Јас сакав за во градска болница ама ни за таму нема прашував и јас само дел приватно да испитам ама не сум доктор па да толкувам резултати сама.
Со приоритетен бев, ама гужва невидена е. Првиот пат кога отидов, отидов на пладне, оти нели приоритетните се на ред после закажаните. Ми рекоа дека не земаат веќе крв, да дојдам следниот ден пред 8 утрото, сум имала предност како трудница. Во 7:45 бев таму, гужва имаше ко сите цела ноќ да дремеле пред болницата и чекале да отвори (така е зборот). Да не беше мм, ни тогаш не ќе завршев работа. А резултати не даваат со вредност, туку само дали е ок за тој триместар и препораки дали треба или не треба терапија.
Ме предупреди мене сестрата дека нешто со резултатите не било ко што треба, ама битно ми е мислење да има да не ги плаќам веќе клексанкве приватно. А се виде со доктор?
Не се видов со доктор, мм ги зеде резултатите. Пишуваше дека се во рамките на очекуваната вредност за гестациската недела, па можеби затоа.
Благодарам. Јас имав редовен од гинеколог. Почекав три недели, ама барем раат си одиш на термин и завршуваш работа. Со приоритетните ако немаш врски ужас е со чекање. Јас прееска брзо зсвршив работа. Незнам тебе за што ти е да си прашаш дали може гинеколог да ти издаде.
Искрено не бирав доктор овој пат. Ми се погоди кај докторката што и претходниот пат ми беше кога бев преку врската. Да ме утепаш сега не ми текнува како се викаше. Можам да проверам дома па да ти пишам. Нека излезат резултатите па ќе видам дали ќе бркам и друг за читање. Ама јас немам некој конкретен проблем. Ниту сѕм имала. Само контролно правам пошто во почетокот по ивф па до 7 недела ги примав и сега од навика да сум си мирна правам контроли.
Mene maticniot ginekolog mi dade prioriteten za ginekologija na klinika, pa od tamu mi dadoa prioriteten interklinicki za transfuziologija. E sega nemozes da biras doktor na ovoj nacin ama bitno mi bese da gi vidam rezultatite. Dobiv I misllenje za kleksani, I zakazan termin za sledniot pat.
Девојки, ми се собраа два месеца клексани за рефундирање. Кои документи беа потребни за во фонд? Имам фискални со сметкопотврда од аптека и наодите од трансфузиологија. Ке ми треба од матичен лекар изјава дека се примени и рецепти. Друго нешто? Ова све може да однесам копии или оригинали бараат?
Од матичен потврда дека се примани. Јас се носев оригинал освен извештајот од трансфузиолог. Значи, фискални и сметкопотврда, извештај од трансфузиологија и потврда дека со ги примила. Толку
Тоа го заборавив, најбитното, ама мисчам се подразбира за трансакциона штом бараш пари. Барање таму ќе ти дадат
Да не се заборави да ископира, па после да губи време наоколу да бара каде да копира. Инаку да, тоа најбитно е
Само да напоменам за трансакциската сметка , мора на ваше име да биде , неможе на сопругот . Мене еднаш за тоа ме вратија.
zdr na site jas sum nov clen ,sakam da go spodelam mojot problem so va , vo 34 nedela sum do sega se bese dobro no deneska koga bev na kontrola mojot ginikolog zabeleza deka bebeto kasni so razvojot za 1-2 nedeli mnogu sum isplasena i me praka da ispituvam dimeri no nema nikakov termin vo drzavna pa mi rece sega po praznikot mnogu sum isplasena i zagrizena za bebeto