав на фолија и многу малце можеби и затоа сум немала кризи, не знам.

На irrelevant и Feminka22 им се допаѓа ова.
  17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.214
    Допаѓања:
    56.858
    Завист. |(

На ВикторијаТ, DarkStar, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  18. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    14.440
    Ако укажувањето на опасноста по нечиј живот се смета за мешање во приватен живот, тогаш да земам и да бегам. Прво укажувањето на опасноста и дејството да се спречи нешто што загрозува нечиј живот, треба да е од совест, а после и обврска. Браво ако се фалите дека сте ги пробале сiте дроги :clap: Што да кажам? Секоја чест. Супер е, така продолжете. Немојте случајно да се пофалите со прочитани книги или образование, или лично достигнување. Аман бе луѓе, па дрогата во ред ли е? Не се сомневам дека си била информирана за сите негативни ефекти, ама човековата љубопитност и желбата да се биде фраерка е поголема од вредноста на сопствениот живот? Незрело размислување. Секоја дрога е лоша. Секоја психотропна супстнца може да има фатални последици. Марихуаната е добра за медицински цели, не поддржувам за рекративни. Штом од марихуана зградите виолетови ти се чинат, не е добро да ја конзумираш. Посебно не родители со деца, кои под дејство на марихуана не ќе можат да одговорат на потребите на детето. И нема во скоро време да се легализира, сигурно тоа. Оставете акцизи, оданочување. Постојат етички, морални, правни норми кои имаат поголемо значење од данокот. Во меѓувреме ќе си цвета црниот пазар, и некој кој гледа на овие желни за дрога како на овци, ќе си го полни џебот. Тие нека не мислат, не мораат да мислат. Полека но сигурно, масовно убивање. Браво ако се оправдуваат ваквите тененции. Од пуста желба современ да се биде :puke:

На Elenpelen, IM.TMKQ, Peperutce1115 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    51.850
    Мене ме интересира, сериозно сега, неиронично, како ти текна да пробаш хероин?
    Секогаш сум се прашувала како воопшто за првпат некој се решава да направи нешто што е очигледно толку штетно за организмот.

На sparklie, Alisa22, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321

.

После видеава.. :envy: :puke: