нема потреба да се плашиш, незнаев дека не се боцкаш со клексани/фраксапарин...тогаш дефинитивно мора да почнеш со боцкање, но нема зошто да те плаши тоа мн жени се боцкаме јас со месеци секој ден сум, и еве и покрај терапијата пак ми се повисоки ...само редовна консултација со трансфузиолог и ќе биде се под контрола
ич да не се плашиш, ако нешто мора - ќе го правиш. Како ќе ти кажат доктори така да правиш, остај ние што си збориме овде. Ама да знаеш, ништо не е страшно. Минатата бременост скроз цела се боцкав и се си заврши најнормално.
Мене ова клексаниве ме збудалеа... 3 пат до сеа со размак од ден два како крварам од нос.. тече како чешма .. а минатата недела испитав 2000 ми беа... веќе влагам во 3то тромесечје... сабајлево хаос, над лавабо си преседов... плус и кашлање со крв...
маж ми беше сабајле му рекле не е на работа, и не знаат кога ќе се врати...цел март ја нема, и јас морав на приватно да одам
Не ја најдов.Уште не доаѓа а до кога незнам,не ми кажаа а и гледав да фатам штикла што побрзо зашто пензионерине се неподносливи
Фала за одговорот зошто јас денес бев ми земаа крв а ништо не платив затоа ми падна чудно таа на шалтер само ме праша дали сум трудна
Bev kaj maticnata rece za edna nedela da proveram kaj privaten laborant kaj nas vo nasuot grad bidejki pravev na drzavno isto vo nasiot grad....da videla dali ke ima isti rezultati.. mene sega mi se dimerite 1739 za edna nedela so tie rezultati od privaten laborant ke odluci dali ke treba inekcii.. i sea za edna nedela se moze da se dese. Se isplasiv bidejki mn mi se visoki. Za edna nedela ima da puknam od mislenje
А на ехо те гледаше докторката? Лакуни имаш ли? Ти мереше ли протоци? Ти што се исплаши да ставаш клексани една недела,не е тоа страшно.
Зошто се проверуваат димерите? Дали превентивно или со причина? Мојов лекар ништо не ми кажа а кога ги дадов резултатите на друг лекар преку другарка и рекле дека чим ме пратиле да проверам димери морало да има некоја причина
Сега ги земав резултатите за д димери, некој да ми каже дали е ок? од тоа што гледам вика покачени ама не знам до која граница треба да се движат во бременост.
Испитував сабајлево ддимери реф. вредности од 0.000-0.500 мене ми се 0.537 си стои H ознака за повисоки но за 35та недела се во ред така? Да си прашам докторките тука затоа што за 1 недела сум на контрола