Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Душек за бебешко креветче - совет?

Дискусија во 'Бебе' започната од UbavkaBube, 18 ноември 2010.

1. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    i jas rachunav na niv kako opcija zoshto slushav zadovolni zenicki vaka ko tebe, ama morav na antialergisko da odam poradi kuceto... a tamu nemase za zal.

2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.904
    Во Бебе Супермаркет имаат три вида на душеци, мислам дека над 15см беше 2950. Што мислите, дали е ок? Се е антибактериско, потврдо од една помеко од др страна само е поефтино од Пердормире и Дормео. Совет?

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.299
    Штета, не би било лошо и такви да прават, а стварно се пристапни со цени. На пример, душекот за единечниот кревет го плативме околу 100 евра, а во Симпо и останатите продавници каде што можеш да купиш душек не се под 10000 ден.

@LadyC кој е производител? Ние тоа за монтажното го купивме баш од Бебе Супермаркет, ама производство на Федер Бау беше, таман за креветчето. Некаде околу 4000-5000 беше, ако не сум грешка, ама искрено, не сум сигурна. Пред 5 години го купивме.

На DigY и LadyC им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.904
    Не знам кој производител е срце, не прашав. Има и тоа врска? Ако добро памтам спомна дека се српски. Српските треба да се добри (ваљда) :D

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.299
    Не знам да ти кажам право. За цената некако ниска ми се виде, ама можда па и толку се, можда и ние поевтино го плативме, само што мене реално не ми текнува сега. Ама ако споредам по кои цени добиваш душек од Федер Бау, еве во продавница да е нешто поскап, не би требало да е повеќе од 3000 со оглед на тоа дека се работи за мал душек што ќе се користи најмногу 3 години.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    jas per dormire zedov.

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.904
    Како е? 4800 беше за него нели? Јас уште се мислам, ќе видам здравје што ќе направам.

8. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    da, tolku e. ama vredi za keshot. pet god garancija, nepropustliva navlaka, antibakteriski/antialergiski. nema utka.

9. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Ние бебешко душече земавме од Симпо, колку што се сеќавам беше 2000 ден. максимум, може и поефтино.

Сега сме во потрага по душек за единечен кревет, доста понуди разгледавме и најприфатливи по цена во однос на кавалитет ми се видоа на Федер-бау, се одлучивме за моделот Relax.

10. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    Mayyya a
    А какво креветче имавте??? Монтажно или дрвено??? Прашувам бидејќи ме интересира дали душече од Симпо со димензии 120*60 одговара на креветче монтажно со димензии 120*60...Мене логично ми е да одговара но продавачка во Прилеп во Симпо ми рече дека можи да не одговара

11. vesnik

vesnik Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    137
    И пиши ми дали сте задоволнивод душечето од Симпо???

12. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    17.723
    На LadyC и vesnik им се допаѓа ова.
  13. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    @vesnik ние имаме дрвено креветче, меѓутоа другарка има монтажно и истиот душек од Симпо и одговара, а и не знам зошто не би одговарало кога се исти димензии. А кај монтажното страниците се платно и мрежа и има простор, ќе го собере.
    Инаку задоволни сме од душечето на Симпо, супер си е.

На vesnik му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.904
    Се решив да земам душече од Локо Кроко имаат 20см со дупка у средина за ротација на воздух да не буѓоса. Цената мислам му беше 2190 денари. Искрено мене ми се допадна и мислам нареден месец да си го земам. :)

15. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Да ве прашам, што мислите која е најдобра опција - какво душече да нарачам? Сакаме да порачаме од Федер Бау - http://www.feder-bau.com.mk/?q=mk/products, меѓутоа имаат повеќе видови: стандарден, ортопедски, дуосел, релакс, покет, со мемори пена....Некој да има од овие?

16. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Ние зедовме на PerDormire.4800 мислам дека беше. Се консултирав и со родители кои го користат и сите дадоа позитивни оценки. Душекот е со две страни едната се користи до 6 месеци а другата за понатака.Антиаларгиски и антибактериски и има непропустлива подлога. Уште на бебо да му се допадне

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.299
    За поголемиот син го зедовме pocket душекот. За стандарден единечен кревет е, прилично е висок, мислам околу 26 см дека е. Презадоволна сум, ни многу тврд, ни многу мек, ептен е удобен. Може и за бебешко креветче, изработуваат со димензии по нарачка.

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.904
    Јас добив на поклон од Локо Кроко од 20см со некоја дупка у средина за да ротира воздухот и е одлично. Е сега останува бебо да го сака. :)

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.248
    Допаѓања:
    13.889
    Се јавив ми кажаа имале некој нов baby care тој го изработувале за бебиња и досега биле задоволни. Нешто слично како дуоселот им бил. Па решив таков да нарачам. Околу 40 евра е некаде

На LadyC и Annath им се допаѓа ова.
  20. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Девојки, од што материјал е подобро да биде душечето, бамбус или латекс?
    Што е важно при одбирање на бебешко душече?