Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дружба со други националности

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Ваљдрин., 27 декември 2017.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.956
    Допаѓања:
    219.249
    Немам проблем со никого освен со луѓе што мислат дека се краљици, со некултурни, со исфрустрирани и ископлексирани, поготово со некултурен народ не можам да општам, со народ што не разбира од емпатија, од љубов и слично.
    Е таквите не ги сакам.
    А луѓето се луѓе. Многупати имам кажано дека сите сме од месо и коски, со по 2 очи раце и нозе шарени со рогови не нема физички ама психички еден бирилај.

На CrazyGirl15, hermosa, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  2. blueberry23

blueberry23 Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    100
    Имам многу добра другарка босанка и супер функционираме, ептен си ја сакам.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.447
    Јас работам во мултикулти (македонци, албанци, власи, турци, роми, американци) компанија.... Супер е, функционира како едно семејство, секој секому помага безрезервно, и секогаш се слави некој празник :D:D:Dима луѓе и не-луѓе, немаат врска националноста и религијата ... ;) генерално треба да се изостави поделба по тие основи ... Во средно учев во мешана паралелка и ни беше супер, мојата другарка тогаш беше турчинка и ме учеше турски :D

На happygirl, hermosa, mira.mira и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ciel

Ciel Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2019
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    2.129
    Никогаш не сум ги делела луѓето според верата. Тоа само кај нас го има во оваа држава аман до кога!

5. 'japan

'japan Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    27
    Воопшто не сакам да комуницирам, ниту да ги видам другите националности посебно овие шо се "25 %" . Додуша живеам со еден од нив, фин е, дружлив али нее то то исто се дружам и со влав, добар е али знае и да се изгуби. Така да..

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.004
    Допаѓања:
    10.860
    Морам да те цитирам штом ги спомна соседите на Македонија.

Освен хрвати (од екс Ју простори) соседиве околу нас сите не мразат. Скурчено ми е од нивното глумење , за една обична работа не сакаат да помогнат, одма одбивен однос и лажење левел 100, цело време давање погрешни информации.
    Гледам максимално да игнорирам луѓе од Грција, Албанија, Србија и Бугарија.
    За хрватите немам лош збор, луѓево ми се нашле баш од секаква помош, абе брат да беше немаше да одвои време толку колку што хрвати имаат осет за помагање, алал да им е, до сега се немам разочарано од нив - зборам од мое искуство.

Претежно сум опкружена со германци , колегите ми се 90 % нивни, а на неделни собиранки после работа , гледам да се залепам за јапонци, многу мирен народ ми се, дисциплина на ниво, плус си нарачуваме заедно суши, ми ја смируваат душата некако. После нив , супер за дружење ми се американци, скроз опуштени , баш во мој стил за заебанции, за хумор.

На diskreten32, sjdgo и Gosh им се допаѓа ова.
  7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.021
    Допаѓања:
    12.392
    Имам другарка албанка. Една од најдобрите ми е :inlove:. Се дружиме неколку години (заедно бевме на еден натпревар), многу убав ни е муабетот, се разбираме, тука сме една за друга. Жал ми е само што ретко се гледаме и што нејзините се потрадиционални, некако и е пречка што јас треба да одам до нејзиниот град а немам баш секогаш можност.. Многу се труди, ептен си има потенцијал девојчето и се надевам ќе успее еден ден.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  8. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    Пријателствата и љубовта немаат националност и вера туку само човечките мозоци.

На hermosa и mira.mira им се допаѓа ова.
  9. Волшебникот

Волшебникот Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    485
    Не ни помислувам на вакво нешто, не ми иди во предвид.

10. Brunhilde

Brunhilde Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    3.335
    Допаѓања:
    31.064
    Моите 3 другарки се од различни националности едната е германка другата е русинка и третата е африканка и супер се сложуваме.

11. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.338
    Сум се дружела , се дружам , и ќе се дружам со секој кој не ми мисли зло и кој е искрен со мене . Искрено повеќе дискриминација сум доживеала од македонџи , отколку од било која друга националност . Не е важно на која вера и нација припаѓа , туку да е ЧОВЕК ! За мене , таа нација , таа вера е најважна . Човечноста !

На mira.mira, LitttleRNBPrincess и hermosa им се допаѓа ова.
  12. Nightwish11

Nightwish11 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    2.000
    Zoshto da ne

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    565
    Kok e dobar i cesen covek, nacionalnosta ne znaci nisto.

14. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.029
    Почитувам туѓа националност ,дури и ми е интересно други култури ,обичаи.И дружбата е дружба без оглед на се.

На Herrera и piksooki им се допаѓа ова.
  15. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Не можам да се дружам со луѓе кои имаат нешто против овие дружби.

Не сум тип склон кон предрасуди, имам живеено и надвор од земјава, и имам остварено контакти со лица од многу националности. Конкретно, еден од подобрите другари кои ги имам е Ром.

Ме интересира се’ што е непознато, лесно склопувам познанства и можеби тоа е една од работите за кои ми е мило што сум јас, јас.

Баш се осеќам некако богато кога е во прашање темава. Шубаво.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    67.198
    Според мене не се проблем националностите, проблемот е во ограничените мозоци.

Израснав во мулти култи средина, а и во текот на целиот досегашен живот сум била опкружена со луѓе од најразлични националности и верски убедувања. Повеќето имаат теми на кои што се чувствителни, ама тоа е сосема нормално и треба да се почитува.

Дајте им шанса на другите да ви раскажат повеќе за себе, многу може да се научи. :)

На Bozica1980, Snow-Star, Dalia93 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    29.042
    Апсолутно сум за дружба.. Ако карактерно имаме "разбирање", не ми менува ни националност, ни вера, ни возраст ниту пол....

18. Regina.Phalange

Regina.Phalange Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.429
    Неколку години патував со еразмус размените и имам пријатели од баш цел свет. Ретко сум начекувала некој намќори или луѓе со предрасуди и слично.
    Ама сите италијанци кои сум ги запознала биле еднакво шармантни. Тоа ко во крвта да им е:nod:

19. Magiluna

Magiluna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2019
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    10
    Знам доста многу босанци бидејќи живеам во странство навистина са добри луѓе хумор симпатични ...Ионака не ме интересира националноста ме интересира што човек си во душа :mm:

На Bezobraznata и hermosa им се допаѓа ова.
  20. Bezobraznata

Bezobraznata Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    35
    Јас се дружам повеќе со турци до лани учев во училиште каде што има само македонци но сега кога сум на ново место запознав многу Турци и морам да признаам имаат навистина многу добра душа не очекував дека некогаш ке се здружам со некои од друга нација,и да многу ги засакав како луге,од нив научив многу на пр:некои нивни адети што тоа беше нешто ново за мене,научив и многу турски зборови а ете сега и јазикот им го учам со цел да го научам па да можеме во иднина да се разбираме на нивниот јазик;)

На WildMk и mira.mira им се допаѓа ова.