Форумџика на годината

Духовен отец

Дискусија во 'Религија' започната од ana-milo, 16 февруари 2016.

1. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    502
    Moze li i mene da mi pisete vo poraka?Vi blagodaram <3

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.954
    Допаѓања:
    4.751
    Појдете во најблиската црква и прашајте/договорете се со попот кога да се исповедате и како да се припремите за таа света тајна. Ако знаете кој Ви е парохиски свештеник, јавете му се нему и договорете се со него. Господ ќе говори преку него исто како и најголемиот и најсветиот старец од Света Гора.

На Mic18 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.954
    Допаѓања:
    4.751
    Појдете во најблиската црква и прашајте/договорете се со попот кога да се исповедате и како да се припремите за таа света тајна. Ако знаете кој Ви е парохиски свештеник, јавете му се нему и договорете се со него. Господ ќе говори преку него исто како и најголемиот и најсветиот старец од Света Гора.

На Mic18 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. foxx07

foxx07 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    11
    Здраво луѓе да ве замолам за совет. Имам духовник веќе 2ра година, ама некако изгледа не сме си погодени. Покрај Светата Тајна Исповед, благослови за пост и за Причест, јас имам еден куп прашања што ме интересираат, пред се едвај се наоѓаме за Исповед а му имам кажано дека не сакам да биде формално, сакам да сме во комуникација, нормално дека кафе нема да пиеме заедно ама совет, разговор, мудрост да сподели. Разбирам дека е ограничен со време ама не можам да трчам по него секој пат кога ќе го видам, и со еден збор да ме откачи. Или на вибер да си пишуваме, ми имаат кажано дека е грев да менуваш духовник и сопствен грев а и негов уште поголем е. Ај некој што е поупатен нека ме насочи..

5. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    2.915
    Можеш со било кој духовник да разговараш за совет и разговор..
    А за правилата на црквата околу тоа дали можеш да смениш духовник @Burevesnik може знае подетално, иако мислам дека не е грев..

6. Burevesnik

Burevesnik Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2025
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    108
    Не е грев да смениш духовник, јас имам сменето духовник