1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дубак и џампер

Дискусија во 'Бебе' започната од koritsaki, 19 септември 2011.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.921
    Допаѓања:
    4.814
    Ти благодарам на одговорот. Гледав и поефтини слични но тие издржувале до 9кг. А мојот е сега 9кг има, 6++, тој го гледам сега почнува се фаќа за нешто се телге и се подига секој ден се полесно сака да го држиш исправен да му помагаш па си велам така малку ќе се занимава и ќе можам да завршам нешто на кратко кога е немирен и не сака сам на под . А и ортопедот ни рече да го ставаме по малку да скокал така ги зацврстувале нозете.. и незнам што да правам.

2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.796
    Мене ортопедот ми рече ако купам дубак или џампер да си најдам нов ортопед :D Тој период кога лазат и се исправаат се многу напорни и ако си сама стварно е тешко затоа и јас го купив. Само гледај што помалку да биде во него и треба да се намести да допира само со прстите, не со цело стапало.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.921
    Допаѓања:
    4.814
    Секако дека ќе биде по малку ид а го купиме, сами сме докај 4 часот потоа си доаѓа сопругот па полесно е. Некогаш си се заигрува си се врти си леже се обидува да лази во круг ротира 360 околу оската на папокот, ја подига подлогата под неа гледа, се занимава , денес го седнав во корпата во количка да седиме надвор кога се фати да се тегли и подрипнува со газот се тегле и се подига полека полека ќе се испрсви никаде не можам да го оставам веќе освен на под безбеден да е. Но некогаш ништо не помага и не го интересира само во раце е тоташ ништо не можам да сработам а си има обврски низ дома е за во такви моменти на брзина по 15 тина минути да можам дс го оставам да се занимава супер ќе е :lol:

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.529
    @Snowflake92 Мене најбезбеден ми е во креветче. Ако треба да одам и да направам нешто, само таму го ставам.
    Играчки во него и се занимава. И да не се занимава, нема каде да оди и сигурна сум.
    Пробај така.

На Sexybaby86, eta и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  5. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.921
    Допаѓања:
    4.814
    Не ми се остава да плаче да вика долго не можам . Инаку имам игрална и таму го оставам заграден безбеден ама плаче

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.529
    Е па добро штом имаш игрална. Довлечкај ја до кујна или каде и да одиш да те гледа, зборувај гласот да ти го слуша.
    Во игралната не сака да седи? Плаче таму кога е?
    Моето покрај на земја, во креветчето научи да се исправа, да седи, да лази, да оди со држење. На мрежата се тегнеше како на ѕид со дланки се држеше и се исправи, се фати на оградата и се движи околу креветчето.
    Ама игралната можеби е пониска, сепак во креветчето имам душек.

7. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.921
    Допаѓања:
    4.814
    Подигната е на ногарки ама изгледа како креветче на најниско поставено. И таму некогаш сака некогаш не сака да седи. Нема правило. Ја влечам по мене секаде ама кога не сака не скаа вриште додека не го кренам :clap:

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  8. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    Од кога може во џампер?

9. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    Советуваат да се почека барем 7ми месец, да стабилизира бебче со седење прво

На merina.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    Majki, vo dubak ili jumper dali treba soncelo stapalo ili so prstenca da dopira? Na koe nivo da go stavam ?nprocitav pogore deka na prstenca treba ama nema li taka da se nauci pa posle da ne znae na celo stapalo da stoi ?
    Dali nekoja majka prodava jumper?

11. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.921
    Допаѓања:
    4.814
    Во џампер треба со тие меките делови на стапалата под прстите што доаѓаат да допира за да може да скока и да не го болат петиците. Онака ако е со цело стапало нема да скока ќе стои плус цела тежина ќе му е на нозете, а нели не се препорачува додека не почне само да се исправа да се исправа да стои на нозе и ќе удара со петици кога ќе скокне ако скока некако.

На Ivyano му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    E taka. Ama moevo gi svitkuva prstinjata navnatre i se odbiva so svitkani i so delot nad prstite odozgora sto e . Kako balerina am so zaobleno stapalo namesto ispraveno .

13. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.921
    Допаѓања:
    4.814
    Колку е старо?

14. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    Skoro 8 . Koregirani 6 ipol . Imame odobruvanje od ortoped za jumper i staticen dubak

15. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.921
    Допаѓања:
    4.814
    Jas sega zemav jumper isto so odobrenie os ortoped i moeto ponekogas taka pravi neznam mozebi uste ne znaat pravilno da skokaat.6++ e

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.796
    Тоа со собирањето на прстињата е рефлекс што го имаат од бебиња и со тек на време се губи односно кога ќе бидат спремни за проодување. Моето е 10 месеци и едната нога почесто ја собира, ортопедот рече дека веројатно со другата повеќе удира, па му се изгубил рефлексот.

На Ivyano и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  17. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.921
    Допаѓања:
    4.814
    Па да можно е и тоа. Ама мислам ништо не е страшно неможат да се повредат. Или

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.796
    Не не. На почеток нема ни да скокаат многу, а и не ги удираат нозете туку доле им се залепени и тие скокаат само со телото нагоре надоле. Само секогаш постои опасност од искривување на стапало затоа што помалку во џампер.

Последна измена: 7 март 2021
    На Ivyano и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  19. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    188
    Мајки дали може слика од џампер што го користите?

20. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.921
    Допаѓања:
    4.814
    Да да секако тоа.
    @honeyboney https://www.bebesupermarket.mk/product/Jumper-jungle-Bebes-9DLUw овој го имам јас

На honeyboney и Jana06 им се допаѓа ова.