Дупнување на уши

Discussion in 'Мода и стил' started by sofija014, Nov 6, 2013.

1. sofija014

sofija014 Популарен член

Знае ли некоја колку се движи да се дупнат уши во трговски во златарите? Која е цената?

2. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Мене уште од болница ми се дупнати ушите па така незнам најдобро прашај си во некоја златара не вервам дека е многу скапо :D

3. sever123

sever123 Истакнат член

100-150 денари. :)

4. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Баш прееска видов во ГТЦ на прв спрат во една златара имаше натпис дека дупнуваат уши, но не знам по која цена. Не би требало да е повеќе од 150.
    Можеш да одиш и во чаршија ;)

5. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Летово си ги дупнав ушите 3 пати. :D

На десното уше имам 3 обечки, на левото 2.
    Не боли, оставете што ве лажат вас.

Инаку ги дупнав во златара и од таму е обечката, се вкупно за 50 денари.

6. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Имам точно 7 дупчиња на ушите, 2 не се важат зошто ги имам од многу мала (да не речам бебе), исто и носот ми е дупнат, ама не носам таму обетка (стара сум веќе за тоа :rofl: ), сите ги имам дупнато кај златарите во Трговски, воопшто не боли и не сум имала никакви компликации :) Не сум сигурна за цената ама мислам дека беше 100 ден.

7. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Мене 50 денари ме кошташе 1 дупче сеа планирам уште едно да си правам т.е 3 на десното уше

8. Pipaa

Pipaa Истакнат член

Освен двете стандард нели, имам и едно на р`скавицата на десното уво.

9. Daleron

Daleron Истакнат член

3 на десното уво и 2 на левото. Инаку само оние бебешките не знам кој ми ги дупнал, а останатите сама си ги дупнав со медицинската обетка. Инаку на пола срено им ги дупнав на времето затоа што тогаш беше доста скапо и немаше секаде за дупнување на уши.

10. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Имам 4 дупчиња на десното и 1 на левото уво. Е сега едно од тие 4 ми е на рскавец, не ме боли, немам гној, ни крв, ништо, но кога ќе пробам да ставам обетка не можам. Обетката влегува до пола уво и натака не сака:/ како од сеедината до крајот да е затворено. Дупнато ми е пред 7 8 дена и морав да ја извадам медицинката бидејќи ме болеше, ставив обична обетка, бижутерија, после еден ден ја извадив и бидејќи имав оток ставав борова вода и навистина ми помогна. Немам ставено обетка 3 дена, секој ден пробувам но само до пола и после не сака, премногу ме боли кога пробувам да ја ставам. Ми треба помош. Од што би можело така да биде? Другите обетки ги ставам без проблем! Ве молам одговорете ми колку е можно побрзо, не сакам да ми се затвори, а навистина не знам што да направам!

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Позади ти е зарасната кожичката. Со истата медицинска обетка бидејќи е остра дупни го местото пак малку ќе те пецне. Предходно исчисти ја обетката со алкохол или ракија и на неа нанеси некоја маст, хидроциклин на пример.

lanadelrey6 likes this.
  12. Reachel

Reachel Популарен член

Немој да ставаш бижутерија, особено недезинфицирана! Почекај некој период чим ти е тазе дупчето.

lanadelrey6 likes this.
  13. Arthur

Arthur Популарен член

исто и мене така ми беше кога ја ставаш медицинката со неа осди лево десно и ке ти се отвори дупчето малку ке има крв ама нема гајле околу 5 дена на допир ке те боли но потоа нема да имаш проблем но при удар секогаш ке ти крвари местото бар кај мене беше така па ја извадив и отидов ми го дупнаа ушето за 1 сантим подолу и сега проблем немам

lanadelrey6 likes this.
  14. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Ќе пробам пак па ќе видиме што ќе биде, ќе истрпам малку пецкање и болка хаха :)

15. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Оффф пробувам и медицинката влегува од напред до пола, како што кажав, од позади ја ставав медицинката исто влегува ама помалку од пола,з значи проблемот е во средината хахах јас мислам дека имам крв можеби засушена и затоа не може..а дупчето се гледа и од напред и од позади :/ другарка ми кажа ракијада ставам да се исчисти крвта внатре, мислите дека е можно така? Ќе полудам со ушево мое хаха :(

16. crimson

crimson Форумски идол

Измиј ја обетката со ракија и притисни силно за да излезе од другата страна.
    Може да имаш засушена крв или да ти загноило местото.

Лошо си направила што си ја извадила обетката, па уште и си ставила бижутерија. Таа отприлика 3недели до месец не треба да се вади.

lanadelrey6 likes this.
  17. 3m43

3m43 Истакнат член

Мене ми ги дупнаа ушите уште на 4-5 години така да не се ни сеќавам убаво само знам дека еден ден ми го дупнаа едното уво и многу плачев и отидов дури после 2 дена за другото :D

18. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Ајде UOTE="crimson, post: 2293970, member: 50750"]Измиј ја обетката со ракија и притисни силно за да излезе од другата страна.
    Може да имаш засушена крв или да ти загноило местото.

Лошо си направила што си ја извадила обетката, па уште и си ставила бижутерија. Таа отприлика 3недели до месец не треба да се вади.[/QUOTE]
    Ајде ќе пробам пак..инаку морав бидејќи премногу ме болеше, а кога ја извадив гној и крв колку сакаш :/ сепак требаше да го исчистам увото и одма да ја вратам назад..грешка ете, се надевам ќе успеам да ја ставам :)

19. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

јас ги дупнав неколку недели пред новата сега имам 3 на едното а 1 на другото увоми зедоа 100 денари од обетка и секако со нивна обетка

20. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Нормално е ушите по 4ти ден од дупнувањето да болат при допир,ама онака по силно или при потиснување?8-|