1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дрога

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Angel.in.dark, 5 јуни 2010.

1. Cello-PlaYer

Cello-PlaYer Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    23
    До сега немам пробано, но би сакала да пробам од чиста љубопитност. Тоа ќе биде едно искуство плус, едно ново доживување. Немам ништо против зависниците, само страв ми е кога ќе видам некој под дејство на дрога. Инаку не ми смета тоа што се дрогира негов живот - негово право. Одлучил да се движи по тој правец и готова приказна. Нека го прави тоа ако мисли дека ТОА е ТОА што го сака.

2. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Знам,знам softqueen, и тие смајлињата да знајш не беа за тебе упатени,да не се навреди,тие се за оние што земаат дрога,да им дојди паметот,ако е можно,нека мислат малце со главите.Катастрофално е тоа што е случува во денешно време...

На softqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    ни сум пробала ни посакувам да пробам :x не фала

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Сум пробала џоинт неколку пати. Никогаш не сум превзела иницијатива да се купува, туку ако има :)
    Точно е дека не создава зависност, ама од тоа се почнува. Треба да се внимава, треба...

Најтурболентен период кога често бев со џоинт во раце е пред неколку месеци кога се гледав со едно момче. Тој често си носеше со себе. И кога и да се видеме, ќе се испотеме и изналапаме едно убаво и кога ќе заврши се :lol: ... ќе си запалевме по еден џоинт. Ќе си легнеме мирни еден до друг, ќе пуштеме џез и ќе почнеме да растргаме филозофиии.

Не се жалам, интересно беше :)

5. qqq

qqq Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    7
    добро бе шо се дешава..шо се напињате толку..кој сака нека си се дрогира..кој не-немора..

за каква зависност зборите..кој ве лажел дека се станува зависен од марихуана..исто ти е дали еднаш неделно ке се начукаш или ке се надуваш..едното ти ги суши органите, другото мозокот..дај олабавете малку-.-

иначе..иам пробано 2-3 пати..и не би пробала пак..видов какво е чувството и толку

6. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    прв пат го гледам спотот искрено ми се згади :fubar:

7. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Никогаш не сум пробала ниту марихуана, а не пак потешки дроги. Единствено не сум имала потреба за такво нешто, цигара немам запалено марихуана ќе пушам.

Но не ги осудувам тие што конзумираат, никој нема право да му суди на некј друг што ќе прави во споствениот живот. Мене ми е погодено со тоа што во друштвото никој не конзумира ниту марихуани ниту слични ствари. Ама се имам погодено неколку пати и во друштва кои јавно си признаваат дека конзумираат, но тоа не ми пречи се додека не ме присилуваат мене да пробам или не влијаат лошо на мене. Ако си одлучиле така, нека си тераат нека се „опуштаат“ ако тоа толку ги опушта.

Само чудно ми е како велите не ствара зависност, океј не ствара. Ама еднаш убаво, уште еднаш убаво, утредента пак убаво и ќе си бараш пак. Не велам јас дека ствара зависност и те тера да мораш да земеш, не знам за тоа немам пробано ама ако ти се види убаво ќе ти сака душичката.
    И за благото никој не вели ствара зависност, ама ај откажи се де коа ти прави ќеф, си бара душичката си знае што и е убаво. :tmi: Коа ќе пробаш еднаш, ако ти се направи мерак и пак ќе сакаш. Ама сепак зависи и од самиот карактер.

8. Kalina1

Kalina1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    37
    Jas sum majka na dve deca i moram da vi kazam sto vidov. Nekogas me vikaat noke na rabota i ednas posle 12 noke zastanuvam vo centar so kola, izleguvam od kola i sto da vidam. Do sosednata kola kleknato malo dete dali imase 8-9 god. so iglata vo vena i se drogira. Zamislete se sokirav, samo si pomisliv koja majka sirota go pustila ova dete. Pretpostavuvam deka e od dom, no istoto moze da ne snajde site.
    Droga e droga, i mnogu tesko se lekuva. Luge nomozat da se otkazat od cigari, od jadenje da oslabat a kamo li od droga. Nemojte nikogas da probate, nikogas.

9. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Знам многу за дрогата за жал и личноста што ја сакам е зависник... Имало ситуации кога ќе ми се јави издрогиран и се смеел, плачел по телефон еднаш дојде надрогиран целиот се тресше и шеташе горе-доле ме фати страв да не му се случи нешто додека не ми кажа после тоа дека е ок не се смирив... Иначе не сум земала дрога не ни сакам.... НЕ БЛАГОДАРАМ...

10. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
  11. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Леле стварно е страшно! И јас го прочитав негде вчера :o не знаев дека постои такво нешто,ама тоа е човеокт е ранлив,не е од камен(па и тој се крши) и секој си плаќа за своите грешки...Греота се ама ова ќе им е поука на некои,ако не сакаат да се распаднат,и тоа додека се живи :fubar: :puke:

На Elenuskaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    ОМГ! Па што е ова бе, крокодил-мокодил? Малку ли е што и останатите видови дрога предизвикуваат години маки и бавна смрт, сега и да се распаднат ли треба луѓето?
    Страшна работа. Ја користат зависноста од хероин за да им продадат крокодил... Па не се нормални!

На Elenuskaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    667
    Јао људи...
    Оваа новава, крокодилска дрога, ептен гадна работа била бе, без заебанција.
    Учам во медицина и гледам сваштарии, ама коска извадена од раката, т.е без мускулно ткиво и месо буквално околу неа немам видено. Напишете на Youtube crocodile drug, глејте да го погодите видеото, страшна работа какви последици остава таа дрога.
    Лекаров прегледува наркоманка, т.е и ги дезинфицира раните... ми се преврте желудников, подлактицата и е составена од коска. Буквално. Само коска... тек десниот бут -зафатен со некроза, и онака, дупка има во него, буквално дупка од кај што се гледа мускулот кај хумерусот и ондак лекаров ја чисти на тоа место, оваа пишти. Ако имате слаби стомаци не глејте.

Друга работа, од што е составена дрогава освен од бензин и црвен фосфор да не знае некој? Не најдов податоци на нет... а баш ме интересира.

едит: најдох. Јеботе, оваа перем-парче прави на организмот.

Тетка Вики вика: Дезоморфин, Дихидродезоксиморфин или Пермонид се латински имиња. Дериват на морфинот, каде се одвоени 6 хидроксилни групи и додадени 7, 8 двојни врски. :^)
    За оние што разбираат хемија:

Има присуство на кодеин, предизвикува исто чувство како кокаинот, само е потешка/поштетна. Као демек составена од јод, бензин и црвен фосфор (!?)
    Практично не постои зависник кој немал ампутација на нога/рака/прсти/стапала итн.
    Предизвикува флебитис (воспаление на вените што е и логично), гангрена и некроза... Башка црниот дрог лом го прави.

А некои профитираат на тоа.

Инаку, едно се лесни дроги -мара, цигари, алкохол, друго се тешки -хорс бла бла... чак и крокодилскава...

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. J.Lo91

J.Lo91 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    14
    ЗНАЕ ЛИ НЕКОЈ КАКО ДА ГО ИСЧИСТАМ НАЈБРЗО THC ВО МЕНЕ ОД МАРИХУАНА??????

15. StarBwoyy

StarBwoyy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    98
    Јогурт :rofl:

и не користете повеке марихуана не е тоа убаво ке ве молам! :D

16. J.Lo91

J.Lo91 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    14
    И ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ КЕ СЕ ИСЧИСТАМ ?? ВО ПОНЕДЕЛНИКОТ ПОСЛЕДЕН ПАТ ПУШЕВ САКАМ НЕКОЕ ВРЕМЕ ЧИСТА ДА БИДАМ :^)

17. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Јас учам медицинско и знам многу работи и последици поврзани со конзумирањето на дрога... Никогаш не би зела, иако се користи за намалување на болка кај некои многу тешки болести. Знам дека во Битола има голем број на личности кои консумираат дрога и му е потребна помош зошто и самите не знаат дека може да умрат :^) :^)

18. StarBwoyy

StarBwoyy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    98
    ц,ти ако си пушела у понеделник више и си се рехабилитирала не ме заебавај,јас мислев вчера-денес а од понеделник ништо нема више,ти поминало :D

19. J.Lo91

J.Lo91 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    14
    НЕ СИ У ПРАВО СО ОВА ШТО ГО ПИША ЗАТОА ШТО ЈАС ВЕКЕ 2 ГОДИНИ КОНЗУМИРАМ ДРОГА ОСВЕН ХЕРОИН И ЖИВА И ЗДРАВА СУМ НЕМАМ НИКАКОВ ЗДРАВСТВЕН ПРОБЛЕМ ОСВЕН ШТО МНОГУ ПОЧНАВ ДА ЗАБОРАВАМ ... :^)

20. Mimche.B

Mimche.B Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    13
    Алкохол.. цигари ..да.. не е страшно коа се има граници.. Али дрога не сум пробала и не планирам. :D