Нема никаква смисла другар да бидеш со некој со кој во минатото си се гушкал...Јас мислам дека никој не би посакал после таа разделба за што и да била да биде пријател со него...Тоа е многу просто и многу глупаво никој нема да си дозволи таква главоболка...Нема смисла ти сеуште не си го/ја преболел и опп ајде сега другари ке бидеме не бе неможе...А и да посакуваш нема ниту да можеш ниту совеста а ниту честа не би ти го дозволиле тоа...
Зошто да не... Имав едно може да се каже врска но кратка ни цели 3 месеци.. Јас му раскинав заради тоа што не го сакав.. Сега сме онака на здраво на општи муабети но не би можела да му се доверам за дечко нов или симпатија или било што заради тоа што секогаш се само пречкаме.. Со секое нешто што ќе му го кажам тој сака да ме направи виновна и низ нос да ми го извади тоа што сум престанала да го сакам.. Ама пак го смeтам за другар ии би рекла ДА за ваквите пријателства
Двајца што некогаш се сакале,мислам дека никогаш нема да можат да се гледаат како другари. Затоа што секогаш ќе разгорува некоја желба и страст еден за друг. Што знам..
Можеби навистина постојат примери кои докажуваат дека е можно да се одржува во живот пријателското од врската, но познавајќи се себе си, би рекла дека за мене тоа би било невозможно, без разлика која била причината за разделбата, едноставно не би можела. Не би поднела да го гледам како пријател оној кој бил моето сѐ. Не во смисол да се плашам дека можеби пак ќе се разгорат страстите - штом еднаш сум раскрстила дека не сакам врска сигурно дека не би се премислила, туку затоа што би било премногу болно за мене да се соочам со личноста гледајќи ја од аспект „другар“, без да ми поминат заедничките добри, лоши и секакви моменти низ глава. Мислам дека дистанца би било вистинското решение, за некој како мене.
ЛЕЛЕ НЕ ! Другари сте ајде да кажеме...Седнувате некаде се потсеќате на старите моменти се бакнувате иииииииииииии оппппппппппп што потоа??? Затоа не
Уф тешко... Иако зависи многу на кој начин завршила врската и дали има воопшто шанса за некаква комуникација!
Тоа ти е како „Ми умре кучето,ама јас уште ке го чувам.“! Не сум се нашла во такви ситуации ама верувам дека кога ке ми се деси broke-up не би држела другарски контакт со личноста.Можеби едно здраво,ама кафиња,муабетења-не.
Ако некој ти каже дека сакате да бидеме само пријатели значи „никогаш нема да се видите, нема да бидете пријатели ниту пак нешто повеќе„ !
Кога му реков дека несакам да се гледаме повеќе му реков да останеме само другари, ради реда да не го повредам толку. Ама еве сега не се познаваме, дека сум разубавена не за друго хахаха
Najprvo izvinete za latinicava,od mobilen sum vtoro drugarstvo posle vrska,osobeno ako bila seriozna nemat sansi da uspejt,site sme svesni deka na razdelba si vetuvame deka ke ostanime friends od pricina sto sakame na bilo kakov nacin da si ja namalime bolkata,nasata ili na "partnetot".. Ne vikam deka ne trebit nitu zdravo da prajs,ama da sednis na kafe ko so drugar,da zemis da mu kazvis koj ti se svigjat i slicni zafrkancii mislam deka nemat lezet.. <3<3 love yaa all
Ma,ja би му била другарка,ако навистина му е до тоа,а не до врска. Мислам,ако има нерви да ме издржи само како другарка. Плус ако имам некои оладени чувства,зошто да не? Ама,ако ми значел ептен,ама стварно ептен ептен,тогаш не ми се верува дека би ми останал другар. Би имала чувства и не би ми било сеедно.
Па зависи ... Ако би се разделиле од причина што не се сакаме или нешто што двајцата знаеме дека не го бидува и дека во тоа не се слагаме знаеме дека нема да иде на добро нашата врска онда може другарство после таа врска! Али другарство после врска у која имало неверство,насилство (психичко или физичко),нема доволно љубов од едната страна или слично тогаш дефинитивно НЕ!
Никако другарство после врска. Ако можете да функционирате како другари зошто тогаш би раскинала? Врската е пред се другарство па се останато. После децка љубов може да се остане другари, но ако те драпал или се имале односи, тури му пепел на тоа другарство.
Такво нешто не е возможно.После мување да,но после врска нема теоретски шанси да се остане во блиски другари.Сега за здраво ,како си и слично во ред,ама да бидеш близок со некој што ти бил дечко/девојка а не ти е повеќе не е возможно,барем не според мене.
тоа никогаш не може да биди еднаш скршено засекогаш скршено пробано видено купено!!!меѓу еден маж и една жена никогаш не може да има пријателство после врска затоа штп секогаш ќе постои некоја привлечност,тоа е природно животински е не се менува!