Ako ima drugarstvo posle vrska, toa znaci deka nikogas ne ste se ni sakale, prosto ne moze nekoj ako sakal nekogo da bide samo drugar vo negovo prisustvo. Toa e samo uteha deka mozebi ke se smirite vo idnina, a deka ke imate dobro prijatelstvo sigurno deka ne.
Не би бил спремен да издржам секој крај на врска нанесува бол и потребно е врене да преболиш ,кога си постојано заедно таа болка од ден на ден станува се поголема и поголема едноставно не издржкива.
Со бившиот се разделивме пријателски. Уште си честитаме родендени, па ми честиташе и кога ме запроси дечко ми. И кога би го сретнала никогаш не би го одминала, секогаш би го поздравила. И дечко ми ова го знае. Е сега дека ќе другарувам, не баш. Али почитувам и те како.
Мене најбољи другар ми е бившиот. Малку беше без веза на почеток но после се навикнавме. Може и е ОК толку време сте биле заедно и се да пропадне е тоа е глупо. И со сегашниот ако прекинам знам дека и тој ќе ми биде другар или барем би сакала.
Не, со некој што си бил интимен после тоа да го гледаш ко другар? Да не се лажеме . Згора на тоа не верувам дека на некој партнер би му се допаднало тоа. Јас не би сакала да имам партнер што е најдобар другар со бившата. А верувам дека и тие погоре што се прават као да да ќе ги видам колку ќе им се допаѓа доколку нивниот партнер е другар со бившата.
Не, во никој случај. Секој крај на врска и разделба, предизвикува разочарување и болка прво поради соочување со тоа сурово нешто. И после да е како да не било ништо, како да не се случило ништо? Во никој случај, никакво другарство, пријателство, а претходно сте биле во врска. No logic.
Многу зависи од тоа каква била врската: врска од месец дена и 3 години не е исто! Некој кој го сакаш и се уште имаш некакви чувства, другарство никако, посебно ако се случило неодамна. Ми нема логика да раскинам со некого, а да продолжам да излегувам со него другарски.
Ne,ne,i NE!Probav i bese cudno mnogu,i na krajot resiv navistina kraj,so ke si igrame igracki,ne me interesira so praj,i obratno,ama ni da mi zborni ako se sretnime nekogas,ako bilo se ok nemalo da mi bidi bivsi.