Многу треба да се пази. На мои другари им умреа веќе пораснати.Бара внимание ко бебе да гледаш. Водата и сонцето се голем проблем.Малце вода ако снема отиде
Оти не те праша тебе. Кој рече дека сака да пуши, едноставно сака нешто да праша, а и да сака да пуши нема да се дрогира оти пушачите не се дрогираши, ама заборавив дека ти си дежурна на темава со желба да ги разубедиш сите да не станат наркомани.
Ок, само нареден пат кога ќе посегнеш по дезијапам или лексилиум или твој родител посегне, кажи му да не се дрогира. Оти гледам не правиш разлика меѓу дрога и билка, па веројатно не знаеш дека и апчињата се дрога.
Каква билка девојко??? Дрога е дрога макар и билка да е. И печурките и ерготот растат во природа па што треба да ги јадеме само затоа што се природни? А тоа што ствараат халуцинации и што се едни од најјаките психоактивни супстанци немаа везе? Дали воопшто сте виделе како изгледа човек под дејство на марихуана? Допирна точка нема со реален свет, битно е насмеан од уво до уво и шлапа се што му дојде при јазик, или пак зјае како мрднат во една точка.
Да бе обавезно. Не сум девојка жена сум. Дали ти си видел човек кој пуши да се опушти или си гледал деца што се прават многу напушени, а уствари зеле еден дим и влегуваат во филм. Оти јас често пушев,исто и маж ми, моите другарки, родителите на маж ми исто, ниту еден од нив не изгледа така како ти што опиша освен тинејџери кои сакаат да се прават фраери пред друштво. И да марихуаната е билка, точно и печурките се растение ама печурките имаат докажано лошо влијание на организмот, марихуаната нема, освен некои повремени нус појави. Јас знам повеќе луѓе зависни од апчиња , а никој од трава. А и на крај крај и да се кезат како шо викаш, и да шлапаат како што викаш што е толку страшно, освен релаксирање нивно, никому не штетат. Веќе ни ми се ни дискутира на темава, само некои "начитани" деца филозофирате за луѓето кои се многу поискусни од вас дека биле наркомани оти пушеле трава. @Kimberly11 да и афионот се користи у медицински цели преработки од него исто како и марихуаната и да за него требамедицинско знаење оти се докажало дека лошо влијае на организмот така да што и да кажеш ништо не ти држи вода за споредување на тревата со било која дрога.
Билки бе жено билки тоа не е дрога каква дрога. Во мали количини значи убаво е, препорачливо е. Туку дај да се убодеме по еднаш доста муабет. Само гас девојко, тоест жено. Битно вас да ви е ок. Не ви пали тоа дека мариханата е лек, таа е лек ама додека се конзумира како масло а не да се пуши. Трезвен и напушен ум не е исто нема ни да биде.