Nıe od nasa agencıja ımavme uplateno 5 dena ısto hotel let ı prevoz do Dubaı so se vızı mıslam bese 1300e za dvajca Od Tırana e uste poeftıno ı sıgurnı se agencııte ımaat ıdeno moı blıskı
Летал некој до Абу Даби од Тирана? Се мислиме дали така да одиме за Дубаи, од Скопје е преку Истанбул, па се мислам дали е подобро директен лет или со смена на авиони. Јас сакам со Туркиш, ама троа скапички се картите, со Визер ми е поевтино, дека 4ца сме.
Од Тирана не, ама преку Белград летаме редовно. Сум летала и со Туркиш преку Ск и се поскапи. Провери Флај Дубаи преку Белград некогаш може да излезат поевтини картите. Иначе сеедно дали е директен или не, има автобуси од Абу Даби до Дубаи, а такси околу 60-70 евра зависи нормално и хотелот каде е ама и преку апликација можеш да си провериш колку би те чинело таксито до хотелот.
Имаме превоз од Абу Даби, и сместувањето е обезбедено, наше е само карти да купиме, ме интересираа искуства од Тирана, оти не ми е ништо познато, од Белград сме летале, иако за други дестинации. Ако има Флај Дубаи, може и со нив. Гледаме деновиве, за ноември е планот да се оди.
Fly Pegasus е исто преку Истанбул, ама поевтино од Туркиш, сепак не очекувај никаква удобност. Јас со Туркиш обично патувам на оваа релација.
Не отидовме. Излезе нешто друго, па оставивме за следна прилика. Инаку од ноември до март, евентуално април е убаво да се посети, не е прежешко, таман е и за шетање.
Ние планираме втора половина на септември, уште ќе е жешко, ама се надевам не премногу. Затоа сакав да слушнам од тебе некое искуство, дека со дечиња и ти... Ајде здравје наредна прилика. Поздравче!
Можете да аплицирате секако ја вадат на месечно ниво и околу 110 евра е. Отприлика една недела пред да тргнувате тогаш може да аплицирате.
Да, но не знам каде да аплицирам за виза, затоа што не одам преку агенција и не ја купував јас авионската карта. Дали ќе може некој да ме упати околу ова?
Aj ќе ти испратам контакт од една агентка, наша е. Има туристичка агенција и јас обично преку нес ги вадам визите за 5-6 дена се готови. Аплицирај две недели порано и ќе напишеш од кој датум до кој ти треба. Скениран пасош и сликс нс бела позадина.
Ми искочи ова https://www.instagram.com/p/DBYFstQsDDf/ Дали некој знае нешто повеќе за агенцијава? Дали вреди турава?
За толку дена мислам дека и сам да резервираш ќе ти дојде таа цена може и поевтино. Со wizz има летови за 150 евра се наоѓа, за 4 дена хотел нека одат уште 400 евра. Крстарење е околу 40-50 евра. Madinat Jumeirah, Burj Khalifa тоа се ти е бесплатно да видиш псвен ако не сакаш да се качиш на Burj. Сафари е oколу 25 евра. Абу даби тоа што прочитав се е бесплатно, освен превозот. Miricle garden картите се околу 23 евра, а Global Village oколу 8 евра.