Ne te sfakam pogresno realno taka e.Site sme svesni.Kolku kartko dolgo i da ideme ne e isto na 15 i na 25 godini.Jas bar svesna sum za toa ne si pravam mašti. imam.I pred da odime i sega ama sega ne tolku
Епа значи не е пријателство во права смисла на зборот, значи сепак постојат задскриени чувства. Јас лично не верувам во пријателство после врска,особено ако била долга во никој случај ....
И двајцата сме чувствувале нешто еден за друг само што моето беше поиздржано и посилно.Неговото беше пола месец љубов моето 3.
"Youth offers the promise of happiness but life offers the realities of grief." Сите некако сакаме да останеме во пријателска врска, со надеж дека работите ќе бидат онакви какви би сакале да бидат, но со тек на време и искуство пред се` лично, доаѓаме до заклучок дека многу од работите не испаѓаат баш така. Во овој случај, скоро и да не е возможно да се остане близок пријател со дотичната особа, пред се` бидејќи некогаш сум делел живот, тело, емоции, време во име пред се` на страста - оној secret ingredient што бил движечка сила на почетокот на врската. Кога би се одзело тоа, целиот концепт на причини зошто да бидам со дотичната се разурнува. Во подоцнежни години кога бракот ни` се заснова и на други постулати (тука се децата пред се`) стапуваме во еден вид на невербални компромиси. За понатаму - се` зависи од самите нас колку сме разумни да не ги погазиме истите и да оставиме психички последици за двете страни.
Повеќе би рекла да, но на познаничка врска. Да останеме "пријатели", ама далечни и дистанцирани, т.е познаници, утре ако се сретнеме на улица, културно и фино да размениме едно "Здраво". Претежно сум ориентирана кон овој став, но секако тоа зависи и од самиот крај, т.е како завршила врската. Едноставно некои краеви не оставаат простор за било каква комуникација после врската. Од мој аспект, не затоа што се држи лутината толку време, туку затоа што едноставно нема веќе поента да се комуницира со некој што те повредил, па и при сретнување, игнорот е решението.
После долга врска ретко кој некој би останал другар, но и тие што останале да комуницираат сигурно повеќе од едно "Здраво" немаат. А баш другарство и комуникација, не само едно "Здраво" после отворена врска мислам дека би можело да има.
Сите теории укажуваат дека не може да останеш другар со некој што си имал нешто повеќе од другарство, поготово ако тоа било силно и искрено. Љубовта и другарството се две различни работи или сте другари или сте партнери. Другарството завршува кога ќе се појави љубовта, да не се лажеме, ништо после тоа не е исто.
Другарство после врска нема,и само едниот да има чуства и да не ги крие никогаш нема да биде исто како порано.На крајот секогаш едниот е лут другиот повреден и губат секаков контакт.Замислете некој да ве познава толку добро и да ви го знае целиот живот и да ви каже само едно здраво на улица...Мене лично како срцето да ми го сече,како да имам грутка во грлото од тоа здраво, сакам само да не ме гледа во очи тогаш премногу сум емотивна.
Се додека не фатиш девојка/дечко ако сте се решиле на "другарство" може да постои ама откако едниот ке отиде со друг/а тука е крајот на пријателството и останувата само на едно Здраво...
imav prilika od 2ca deckovci sto edniot me izlaza kao sakal vrska a po edna nedela mi raskina zatoa sto se predomislil (potoa se nauciv deka bile skarani so bivsata, pa se smirile) i mi rece da ostaneme ako sum sakala drugarcinja... go izbrisav odma i ne sakav so nego poveke nikakov kontakt... koga i da me vidi doaga na mojata masa bidejki e kelner vo eden kafic a sekogas odam so drugarkata koja mu e isto taka i na nego.. saka da me gusne da me bakne vo obraz sekogas se istrgnuvam a vtoriot pat bev vo vrska mesec dena i edna nedela kade sto deckoto tvrdese deka mn saka da e so mene pa me zapozna so site i posle mi raskina i mi rece da ostaneme vo kontakt pa taka jas go izbrisav bidejki ne sakav so nego nisto... devojki toa najmnogu vazi za nas.. prijateli posle vrska vo nikoj slucaj!!! bidejki kolku i da ste prijateli nema da e kako porano, imale nemale seks vo nikoj slucaj! i da vi bil prijatel pa decko, kraj e! zamislete go toj so devojka a vie negova prijatelka a bile ste vie nesto porano!! Kako ke se osekate! So nivnoto ''mozeme da ostaneme prijateli'' ili ''moze da ostaneme vo kontakt'' vo prevod znaci ako ne mi uspee so novata, pak da ima na koj da se vratam da ne bidam sam, ke ja ubedam!!! Taka da NE! kolku i da e bolno kolko i da sakate nekoj! Podobro prekinete go kontaktot sega odkolku da manipulira so vas.. bidejki ako taa ljubov e bila vistinska ke ostanela!!
И што со тоа? Ќе збориме како ништо да не се случило,сепак зависи и од причината зашто сум раскинала,ама како и да е ,никогаш не сум сакала да останам другарка со некој што сум идела,така да НЕ.