Др.Хаус (House MD)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од d.Darla, 17 септември 2010.

1. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Ало луѓе :fubar:
    Јас пред родителите не сум се правдал, а не пред форумски јузери.

Кој сака да бара маани и замерки во мојата и на Grunge опсесијата со Хаус и како ние се доживуваме со ликот, и до која мерка сме "изгубени случаеви", голтаме се што ќе ни се сервира и сме фејкери...нека го прави тоа.

Јас сум полно способен да ги најдам мааните на серијата, но нема да се извинувам ако можеби преувеличувам лик што ме фасцинира. Мене интелигенцијата, остроумноста и аналитичноста ме фасцинираат. А Хаус, како лик ги има тие во изобилие.

Е сега ти ЕлеМентал не можеш да бидеш како него бидејќи не си толку паметен, бидејќи ликот е фиктивен, бидејќи не ти фали еден комад месо од ногата....ОК е, ве разбрав.

Мисли ли некој дека ќе успее да ме спушти на земја, можеби?

Јас не ни сакам да сум копи пејст, но факт е дека си препознав лични карактеристики во ликот. У осталом, темава ми стана губење време, само раскажуваме нешта што сите сме ги гледале, и од немајкаде, профрчеа и насочени коментари.

Толку од мене

На SexyLady и Grunge им се допаѓа ова.
  2. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Да и мене ми остави некој таков впечаток, како демек некој ( конкретно јас и ЕлеМентал ) уствари се преценува себеси со тоа што се осмелил да каже дека е како Хаус.
    Може не е така, ама мене така ми изгледаше.

На EleMental му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Го обожавам Хаус бе и не сфаќам како некој можи да не го сака, но не сме сите исти.
    И да ви кажам искрено од дното на душата посакувам повеќето од младината да се препознава себеси во Хаус и наоколу тоа да го кажува :!: отколку во Твајлајт или па Мајли Сајрус или Хана Монтана итн.

На Shana, Grunge, srcka55 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
  5. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Ајдееее, сте забегале :rofl:

Јас само сакав да кажам дека едвај чекам нова епизода во вторник сабајле.
    На имдб прочитав дека сезоната почнува со Хаус во затвор. Lisa Elelstein (dr.Cuddy) во едно интервју изјави дека нема потпишано договор за 8ма сезона. Имаше шпекулации дека нејзинот лик ке даде отказ во болницата и ке замине во друг град.

6. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Ајде тој што ќе најде линк за симнување на првата епизода, нека постира одма.

Ама ОДМА !

7. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    На RainBow, Grunge и Shana им се допаѓа ова.
  8. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Епизода дури во вторник, рано е, на 3ти вечер ќе ја даваат по Америки :)

9. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Јас ја гледам моментално, симната од линкот погоре. Симнувајте ја.

10. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Според коментарите епизодава ја имало од пред една недела? :o

11. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Благодарам ЕлеМентал, и да знаеш дека уживав после 4 месеци пауза. И покрај тоа што верзијава е работна и некои сцени недостасуваат, приказната е таа. Ке видиме утре сабајле, ке ја гледам и официјалната епизода.

На Grunge и EleMental им се допаѓа ова.
  12. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Нема проблем, верзијата е pre-air ама

недостасуваа две сцени каде што ќе покажеа кутија со викодин апчиња, крв на лицето на Хаус во тепачката и пареа од чаша кафе. Приказната е таа.

Кој ќе најде добри линкови од втората епизода, споделете :)

На Grunge му/ѝ се допаѓа ова.
  13. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Конечно Хаус да го видиме како се покорува, не до крај, ама сепак :D И конечно некој да го казнува :D Баш ми е мило што го дадоа и во вакво светло, пореален лик е :)
    Многу ме интересира како пoнатаму ќе тече серијата, посебно без Кади.
    Фино што успеале вака да состават некоја верзија, ама оригинал си е оригинал :D

14. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Епа јас не праев никаква пауза месециве.

Уште си ги гледам старите епизоди и сеа и покрај новиве, уште ќе си ги гледам.
    Кога ќе ми здосадат ( читај, ако ) ќе пишам :)

А вторава епизода не ми се верува нешто брзо да искочи, минимум два дена подоцна, за порано не верувам.

Рејнбоу, не ми се верува за друга сезона.
    Мислам дека е ова финална ама баш финална.
    Уште во оваа сезона да извадат се што имаат од Хаус, и толку е. Друго нема, пошто мислам дека се што може да се извади од овој лик ќе да биде во оваа сезона. После тоа ќе се изгуби суштината, барем јас така мислам.
    Не е битно, ќе си ги гледаме старите. Стари ама најдобри :)

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.227
    Допаѓања:
    67.733
    Многу беше добра епизодава. Благодарност до Елементал за торентот :)
    Да, интересно беше да се види Хаус во поинакво светло. И едвај чекам да видам како ќе ја продолжат серијава. Се надевам дека ќе има гледаност за да има уште една сезона.

16. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Се слагам со тебе Grunge, колку и да ја сакам серијава, ке изгуби поента ако почнат да ја растргаат и разводенуваат. Од друга страна пак, во Холивуд се се врти околу парите... Серијата влегува во Гинисовата книга со рекордна гледаност:

Guinness World Records can today reveal the latest world-beating successes from the world of cinema and TV with the upcoming launch of the 2012 Edition of Guinness World Records.
    Medical drama House is listed as the Most popular programme currently on TV, at its peak being watched by a phenomenal 81.8 million people in 66 countries - and edging out CSI:Miami with its viewership of 73.8 million.
    House star Hugh Laurie, who earns nearly £250,000 per episode, can now claim to be the world's Most watched leading man on television.

17. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    На фокс лајф ги даваат по ред епизодите или овоа е некоја си стара сезона ?...бидејќи прочитав дека Вентворт ќе глумел во епизодата на 17 октомври од 9 часот навечер...па ве прашам за да знам дали да гледам?

18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.227
    Допаѓања:
    67.733
    Мислам дека 5тата сеозна оди на фокс, стари се :) Сега моментално е во тек осмата сезона.

19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Ја гледаше некој официјалната епизода да каже иста ли е со оваа неофицијалната верзија? :wasntme:

20. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Да ве прашам како заврши епизодата кога еден Болен ќе ги држи како заложници во болницата само за да дознае од што е болен?
    Јас гледав до таму кога ќе мора да му го прердаде пиштолот на Хаус за таа направата да му го види мозокот и кога Хаус ќе види дека всушност нема ништо во мозокот ќе му го врати пиштолот.
    После што се случи? :) Успејаа на крај да откријат што е? :)