Здраво мамички, Ми треба ваш совет, сакам да купам транспортно креветче од Енци менци,за моето бебенце кое ќе се роди наскоро ама креветчето е без душече. Сакам да земам и душече ама незнам од каде. Разгледував во Енци менци ама немат некој избор. Се двоумам меѓу овие 3 модели ама незнам кое На друго место немам проверено. Ми кажаа дека за новороденче душечето треба да биде многу тврдо. Какво душече користите вие за вашите новороденче и од каде го имате земено?
Dali nekoja ima dusek od Comodita? Gledam sega na stranata popust ima na dusek za bebe, visinata 18cm. Dali e potrebno tolku visoko i dovolno e i 10cm?
Висината не е битна, битно е да е тврдо и квалитетно. Исто ти е колку ке е високо, креветчињата се длабоки.
Јас купив од 10 цм, зошто 15 цм на горното ниво ми доаѓаше превисоко како што мерев. Многу е плитко во однос на оградата, бебето ако мрда можи лесно да се префрли преку оградата. За на второто долно ниво иначе океј е 15 цм.
Ќе се најде одговорот и за други мајки, јас нарачав и кружно и овално во Филанд Куманово. Цените беа 1500 и 1800 со достава.
Само да е тврдо. Јас од енци го имам супер е само што баткото не сакаше да спие поудобно му беше на гарнитура
Хааај ми треба да најдам душек за транспортно креветче, ама стандарден душек (не на преклоп...) Ги гледам овие, дали некој има? Или да препорача нешто? https://www.encimenci.com.mk/dushek-classico-120x60x9-hugzzz-066can301 https://www.encimenci.com.mk/dushek-bebi-eko-60-h-120-per-bebe-0065
Ќе го менуваме next to me за креветче. Имаме креветче, немаме душек. Што е подобро? Мемори пена, федер систем или сунѓер? И некој од Пер Дормире со ортопедска пена?! (6000ден). Знам само дека треба да е тврд. Фала
Не знам какви нудат во Пердормире сега. Пред три години купив од таму со водоотпорна навлака. Убав, тврд душек, но катастрофа поради навлаката водоотпорна. Го поти, ужас е. Се препороди откако го сменавме за душек со посаглам навлака.
Јас бев најмногу за жичано јадро од Симпо, ама немаат ништо на лагер и многу се чека. Сепак најмногу сум за Пер Дормире од се што разгледав на пазарот кај нас. Бамбино Селесте го имавте?