Да има тврда страна за новороденче и стандардна од другата кога ќе е поголемо. Нити сум чула бамбус, ни латекс, ни бутур. Моето е 20см од Локо Кроко и е бонбона. Има дупка у средина да му кружи воздух за да не буѓоса и тоа е тоа. Др ништо не знам.
Малку оф топик, а можда и не толку. Од кој месец во бременоста почнавте да се спремате со овие работи? Мислам на креветчиња, душеци, транспортери, облека и сл.?
Срц не се води по мене јас во трети месец прво што купив беше креветче на бебе саем. Јас купувам од почеток на бременост, не знам колку е правилно, ама јас сум јас затоа. Инаку повеќето почнуваат од 7,8,9 месец (освен тие со близнаци тие и порано малце)
Кикин, кажи ми ви стигна ли душечето и како сте задоволни. Има ли тврда и мека страна или е еднаков и од двете страни? Нашето е со нестандардна големина, па морам по нарачка, само незнам каков???
И мојот е по нестандардна големина затоа и јас порачував. душекот е еднаков од двете страни. Вака ок ми изгледа, ќе видиме како ќе биде прифатен. Еве ти линк http://www.feder-bau.com.mk/?q=mk/products Нашиот е дуосел. (Бебешките од тој ги прават)
Јас душече порачав исто ко Кикин, дуосел од Федер Бау, 110 на 60 см за 1800 денари со бесплатна испорака до дома. Изгледа ОК ќе видиме бебо како ќе спие на него. За перниче јас знам дека не треба никакво за толку мало бебе. Еве поискусните мајки нека потврдат.
Ја исчитав цела тема ( иако не е многу активна) а сепак мислам дека е многу важна и се уште не можам да одлучам каков душек да одберам.
@kikin @Lolipop23 Гледам имате душечиња од Федер бау, дали можеби е вакво и како сте задоволни? Денес порачав па сакав да видам искуства. Позз
Јас кога порачував го немаше ова Baby dream, нашето е Duocell. Вака е ОК, тврд душек е, бебуш до 6 месеци си спиеше на него во креветчето, му одговараше. Друго и не знам што да кажам, бидејќи нели друго е кога самиот го користиш, вака за бебе можеме само да си погодуваме дали му е ОК или не.
@VDT2906, како што кажа @Lolipop23 и јас кога нарачував немаше Baby Dream. И нашиот е Duocell, и да точно, бебоама спие, ама каков е душекот не знам. Вака тврд е. Убав.