Здраво. Бебушот има 7ипол месеци и сите ми викаат да го ставам во дубак но мене ми е мн страв па не знам што да правам па ако може да споделите ваши искуства. Благодарам однапред❤️
Според ортопедите не се става во ништо зошто му се скока развојна фаза. Јас го ставав во дубак, нема криви нозе и рано прооде на 9м веќе беше прооден.
Нема потреба од дубак, баш правилно си мислиш. И ортопедите не се за дубак, нема никакви бенефити, само негативни страни. Не слушај други, ти како осеќаш дека треба така терај
Јас лично сум против дубак, амавтргнав на раб и додека бев навраб го ставаа, амс беше 9месеци и не беше мн набдубакот. На почетокот плачеше. А после тоа саммго влечеше дубакит. Значи ненседеше мн време.
Џампер кога може бебе самостојно да седи и да си ја држи цврсто главата исто и дубак. Првото дете на 5м го ставив во дубак, а второво еве 6 месеци е и уште ја немам ставено
Da ne bese dubakot neznam sto ke pravev. Bebe uste e so refluks, teska e.vise da ja drazam podolgo vreme islravena posle jadenje ,a i se nesto bara se vrti se prvrtuva preta nema sansi da se dodrzi saat vreme vo race ispravena. Vaka si ja stavam vo dubak, go zakociv da ne se dvizi i igra so toa pijanoto na dubakot em e ispravena. Primetiv deka mnogu saka da skoka koga nekoj ja drzi, pa kasam dzamper da i zemam ama neznam kakov e podobro dali onie na vrata sto se zakacuvaat ili tie staticnite nalik dubaci sto se? Uste toa mi fali doma
Не земај и мојава скока прета ама во џамперот не скока дреме како мисирка некоја и тоа од тие статичните џампери имам со дубак заедно што се. Не си фрлај пари за џабе за кратко ќе ти се турка со дубакот.
Не ти треба џампер, батали тоа. Ни дубак не пуштај да се движи, ќе се движи со нозе кога ќе си прооди самостојно.
Ne mi preci dubak, ne slusam sekoj den novi preporaki od szo, si pravam kako mene mi odgovara Golemiot mi bese vo dubak i sibase niz cel stan, si lazese, si proode kako po kniga, na tavan uste sto ne se kaci Jas vo dzamper sum porasnala, od onie starite za na vrata
Е ако де, прави си како што ти одговара Ваљда сеедно е каков ќе земеш бидејќи нели се со иста намена и тие што висат на врата и тие што се на земја.