Си имала некои приблеми со забременување? Чудно ми е што.те праќаат толку рано и често... @SexyGirl2 ниски се да,затоа пак те имаат пратено, зависно како ти биле и времињата на проток. Провери пак, ќе ти дадат нешто за пиење можеби
Обично на месец дена се проверуваат, али може доколку така налага ситуацијата на две недели...мене на почетокот така исто на две, па на месец, ...ништо страшно подобро е да се пратат редовно.
Јас сега за 2 дена сум на ехо не ми рече за димери докторот па затоа прапав на коку време. Сепак фала ти многу
Дали морам да сум гладна пред да одам да ми земат крв за д димери? Наутро кога станувам одма седнувам да јадам секој ден, во спротивно ми се гади. А треба да одам во друг град за да ми земат крв
Само што се уклучив истото да го прашам Ве молам и јас за инфо, дали смее да се јаде пред земање крв за испитување ддимери.
Zdravo, bremena sum 23 ned.so bliznaci. Vo 19 nedela ispituvav D dimeri i mi bea 2000. Pisuvase vo dogovor so ginekolog kleksan 1 mesec po 1.Ginekologot kaza nema potreba. Sega vo 23 nedela bez terapija D dimeri povtorno 2000 i pak 1 mesec kleksani po 2. Bebinja ponapredni za 1 nedela, postelka bez lakuni, nemam otoco, nemam visok krven pritisok. Znaci se vo normala, nemase indikacii da ispituvam tuku uspat so krvna grupa. Mislenje ako moze
за димери и инекцииве има мн различни мислења баш вчера еден гинеколог збореше за ова, и само ќе ти пренесам што кажа што не велам дали греши или не, зошто еве и јас примам фраксапарин веке 5 месеци... Цитирам: доколку има причина како генетски мутации, тромбофилија, или е со ин витро жената оправдувам боцкања , во спротивно не, ...вика се буните за вакцини, а за клексани без проблем прифаќате, а не е докажано дали се штетни или не, самата бременост е вика склона кон тоа да се покачени димерите што не го смета за алармантно секако додека вредноста не е до плафон... така да незнам што да ти кажам јас примам долго време , како ќе ми речат така правам, и кај мене е се во ред на ехо, и со близнаци сум, контролирај ги еднаш во месецот...мене во 16та недела ми беа 1639 негде и сметаа дека е во ред, и покрај тоа што се боцкам.
Нема тромбофолија, не сум со ин витро..времињата се на долна граница но сепак се во склоп со реф.вредности..без терапија не ми се ич покачено за цел месец..а сум лотала искуства со терапија и пак дупло покачени, не знам дали да почелам па на крајот на месецот ттаман 26 нед.пак да испитам да се види дали се исто пак или покачени и да се донесе крајно решение. Вие од која причина примате?
Пред еден месец д димерите ми беа 133, сега 290. Имам лакуни на постелката, но д димерите не ми се лоши. Терапија не ми дадоа. Мислење?
Го пијам од трансфер, сега сум 19 недела, голем дел од членките пијат, штом го даваат веројатно може да се пие во бременост.