Фала ти многу. И нас ни треба душече се распрашувам од кое и како, од федер бау имам на спалната и задоволни сме . Можеби е уште рано за некаде два три месеци ќе го спремаме креветчето, оа што го имаш порачано е од мемори како што гледам или дебел сунѓер е ?
Пу пена пишува дека е ми кажаа дека вака ги правеле бебешките. дали тоа пу пена е сунѓер искрено не знам, а и не прашав.
Ние имаме бебешко душече на дормео. Искрено, не разгледував многу, ова ми беше препорака од другарка и испадна супер. Душечето е сунѓер, има две страни за употреба, тврда за првите месеци и помека за понатаму. Исто има непропустлива навлака која ја перам во машина и сушам во сушара. После три години, душечето сѐ уште изгледа како ново Побарај спецификации на нет, мислам дека е и антиалергено, ама не сум 100% сигурна.
И јас Дормео имам, исто по препорака од блиски со мали дечиња. Ние сме мали, скоро 3 месеци, ама засега сум презадоволна. Како што кажа @NarCis@ ми се допаѓа што има навлака што не пропушта и многу лесно се пере, нема потреба од непропустлива подлога плус. Го препорачувам
Мамички дали некоја има вакво душече или пак знае на која страна треба да се постави... Донесено ни е надвор од државава ама незнам каква улога има....
Вакви имаше вп Симпо со кокосови влакна мислам беше како антиалергенска заштита. А од која страна треба да се постави искрено незнам
Мами што имате душече од дормео, се одлучив да го купам но сега гледам дека е само 10цм. Дали е тоа доволно? Планирам да купам креветче дрвено со димензија 120/60, до кога беба може да спие во толкаво креветче?
Претпоставувам дека едната е зимска другата летна страна... Нема некаква ознака на етикета некоја? А првата слика личи дека се кокосови влакна. Прочепкај на нет.
Кој е подобар душек? На дормео или во енци менци тие што се на лезет поскапите? И дали има некој душек на Дормео и како сте задоволни? Водоотпорна е навлаката?
Јас го поставив истово прашање ама одговор не добив, па се надевам сега ќе добиеме. Ја исчитав темава и пак се двоумам за дормеото затоа што ми е страв од мувла, две членки се пожалија.. Друга работа, во енци менци со акцијата даваат гратис душече со купено креветче па се мислам да доплатам од поскапото душече ако има таква можност.
Многу ми е криво што не можам да си купам Дормео душече, ептен не ми одговара димензијата. И имам грижа на совет дека на бебе нема да му пружам квалитетен душек. Многу позитивни искуства сум слушала за Дормео особено фактот дека му се вади навлаката, ама ете ништо
Ич да не ти е мака. Јас слушнав дека баш поради таа непропуслива навлака мувлосуваат бидејќи не можат да дишат. А има и на други што му се вади за перење. Ќе си купиш непропуслив чаршав има од кика бу и готово.
Јас па некако разочарана бев од Дормео. Нормално се одлучив за него зашто ние сме презадоволни, ама очекував нешто повеќе од обичен сунѓер. Да ги прашам тие што го имаат, кога го свртевте од помеката страна и дали е скроз рамен? Нашиот на едната страна е малку повисок, го отварав знам и самиот сунѓер е таков.
Nas ni bese pobitno duseceto da e pogodeno i zatoa i poveke izdvoivme za dusek otkolku za krevetce. I ni e pogodeno ima upcinja za cirkulacija na vozduh solidna tvrdost i bas fino si nana bebe vo nego.