Ние сме 7+ во дупак сме од 6+ прво бевме пл 15мин да сњ навикне а сега не сака да искача од него бидејќи неможеш да го сопреш а да не отвара нешто се знае.
Сеуште не сум нашла.Прашав во Меркур ама немаат за дубак само за колички .Прашав и на други места ама нема.Не верувам и дека ќе најдам
мајки тие што сте од ск ке ми каже ли некоја дали на пластичарската улица има дубак и отприлика колку се пари.
Има куп продавнички бебешки на пластичарска, така да има сигурно.. и да цените се од 1200 па нагоре Види и во Локо Кроко, има убави дубаци со пристапни цени
Мајки ве молам за мислење ни донесоа вчера дубак на подарок ама синко на највисокото ниво стои на цело стапало дали смее така, инаку е 8+
Kako be od 6? Ne e rano? Mene za dvete mi rekoa pred 9 nikako, ne smee da ima tezina na nodjinjata. Vie sega ste devet i ne go koristite bas koga treba da pocne da patka da se uci da odi? Cudno.
Па сам се исправа и го паткаме како што кажа баш ти. И тоа ретко. Паткањето е исто забрането дур сам не почне. И ако се купи квалитетен дубак тежината нема да оди на нозете. Баш нечудно. Да се редактирам, сами се учат да одат а не дубакот.
За мене дѕбак е да одмориш раце. И мислам дере ако си е цврсто можеш да го ставиш во дубак. Јас многу форсирав од 7 месеци но моето само лежеше и беше незаинтересирана дури сега на 9 го турка а не како да оди исто и не е стабилна и не застанубва на нозе
До детето си е. Сите се различни. Малиот од 5м се исправаше на нозе а кога го ставив за брзо се снајде како да оди. И да во право си, за одмарање раце и нив да им смениш
Majki denes bevme na kontrola za kolkcina 6 mesci ima maloto I se e vo red no jadrata uste ne se pojaveni .... e sega sakam da go klam vo dubace ama da ne napram nekoja bleja,zaradi jadrata so ne se pojaveni Ima iskusto nekoja majka
Ја мора да прашам зошто уште се користи термин јадра кога сега со поновава опрема се мерат аглите и ако се во ред нема проблем ни за седење ни за одење понатака
Агли се мерат, па се чекаат јадрстс да почнат да се оформуваат па се следат и тие. Бар јас така разбрав
И јас од 6м, прооде на 11м. Но уште на 4м имаше убаво развиени јадра, а и убаво се држеше исправен. Другарка проба на 6 да ја стави, но легнуваше врз дубакот... зависи до детето
Незнам ја уште на прв преглед кога бев прашав за тие јадра и др Антоније ми рече тоа било на времето кога на ехо не покажувало степен на аглите за дали се во ред колкчињата туку чекале такви ко јадра да се појават. А сега идеш и според мерките ти кажуваат дали се ок или не, не се чека понатаму како ќе се развиваат, барем јас така го разбрав ортопедов.