Форумџика на годината

Другарство после врска? Да или не?

Дискусија во 'Сингл' започната од lady19, 11 септември 2011.

1. exoticgirl

exoticgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    268
    Не.Некој што цело време сум го гледала како човекот на мојот живот,со кого сум делела и радост и бол,сум кроела планови за во иднина,сега да го гледам како другар,да го гледам со други и за мене тоа да биде најнормално,НИКОГАШ.Имам доволно другарки,не би можела и него да го сметам за другар,пред се заради тоа што едниот секогаш потајно ќе се надева на нешто друго.

2. Emily Dora

Emily Dora Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    140
    Другарство со некој бивши што ви бил онака лабав дечко или дечко ви бил пред мн време така да може да ви биде другар бар ја имам другари што ми биле дечковци пред мн мн години.или пак другар што ми бил дечко ама онака лабава врска колку да се каже.
    а другарство со некој со кој што стте имале љубов и планови за иднина (facepalm):shake: јас пробав ама не иде...имаше период кога раскинав со сегашниов дечко со кој што сум 5 ипол години и имав дечко со кој прееемногу се сложував и бев прееемногу срекна толку беше идеално што он почна да се спрема за веридба збореше и со неговите и планови се скроија и мене уплав ме фати и раскинавме бидејки моја сродна душа е дечко ми ..и дечково мн ми фалеше за муабет а и ја него па пробавме другари да бидеме искрено траеше неколку дена само додека не почна пак да збори за нас..и коа и да се слушнеме муабетот е тој никак неможе да има другарство...:|

3. love.a7x

love.a7x Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    112
    Мислам дека може да постои другарство после врска, за некое време, само ако едниот од нив двајца е сеуште заљубен во другиот, а другиот нема причина зашто да не сака да останат другари. Откако еден од нив ке фати дечко/девојка, ке има само љубомора, доаѓаат караници, па чувства и емоции, и на крај завршува и другарството.

4. iRony

iRony Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    14
    Првиот дечко, после боолното раскинување и опоравување, останување сама, бришење и блокирање на фб....
    Да, ми стана другар. И тоа баш баш другар. Ја и со друг дечко бев, во сериозна врска, која што, пишав во др тема, неславно заврши пред некое време.. Ама да, ми е другар, ме советувал доста пати, ми враќал самодоверба, и тн. Сега за некој месец ке се жени и баш ми е мило, а иначе мислев никогаш нема да го преболам, впрочем за сегашниот бродолом он ми е водеча сила, чим после него ја застанав на нозе, нема сила која што ке ме сјебе пак така, и после која што нема да се опоравУ.:makeup:

На Nausicaa и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    9.379
    Јас мислам и дека може и дека не може.
    Тоа зависи само од парот што раскинал, а не од нас. Ако во врската имало многу љубов баш на против мислам дека може да опстане другарството, а може и не мора тоа е мое мислење да не сватите похрешно

6. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Не сакам такви другари.

7. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Никогаш, сме имале љубовна врска, интимни моменти, сум го гледала како човек со кој сакам да делам се и откако се престанува, другарство? хм, не би можела..

8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.782
    Допаѓања:
    169.640
    Да. Зошто ако сум го сакала и ако не го мразам, а многу тешко да мразам јас некој, ќе сакам да знам дали е океј и се тоа. Не сакам ако ми е далечен и неговите чувства ми се малце апстрактни. Сепак, колку и да било лошо, сакам да знам дали е добро, само тоа. Ништо повеќе, не некои блиски пријатели, барем на здраво и како си.

9. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Зависи колку била врската долга колку емоции инволвирале партнерите... Доколку се работи за долга врска пожелно е да помине барем толку време додека партнерите се `оладат` па да можат да воспостават одново нормален одмор. Еве јас сум во брак, а со мојот бивши дечко соработувам професионално, и тотално сме океј со тоа, и мојот сопруг и сегашната негова девојка бидејки време поминало а работите се промениле =)

10. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Дефинитивно НЕ.

На Ella.313 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Заблуда е да бидеш другар после долга врска со девојка / дечко.
    Можеби може доколку се работи за пријателска врска од самиот старт.

На Elena69221 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Невозможно-или на едната страна ќе и се "разбудат" емоциите или пак на другата..Секогаш емоциите кои некогаш постоеле ќе бидат помалку или повеќе присутни.Таму каде што имало емоции нема чисто (само) другарство.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас пробав да бидам другарка со дечко ми откако раскинавме, и не ми сметаше воопшто кога почна врска со друга. Ама откако слушнав глупи муабети за мене што ги збореше, ништо од пријателството.

14. smigool

smigool Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    355
    секој ќе си каже свое мислење и искуство, и пак тоа нема да има врска со некои други двајца.
    ја може да бидам, но неможам.

15. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    So bivsite ne sum drugarka iako posle sekoe raskinuvanje takov dogovor pagjalo. Ne se zamaram voopsto so bivsi , si imam drugarki i drugari ne mi trebaat bivsite drugari da mi bidat. So posledniot se dogovorivme drugari da bideme i taka bese se do slednoto gledanje koa se smirivme :D . Ako imas cuvstva kon nekoj nemoze da go gleas ko drugar, da ne se lazeme!

16. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    265
    Секако дена не можи некој кој си го сакал да продолжиш да се гледаш ама како *другар* кога и да е ке се *разбудат* емоци од едната страна

17. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Другарство после врска? Да доколку не се биле силни чувтвата помеѓу двајцата или воопшто немало никакви чувства!

18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Такво нешто не постои...

Неможе да ти биде другар тој што те е..л.
    Кратко и јасно.

На Indiegurl, Sesil, veren и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Не.Едноставно нема да може во очи да го погледнеш :|

На vladimir janev му/ѝ се допаѓа ова.
  20. smigool

smigool Истакнат член