Девојки каков душек е подобро да се земе, од жичано јадро или мемори пена?И дали некој знае дали преводот на Innerspring mattress е исто што и душек од жичано јадро бидејќи малку поразлично ми го преведува на Македонски
Ние по препорака од сестра ми земавме вакво душече од енци менци. Внукот уште спие на истото, а има 4 години и се задоволни.
Мене кога купував ми кажаа со жичано јадро дека е подобро, дека бебето треба да спие на тврда подлога нели. А мемори пената се нагмечува надоле.
Девојки, денес нешто ме ставија во мисла.. Имаме земено монтажно креветче. Другари ни кажаа дека првите месеци бебе треба да спир на тврда подлога, а душекот ќе сме го користеле понатака. Со креветчето оди една тврда подлога - како даска со сунѓер обложена - таа се става повисоко на држачи и во прво време (3-4 месеци ваљда) бебе требало да спие на таа подлога, а не на душекот. Прв пат слушам за вакво нешто.. листав низ темава наназад, но не најдов некој друг истово да го пише.. Ве молам за мислење и совет
Над подлогата си ставив душек. Купив душек со една помека и една потврда страна и му ја ставив потврдата за почеток. Инаку, според мене, таа подлогата е за никаде и не би го ставила на неа. Има тврди душеци за бебиња, иако мислам дека бебешките душеци секако ги прават тврди.
Тоа е баш подлога и нема логика да спие бебе на тоа. По мое, му доаѓа како да ставиш бебе на теписон да спие.
Не знам дали си уште активна бидејќи постот е од пред 4 години, ама ќе пробам Доволно цврсти беа држачите за да го издржат и душекот? Страв ми е да не земе да падне на сред спиење да го преплаши бебето
Премногу е тврда подлогата на монтажно креветче. Купете душек за бебе. Ние имаме монтажно креветче во викендица, земавме плус уште еден душек. Не може да спие дете само на подлогата.
Подлогата ќе ти треба за кога ќе почне да седи,ќе можеш да го користиш како игрална преку ден. А за сега стави си душече
Јас не, ни кога беше бебе, ни сега. Таквите подлоги не пропуштаат воздух и ми е жал така да спие на мушама.