Не!!! Врските (љубовните) се на највисоко ниво, коа еднаш ке го достигнеш тоа ниво со некого, не верувам дека би се задоволил послето со нешто помало од тоа. Е сеа ако се рачунаат и оние врски од раните тинејџерски години, коа врска е држење за рака низ парк тогаш може...
Познавам 2 парови што од другарство преминаја во љубов ама видоа дека не им оди и пак си се другари сега. Мада што другарство после врска можно е само доколку меѓу партнерите не постоела љубов, и врската не траела долго. Во спротивно еден од партнерите во другарството гледа надеж за помирување и за продолжување на врската и тоа често резултира со фамозното Friends with benefits. Кога ќе премини другарството во љубов враќање назад нема! (според моето убедување можда и не сум во право ама со исти очи нема никогаш повторно да се гледате )
Постои чисто другарство помеѓу луѓе што не се привлекуваат. Али ако имало некаква си интимна врска, па дури и чисто кафе муабет - не би рекол. Можеш да кажеш дека некои екс парови "добро комуницираат". Али дека немаат никакви чуства едни спрема други, скоро невозможно. Сепак пред Х време, делеле кревет, бакнежи и си праеле интимни муабети. Дека двајцата сакале да се вратат на чисто кафе муабет, малце тешко. Раскинувањето им го наметнало тоа, и они двајцата морале да се снајдат за како понатаму бидејќи ќе биде глупо. Најлесно е да ставиш маска и да глумиш дека "он/она веќе не ти значи". Може и да биде точно, он/она веќе да не ти значи. Али дека не би пробал/пробала пак да бидеш во идеална ситуација со него/неа, тука се лажеме. Според мене, тоа е маска.
pa jas sum bila vo vrska so eden na moja vozrast i po odredeno vreme se skaravme ..(dolga prikazna) .. i sega demek sme drugari prjame muabet kako i se najnomalno .... sepak tesko e da bidis drugar so onaj ko si bila vo vrska ........
Posle 4god vrska so bivsiot ostanavme prijateli ne od onie nerazdelni tuku koga ni trebase pomos ili sovet bevme tuka eden za drug iako imavme i dvajcata drugi vrski,muvaci.. Pa po 2 god razdelenost se smirivme i sega sme vo brak Imam i drugarka koja pred 4 godini raskina 5god vrska i si ostana prijatelka so bivsiot.Mnogu e vazno zosto raskinale i na kakov nacin,kakvi karakteri imaat za da ostanat drugari.
Јас со ниеден дечко не сум останала другарка. Не дека сме се скарале, извреѓале или нешто такво, туку едноставно се оддалечувам од таа личност. Е сеа добро, ако го сретнам негде, ќе му кажам здраво ама повеќе од тоа јок.
Па види вака...Јас сум за пријателство но,со мувачите само.Како би била другарка со некој со сум го сакала.Јас треперам коа ќе поминам со наведната глава покрај него а не па да зборам.нененене не можаммм
Дефинитивно не. Едно е да си имаш здраво на улица, а друго е другарство... Кога еднаш љубовта ќе дојде на врата, другарството излегува низ прозор и нема да се врати.
Од лично искуство велам не. Претходно велев да зошто да не, ама сфатив дека не може. И да не постои веќе љубов кога еднаш двајца се сакале и биле заедно не можат да бидат другари, според мене.
Само во филм романтична комедија Не може со некој што си имал интимни моменти, си го сакал, си бил заљубен и после одеднаш другари да си станете, на кафе да си одите, да шеткате....не ми иде во глава некако.... Секој чест на тие што можат. ( ако некој може воопшто)
Пробав, и се излажав. Посебно ако чувствата се уште овде. Ако се присутни "другарството" постои само за да се обидеш за да го вратиш повторно. Кого се залажуваме? Самите себе или останатите. Се трудев, но се излажав. Самата себеси се издавав дека не го гледам како другар и дека постои во мене мал жар на љубов и љубомора.
Зависи. Јас во трета година одев со соученик од мојот клас и не успеа од небитни причини за муабетот, и ден денес сме многу блиски другари. Можеби бидејќи зад мене седеше па и од ко раскинавме секојдневно заедно седевме во исто друштво итн.. Сакам да кажам дека детето е многу добро и фино и така и завршивме на мирен начин. Можеби не сме најверни другари, ама често се бериме со друштвото заедно и тој тука е и муабети и пиеме заедно и се зафркаваме исто како и со другите.
Зависи каква ви била врската.Ако сте биле премногу блиски и сте можеле да кажете дека го гледате како брат,другар..во одредени ситуации татко..најмалце како дечко..Ако не сте раскинале лошо и со карање..зошто да не останете пријатели?Само сте доволно зрели и сте уведеле дека подобро би било да не сте заедно