Значи во неделата ги извадив стерилните обетки по 2 недели носење,стајв златни обетки а пред 2 год штрафот нивен ми влезе во уво и затоа не носев обетки па ми се затвори дупката.И по 1 саат ги извадив со маки златните.Едвај се тегнеше тој штрафот и ме болеа ушите,па ставив една бижутерија лабави беа ги извадив и ми се појави тврдо како топче на тоа место.Вчера пробив со обетката колку да видам дали може и ме болеше многу,сеа стајв едни други бижутерија ама уште е тврдо местото и ме болат малку коа ги ставам,а стајв и хидроциклин,што да правам сега совет?Имам другарка што ради рани од ушите не носи обетки..А пред две години ради тоа што ми направи рани позади не носев па затоа морав одново да ги дупнам ми се затвори дупката.
Иако не се разбирам многу од носење менѓуши затоа што јас не носам али @WaffleGirl според мене мислам дека не треба уште од почеток да носеш златни мислам дека уште од почеток ако носеш тдоаѓа до поголеми рани и поголеми болки,па од тука натаму твое е како ке си одлучиш
Слободно тренирај, само не носи слушалки, исчисти ги менѓушите веднаш по тренинг и миј коса почесто барем додека уште неколку дена да пројдат.
Не би требало да имаш проблем, но првите неколку недели додека не ти зараснат чисти ги почесто со солен раствор.
Здраво, Ушите ми се дупнати од бебе и често носам обетки но веќе подолг период сакам да ставам уште две дупчиња на левото уше (така си замислив ) па размислував да едната биде долу а другата горе на рскавец па ме интересира некој што ставал дали боли многу и дали би имала болка и проблем после тоа? Тоа ме мачи доколку е болно и со компликации не дај Боже размислувам да бидат двете долу па да имам три едно до друго. Некој со искуство да одговори Thanks!
Ги иџвадив медицинките и наместо нив дтсвив сребрени менгуши ама сега ја вадам менгушата и одпозади гледам целата кожа ми се извадила дупка имам огромна што да направам?
Не боли премногу, издржлива е болката. Е сега може проблем да се направи откако ќе ја ставиш, да те боли и тогаш ќе мора да ја тргниш од уво за да зарасне местото. Ова зборувам ако редиш на 'рскавицата, таму е малку покритично. Мене ми се случи така, после некое време почна да ме боли и морав да ја тргнам. На другото уше немав проблеми. Сепак кај секого е различно
Јас сто пати имам пробано да направам уште дупчиња нагоре и никако не ми успева. Неколку пати ми зарасна одма одкако го тргнав, иако го чував обетчето долго време. Друг пат ми се случи да ми загнои местото, а го пазев, го пазев, со алкохол го поминував, ама ете не го допазив. На двете уши имам пробано по 2-3 пати и никако да ми успее А за болење, не боли многу, ништо страшно
Сакам да ги зараснам дупчињата од обетки што ми ги имаат бушено како мала. Колку време би било потребно да зараснат, дали некој знае одприлика.
Како што кажа @Mantub, не зараснуваат, мислам дека е мит ова. Мене ми се дупнати ушите од многу, многу мала, а сега многу ретко носам обетки, понекогаш и со месеци не носам воопшто, па не зараснуваат.
Зараснуваат. До пред неколку години нон-стоп носев обетки, потоа ја изгубив едната па година дена, а може и повеќе не ставив обетки и ми зараснаа дупчињата.
Мене како бебе ми ги имале дупнато ушите. Па пред неколку години кога не носев обетки ми зараснаа. Па морав да одам пак да ги дупнам.