Трудници димери во 21 недела, се 1900 трансф.смета треба да покачи дозата на фраксапарин, но од друга страна и не може ради мојата килажа која е мала...на ехо на гинеколог фала му на Бога се е во ред... сметате ли дека треба да сум загрижена или ? Некако високи ми се, а до пола пат сум а кај е уште пола.. некој со искуство вакво или слично ?
Софи најдобро советувај се со повеќе Др на мене лично воопшто не обраќаа Др на тежината туку према вредностите ми ја одредуваа дозата на фраксипарин
ама кај мене Мече мора и тоа да го гледаат јас сум прилично слаба и не смеат, а и во упатствата на инекциите пишува на која килажа која доза смее да се става...кај тебе сигурно можело да се стави друга доза ти поинаква килажа си сепак.
Софи,мене во 19 та недела ми беа 1900 ддимерите, и ми рекоа со оглед на тоа дека носам две,во ред си се, и си останав на иста доза од 0,4 клексан. Минатата недела во 23 та недела,ми беа веќе 1500,почнале да опаѓаат. Како и да е, ако се е во ред со бебките,и хомогеноста на плацентата,мислам дека нема простор за загриженост, плус докторите ги гледаат и времињата на хемостаза. Меѓутоа,како и да е, мој совет да се консултираш со уште еден трансфузиолог,и друг гинеколог,да побараш второ,трето мислење, па да се одлучи што да се прави. Секое добро
За многу години празников..од денес си почнав со клексани како за прв пат почуствував печење додека ја стававме и малку после тоа...Нормално е или може некоја грешка направив?
ееее не да не нормално мила и тоа како печат без гајле , ништо ново, ќе се навикнеш секојдневно ...и фраксапарин се исти само кај нив па и иглата тешко оди .
Zdravo zenski..nova sum na forumov. 24ta nedela sum I imam ogromni otoci. Maticnata me prati da ispitam d dimeri, tie se 1025. Treba nesto da bidam zagrizena ili? Pocnav za sekoja sitnica da krevam panika, pa prvo da si prasam ovde rekov.. Fala mnogu.
Д димери во 16та недела 664, рангот е од 0-500. Има простор за грижа? Зошто знам дека со текот на бременоста се зголемуваат
нема потреба да се грижиш мила, совршени ти се, не гледај тоа до 500 тоа не е за бремени има други вредности за нас...мене во 16та ми беа дупло од овие твоите па не беа воопшто загрижени нормално било ми рекоа така да уживај топ се твоите
Рефундира ли некој средства од клексани/фраксипарини? Јас пред еден месец поднесов документи но уште ништо нема.После колку време ви исплаќаат? Ако воопшто исплаќаат