И да ти е позната антидотата на соодветна дрога, пак ти треба рецепт од лекар за да ја купиш. Нема домашен лек против наркотични средства, ниту па можеш некако да го неутрализираш. Се оди на токсикологија, да направат крвна слика, даваат антидот и го следат телото како се однесува. Експериментирање дома и неидење на лекар а има нус појава од наркотични супстанци може трагично да заврши. Не играјте.
На некој јазик пишува што не го разбирам. А иначе некој што би внесол 10 грама амфас и кокс е еквивалентно да земе да пие жива сода ; тој решил да се самоубие и тој тоа ќе го направи вака или така кога - тогаш, прибидејќи тие супстанции никогаш не одат на суво и секогаш се мискаат со алкохол и цигари и сите спректри на автодеструкцијата. Предозирање може да се случи и со многу помалку од тој пример, кога се комбинираат повеќе супстанци и начините на консумација.
Ако си решил да пробаш одредена дрога, пробај ама со граница, сам ќе знаеш кога ти е доста. Не претерувај, за да се осети тој убав ефект (чувство) од дрогата што го предизвикува треба да ја внесеш во нормална по мала количина, а не да се премаваш и да завршиш на токсикологија.
метадон никако. ќе го убие, тоа е како додавање доза. тоа е исто синтетизиран вештачки наркотик за одвикнување. за жал, еден куп се предозирале и со метадон.
Од таа причина и пишав метадон. И никој не се одвикнал од дрога со помош на метадон. Само ја заменил дрогата од една на друга.
да, предозирање не се лечи со метадон. иако, зависниците кажуваат дека метадонот им е потежок од дрогата.
Не сакам да пробам и против сум користење и легализација. Дрогата е да си ја продадеш душата на .... .
Se sekjavate na edna emisija makedonska mislam, kaj so bea gosti par od Srbija, koi vo mladosta mnogu se drogirale i bile do stepen da varat tendzerinja i tendzerinja so konop? Mnogu poucna bese, sakam da ja najdam ama ne mozam