Др.Хаус (House MD)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од d.Darla, 17 септември 2010.

1. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    ех беше то ама не памтам во која сезона....сеа во 8ма во затвор ќе биди...

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    Тоа е шестата сезона
    (во затворот)
    :)
    Инаку и јас слушнав дека ја имало на замунда, ама не знам колку е точно ова. Инаку премиерата ќе биде на трети, а ќе може да ја гледаме на 4ти :)

На srcka55 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    не не,во 8мата ќе биди во затвор....пошо му влезе на кади со колата в куќа...и мн ќе го малтретирале другите затвореници....

4. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    :D :D :$ :$ Оф мори мајко целата сум збркана, мислев на психијатриската болница. Пак се извинувам и не пишувам веќе, да не покревам забуни :lol:

5. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    А оваа на ХРТ која сезона е ? :?:

6. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
  7. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Нема врска, различни работи различно влијаат на луѓето.
    Јас на пример немам ајкју 200 туку имам 146. Не сум толку паметна ама сум доста за да одредени работи сфатам на начинот на кој што он ги сфаќа.
    А и дали физичка или психичка болка не е битно.. it hurts the same

Ама океј тоа си е твое мислење и го почитувам како такво :) .

8. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    И мене ми е малку нејасно како се пронаоѓате во неговиот лик-почнувајќи од најпростото возраста, па професија, сето тоа што го поминал.
    А најчудно ми е да се пронаоѓаш целосно во лик што реално не постои, туку само на филм.
    И самиот Хју Лори читав дека за да го долови ликот понекогаш пиел викодин.
    Дури и да ги помине некој истите работи како него таа болка, професија се, пак не би бил како него од проста причина што сите, ама баш сите сме различни.

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  9. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    др Хаус уствари постоел,и според неговиот лик е снимена серија,постоел некој ваков доктор многу одамна...и да вистина е дека глумецов пиел некоас викодин за да го долови ликот...

10. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Знам дека постоел, ама не можеш да ме убедиш дека бил буквално ваков.Ова е серија, која за да биде интересна тој доктор и негово знаење е само искористено и многу филувано подоцна, заради висок рејтинг ;)

11. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.555
    Со ова не се сложувам. Направен е огромен контраст меѓу него и пациентите, тој екстремно паметен и досетлив, тие смотани ко бродска сајла. За секое лонче има капаче, а неговите „плескања на вистината во лице“ повеќе наликуваат на „hello, I'm mister Obvious" и лесно им се наоѓа камбек, само тогаш не би бил хард кор лик.

Убаво е да се пронаоѓате во делови од неговата личност, но имајте на ум дека тоа е само шоу. Не го правете филозофија.

12. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    океј дека бил филуван ликот,нмв...али не мојш да знајш дали ваков лик постои во светот или не....има мнооогу што се пронаоѓаат во него...јас лично не,али ете претходните кажаа дека се пронаоѓаат во него...

13. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Едно е да најдеш сличност, друго е да речеш дека си како него.
    Со оглед на тоа дека пишуваме на форумов, јасно е дека само наоѓаме по некоја сличност и ништо повеќе :)

14. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    така е :) :) ;)

15. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Еве, нека не биде целосно, нека биде 90 посто пронаоѓање.
    Можно е да ти се побркале малце работите.
    Никој не спомна за тоа дека се пронаоѓаме во неговите години или професија или дека поминуваме низ истото што и он го поминува.
    Збориме за начинот на размислување, начинот на правење на работите и реакцијата во одредени ситуации.
    Се е до мозокот и како човек размислува.
    Нема врска кој колкав е или низ што поминал.
    Реков, различни работи различно влијаат на луѓето.
    Не се објаснува, не знам подобро како.

А и не ми е јасно зошто ти реагираш на тоа.
    Океј изјасни се ама не напаѓај директно кога не знаеш :)

Секој различно ја сфаќа серијата само се надевам дека нема конфликти да искочат.

16. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    Не те нападна, само си го искажа своето мислење :)
    Јас мислам дека од многу гледање на серијава, се јавуваат тие чувства, тоа идентификување со ликот, па можеби и поради тоа што е гледано на него како идол, се јавува желбата и да се биде како него.
    И ништо не може да ме убеди дека некој е како него или дека ги гледа работите како него и сл.
    И нормално дека имаат врска годините, со нив доаѓа и искуството, а со тоа и реакациите кон одредени работи. Секако тука има улога и викодинот, за кој ете и Хју изјавил дека го земал. :)
    Едит: И зошто конфликти да искочат? Па дискутираме само, форумов и за тоа служи :)

17. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    да живеевме во америка можи ќе пробавме и ние викодин хахаххахаха
    се сеќаваш во една епизода erik и тој другиот ко пробаа да видат како е??? хахахаххахаха

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  18. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Ако може да ми текне еден твој пост од порано, онака off the top of my mind, тебе не ти фаќаше окце ни серијава, ни ликот, ам?
    Си го објасни у стил немало ништо фасцинантно во загорчено докторче со социјална дисфункција и дека во секоја епизода на ист начин се стигнувало до решение, кога тој ќе погледнел во некој предмет или ќе му кажале нешто...

Не знам дали критикувачкиот edge ти е насочен само кон оваа серија, но многу Американски филмски производи можат да се размонтираат на ваков начин. Тоа сепак не значи дека немаат ништо фасцинантно во нив.

Немам никаква намера да се нафатам на медицина, да купам спортски мотор или да ги вреѓам колегите на работа, но мојата импресија со ликот останува, и без личниот идентитет да ми биде загрозен.

На Grunge му/ѝ се допаѓа ова.
  19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Eте, многу убаво кажано-импресија од ликот :clap: Тоа е тоа што и јас го осеќав кога изгледав 7 сезони за два месеци.Таа импресија губи интензитет кога помалку ги гледаш епизодите, што е нормално.
    Едно е да го разбереш зашто така размислува, да превидиш некоја негова реакција, сосема друго да кажеш иста сум ко него.
    И извинете ме, ама ако сте исти како него во размислувањата и реакциите, значи сте и неприфатени од околината, исто како што е тој во серијата.

20. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Епа не знам веќе како, да нацртам не можам.
    Мислам дека тотално сте ми ја утнале поентата.
    Болката си го напраила своето, меѓутоа пак ќе речам дека се е до мозокот.
    Неговите анализи, неговите идеи, неговото его..
    Тоа се работи за кои што болката и не е морална работа.
    Ајде јас ќе се остаам на страна.
    Познавам иста таква личност, една година поголема од мене која што размислува и се однесува како него.
    Вака гледано објективно можам тоа да го кажам.

Ама добро може имате право, едно е да кажам дека сум иста друго е да кажам дека се пронаоѓам во повеќето работи. Грешен ми беше пристапот.
    Нема везе ајде крај, да не испадне каша попара темава.