Дефинитивно не! Јас сакав да останам со бившиот во пријателски односи но сфатив дека тоа е грешка. Фала богу на беше прекасно кога му реков дека е најдобро да прекинеме секаков контакт.
ако не сте успеале заедно, не мора да значи дека не може да успеете како другари сепак ретки се ваквите пријателства.. ќе останат само на поздрав, па ќе дојде ден и кога ќе се одминуват
Јас само со еден не комуницирам воопшто, а иронично е зошто имаме премногу заеднички пријатели и некогаш иди да излегува со друштвото. Јас му кажав дека сакам да останиме пријатели, ако не за друго, заедно излегваме некогаш. Му требало време, океј, не го притискав, како тој, така јас. Ми побара прочка (ова уште лани), му кажав дека е океј со мене, ама ајде адет - ти простив, прости ми. После се зближивме ама како другари. Дали сеќавав друга намера кај него? - Некогаш. После скоро пола година почнавме пак да збораме и летово кога дозна дека сум излегвала и со други после него и дека сега почнувам со некој да се гледам (моменталниот дечко), ми се излути и пак не ми збора. Јас пак ќе речам, мене пријателство не ми смета после врска. Можам да се воздржам, можам да се контролирам ама за тоа треба заемна одлука, неможам да одлучам сама, нели.
Па незнам баш дали би успеало. Ептен се ретки тие случаеви. Јас пробав да останам другарка со бившиот, ама тој неможеше. Па затоа прекинав секаков контакт со него. Мислам зависи до личноста, но ептен тешко, скоро невозможно.
Не би била пријателка со некој со кој што сум била во врска. Може само да се поздравам ако ги сретнам (тие што заслужиле), ама дружење не ме интересира.
Не ми се има случено фина разделба. Сите биле грди, одвратни и... никогаш не се случило да нечие: „здраво, како си?“, х временски единици потоа, да било од чисто... „другарски“ карактер. Не, благодарам! Не сакам да знам ништо за луѓето, потоа. Претпочитам да си мислам дека се супер, пресреќни.. животот им тече... баш smooth, пошто, моето искуство кажува дека... се дур им е smooth - ги нема, кога е ruоgh се од некаде изникнуваат. Кога ќе се стабилизираат... луѓето повторно исчезнуваат. Така да... људи мои, и здраво нек не ми се кажува. И на улица нека да не ги среќавам. За вас, не ви се мешам.
Не, нее, неее! Па поголем душман од бивш има ли? Секако дека немааааа! " се најдобро" ми посакува а моли Бога потајно да раскинам! Морееее мрш таму!
Zoshto da ne, jas bi sakala (zavisi so koj). Ama idi zapri go da ne ti se pushta i nafrla celo vreme.
Јас останав со еден од моите бивши во многу пријателски однос после толку време пак си правиме муабет и сме во контакт а и двајцата сме во долги врски и секако не чувствувам ништо спрема него но последниов месец почна да ми се пушта и прекинавме да зборуваме му кажав дека си го сакам дечко ми и дека нема потреба веќе да збориме на таа тема и му реков да не флертува со мене и од тогаш немаме зборувано.
Лично мене ова не ми има смисла, по моја логика не би функционирало. Секако ќе де јави мала доза на љубомора, на чувства, посакување. Не би сакала мојот бивши да има влијание на мојот сегашен живот, бидејќи ако ми е другар нормално ќе му верувам а може да има скриени намери ос затаени чувства... Така да НЕ!
Neznam dali se imam izjasneto na temava , no ke pisam pak . Velam ne , ne moze . I jas si mislev deka ke moze , so eden bivsi mirno zavrsiv , i sakavme i dvajcata da osraneme drugari , no po nekolku nedeli detevo se ispijani u disko i mi se nafrluvase , mi zborese kako mnogu sum se razubavela i nemozel da me gleda kako drugarka , i sekoj sto ke mi se doblizese mene , ovoj se predstavuvase kako moj decko . Se izvinuvase drugiot den koga se otrzni , ama js mu rekov da gi prekineme site kontakti , bidejki vaka e poloso . Moe mislenje e deka drugarstvo pred ljubovna vrska moze da ima , ama otkako toa ke se pretvori vo vrska , nikogas nema da e isto kako porano , bez razlika na koj nacin ke zavrsi vrskata .
Еднач си велиме здраво и тоа кога дојде да се поздрави толку блиску ме фаќа срам..друг пат не се познаваме и така оладивме скроз...нема ни здраво ни чао..тоа е..толку блиску си бил/а со некој/а а потоа се одалечуваш ...