Здраво. Бебушот има 7ипол месеци и сите ми викаат да го ставам во дубак но мене ми е мн страв па не знам што да правам па ако може да споделите ваши искуства. Благодарам однапред❤️
Според ортопедите не се става во ништо зошто му се скока развојна фаза. Јас го ставав во дубак, нема криви нозе и рано прооде на 9м веќе беше прооден.
Нема потреба од дубак, баш правилно си мислиш. И ортопедите не се за дубак, нема никакви бенефити, само негативни страни. Не слушај други, ти како осеќаш дека треба така терај
Јас лично сум против дубак, амавтргнав на раб и додека бев навраб го ставаа, амс беше 9месеци и не беше мн набдубакот. На почетокот плачеше. А после тоа саммго влечеше дубакит. Значи ненседеше мн време.
Џампер кога може бебе самостојно да седи и да си ја држи цврсто главата исто и дубак. Првото дете на 5м го ставив во дубак, а второво еве 6 месеци е и уште ја немам ставено
Da ne bese dubakot neznam sto ke pravev. Bebe uste e so refluks, teska e.vise da ja drazam podolgo vreme islravena posle jadenje ,a i se nesto bara se vrti se prvrtuva preta nema sansi da se dodrzi saat vreme vo race ispravena. Vaka si ja stavam vo dubak, go zakociv da ne se dvizi i igra so toa pijanoto na dubakot em e ispravena. Primetiv deka mnogu saka da skoka koga nekoj ja drzi, pa kasam dzamper da i zemam ama neznam kakov e podobro dali onie na vrata sto se zakacuvaat ili tie staticnite nalik dubaci sto se? Uste toa mi fali doma
Не земај и мојава скока прета ама во џамперот не скока дреме како мисирка некоја и тоа од тие статичните џампери имам со дубак заедно што се. Не си фрлај пари за џабе за кратко ќе ти се турка со дубакот.
Не ти треба џампер, батали тоа. Ни дубак не пуштај да се движи, ќе се движи со нозе кога ќе си прооди самостојно.
Ne mi preci dubak, ne slusam sekoj den novi preporaki od szo, si pravam kako mene mi odgovara Golemiot mi bese vo dubak i sibase niz cel stan, si lazese, si proode kako po kniga, na tavan uste sto ne se kaci Jas vo dzamper sum porasnala, od onie starite za na vrata
Е ако де, прави си како што ти одговара Ваљда сеедно е каков ќе земеш бидејќи нели се со иста намена и тие што висат на врата и тие што се на земја.
Decki zdravo dali ima razlika megu masko i zensko bebe za dubak ili istoto vazi i za ednoto i za drugoto? Koga ke pocne ubavo cvrsto da sedi i da drzi ubavo glava moze da pocne da se stava? barem da sedi zakoceno ednad dva pati dnevno na kratko, premnogu e zahtevno moevo bebe nisto nemozam da srabotam ni 15min u denot a sami sme pa zatoa prasuvam
Истото важи и за машки и за женски бебиња. А ако веќе седи, не можеш во хранилка врзано да го ставиш со играчки да се занимава да завршиш работа? Јас така правам периодов особено зошто цело време кенка по мене оваа недела.
Imam od hranilkite od loco croco sto se pravi na 3 nagibi i ja stavam bukvalno na 45 stepeni neke stanuva skros saka da gleda da sedi haha uste od pred 1 mesec , normalno se trudam da ne ja sednuvam ama sama stanuva bre nemozes da ja dodrzis zilavo dete i seuste ne sum ja sednala skros ispravena u hranilka sega pravime 5 meseci , ne planirav nitu odma dubak ponatamu ama se interesirav odprilika na kolku meseci pocnavte