Da, so upat od opst maticen lekar. Ke mu ja objasnis situacijata i ke ti prepise terapija. Mene me vodi dr. Elena Petkovic i sum prezadovolna od nea. Ako uspees da najdes kaj nea termin zakazi. So lesno
Дали може да ми кажете дали се во ред резултатите. Дури во вторник ќе одам кај матичната па да не му ја мислам инаку сум 31 недела
димериве мислам се добри ама времињата се пократки...и јас испитувам во воена и за вакви рез ми дадоа фраксипарин ама јас сум 27 недела, така што не мора да значи дека и тебе...со лесно
Да ве прашам вие што се боцкате по дома, дали ви истекува понекогаш од кожата од инјекцијата одма откако ке ја тргнете иглата?
Да, се случува да истече малку од течноста некогаш. Чарето е откако ќе завршиш со испуштање на течноста од шприцот, да не ја вадиш одма иглата од кожа, туку да почекаш неколку секунди прво пред да ја извадиш, и тоа да не биде нагло
Бев денес на трансфузиологија да испитам димери прв пат 27ма недела сум и ми беа 6743 а сите други вредности ми беа во граници на нормала и отидов во хемолаб да испитам да не има грешка таму ми беа 5571 и докторот од хемолаб ми пишал да примам клексан 2х40 и да направам SFA и крвна слика по 7 дена. Што е тоа SFA и дали мора кај нив да испитам бидејќи не сум од Скопје? Дали ќе се среди со клексаните? Многу се испаничив
Obicno stojat vo prostorija kaj sto nema greenje... no ako ne gi koristis momentalno mislam nema greska da e vo frizider no pred upotreba denta netreba da se ...
Kolku pati vo tekot na bremenosta ispituvate d dimeri? Prasuvam za slucaevi so problematicni bremenosti i prethodni spontani abortusi
Зависи при секое испитување дали и колкава доза лек ќе ти одреди докторот. Како завршуваш препишана доза испитуваш дали има потреба од нова. Јас од 27ма недела натаму еднаш неделно испитував.
Jas ispitav na pocetok na bremenosta vo 7 ma nedela, i potoa nikoj ne me pusti da ispitam pak. Vo 17 nedela plodot nemase srceva akcija, a imam i prethodni 3 missed abortusi. Pa si velam deka trebalo da me pustat pak, deka mozebi toa bilo pricinata
Ќе ти дадат клексани ама ништо страшно, не се плаши. Еве линков сум го ставила и наназад во темава, ама не е на одмет пак http://www.perinatology.com/Reference/Reference Ranges/D-Dimer.htm Ова е сите параметри и референтни вредностти за време на бременост, за секој триместар посебно колку е нормално.
Денес поднесов документи за рефундирање на средствата за клексани, дали навистина ги рефундираат? Таа на шалтер ми рече за 2-3 недели ќе ми стигнело решение и после во банка да одам.
Ако ти се комплетни документите вистина рефундираат. Ама мислам 70% од сумата. Нека ме поправи некој ако грешам за %
Толку е од прилика. 254 се во аптека. Во фонд ги рачунаат по 201 и од таа сума задржуваат 20 ден партиципација. Значи 181ден по инекција е рефундацијата