Какво другарство бе луѓе? Отсечно не! Најмногу што може да добие од мене после раскинување е краток поздрав од чиста култура, ако заслужил
Zasto da ne prijateli... Mn zavisi kak e zavrsena vrskata .Ako dojde do taa tocka da nema ljubov i privlecnost podobro i da ne se prodolzuva. No ne znaci deka taa licnost ne moze da bide prijatel i samo prijatel
Тоа од многу работи зависи. Јас имам еден бивши дечко, ако можам така да го наречам, ми бил дечко во 1ва средно и многу ме сакаше а јас по порака го одкачив. Никогаш не престанавме да комуницираме. Денес, после толку години сме многу добри другари. Се ослонуваме еден на друг за многу важни работи, се доверуваме и ред други работи. Секако има такви што очи ми ги неќат
Не може да бидете другари со бивши. Едниот секогаш ќе сака повеќе исто како и на почеток и само ќе се вртите во круг. Со никој бивши не сум останала другарка ниту па би останала со некој што не сака да е со мене.
Da zasto da ne ako veke pominalo vreme i ste se odljubile a imate ubavo mislenje za drugata licnost i taa za vas vi odat muabetite zasto da ne .... ne se moze tuku taka da se isece nekoj sto mn vi znacel vo zivotot ako nekogas vi znacel kako ljuboven partner ne gledan pricini zasto posle toa da ne vi znaci kako bliska licnost drugar ...jas so site bivsi deckovci i muvatori sum vo dobri odnosi
Нема другарство после врска, оној повреден/а уште толку ке биде емоционално "дотепан" од тоа наводно другарство. Јас во првите врски така сум се изгорел. Но први/неискусност разбира се.
Кај нас постоеше одвај 1 недела, пак се вративме заедно, божем другари ќе изиграваме бек ту да тинејџерски години.
Јас до сега сум немала проблем да останам пријател со бившите, освен со еден кој едноставно не одеше, сакам да кажам тој сакаше да не бидиме пријатели и долго време бевме само на „здраво“, ама оти доста време врвевме заедно зошто заеднички другари имавме почнавме да се дружиме, ја премина благо линијата и ете пак „не се знајме“. Јас лично немам никакво лошо мислење за него и пријателство како со останатите другари нема да ми смета, ако си најди нова, не сум љубоморна, впрочем не сум и за другите ама не секој го можи тоа и не во сите ситуации е исправно зошто после една врска некој можеби сеуште сака и тој некој е греота, ќе биди само повреден, ќе гледа некоја надеж која ја нема и слично, а доколку двата раскинуваат од лепе очи, не им оди, монотоност, а имаа океј врска, високо меѓусебно мислење - оти да не.
Не си играјте со "жар" само дополнително ќе се "изгорите" не постои другарство после врска (од едно мое старо тинејџерско искуство ви го кажувам ова) P.S. Поготово ако неможеш да ја преболиш.
Кога некој стварно ќе засакате, ама онака вистински, па ќе престанете да бидете заедно, ќе видите дека само ќе можете да си речете здраво на улица, или пак да си честитате роденден... Понекогаш, дури па ни тоа...
Неможам да бидам пријателка со некој што сум била во врска, и сум го сакала многу. Никогаш нема тоа да се случи.
Zasto da nemoze? Se razbira da. Na kraj kraeva, civilizirano e. So nekoj sto si podelil mnogu raboti se razbira deka ke bides korekten pa da spois nekoj razgovor. Kako toa nema da mozes kratok razgovor da napravis, ke preminuvas ulica, ke se kries po ulici..... Civilizirano mladi luge.
Во врската секогаш еден од двајцата ќе се најде повреден при разделувањето, така да на пријателство може да помисли само оној кој поттикнал разделување. За другиот секогаш е болна секоја следна средба, секој поглед, се.
Баш сум голем критичар на тоа бившиот ми предложи но не реков секој по свој пат . Дај сме си викале љубов..... И сеа другари НЕЕЕ . Фала богу си фатив друг
Според мене, се е до љубовта. Ако била силна или пак сеуште ја има, какво другарство, какви глупости! Ако пак била онака некоја врска, без многу романтични чувства, може.
Јас заебав една потенцијална врска ради едно вакво верување. На крај само сфатив дека бившиот е само еден егоист кој по секоја цена сака да ме држи до него а ништо да не понуди. Се каам што повредив некого со ова мое верување дека може да има другарство, очигледно не можело. Памет за друг пат.