Појдете во најблиската црква и прашајте/договорете се со попот кога да се исповедате и како да се припремите за таа света тајна. Ако знаете кој Ви е парохиски свештеник, јавете му се нему и договорете се со него. Господ ќе говори преку него исто како и најголемиот и најсветиот старец од Света Гора.
Појдете во најблиската црква и прашајте/договорете се со попот кога да се исповедате и како да се припремите за таа света тајна. Ако знаете кој Ви е парохиски свештеник, јавете му се нему и договорете се со него. Господ ќе говори преку него исто како и најголемиот и најсветиот старец од Света Гора.
Здраво луѓе да ве замолам за совет. Имам духовник веќе 2ра година, ама некако изгледа не сме си погодени. Покрај Светата Тајна Исповед, благослови за пост и за Причест, јас имам еден куп прашања што ме интересираат, пред се едвај се наоѓаме за Исповед а му имам кажано дека не сакам да биде формално, сакам да сме во комуникација, нормално дека кафе нема да пиеме заедно ама совет, разговор, мудрост да сподели. Разбирам дека е ограничен со време ама не можам да трчам по него секој пат кога ќе го видам, и со еден збор да ме откачи. Или на вибер да си пишуваме, ми имаат кажано дека е грев да менуваш духовник и сопствен грев а и негов уште поголем е. Ај некој што е поупатен нека ме насочи..
Можеш со било кој духовник да разговараш за совет и разговор.. А за правилата на црквата околу тоа дали можеш да смениш духовник @Burevesnik може знае подетално, иако мислам дека не е грев..