Ако мислиш на тој линкот ги проверив, само за тромбинско не најдов. Прво, активно беше 25, па падна на 22. Тромбинско 14, па 13. И според тој линкот што го отворив е под нормала. Така да, ќе видиме сега во 30та недела дали се подобрило нешто
Здраво девојки јас сум заинтересирана каква е процедурата за рефундирање на средства за клексани јас имам еден завршен од 10 од тој месец и уште еден што завршува денеска од 30. Па би сакала да знам дали ги собирате од повеќе месеци и ги давате или месец за месец ги давате? И да секако за колку време е исплатата на средствата од поднесувањето? Однапред благодарам. Имајте убав ден
И јас ги давам месец за месец ... првиот ми ги исплатија за 4 дена, а за претходниот уште чекам три недели поминаа
@Bella* еве ја табелата. Имаш и за хемостаза. http://perinatology.com/Reference/Reference Ranges/D-Dimer.htm
Документите за рефундација за клексани за еден месец во фонд ги поднесов 23 Јануари ..еве го 18 Февруари уште нема парички ... а претходниот пат за 5 дена ми ги префрлија.. Чекала некоја толку време за рефундација ... повеќе од 3 недели ?
Бидна и моето испитување за Д димери. На граница од 0 до 500, моите се 600. Што да очекувам? Ќе ме праќаат пак да се контролираат или?
Димерите се добри, но хемостазата како ти е? Не се зема предвид само резултат од димери, важна е и хемостазата. За понатаму не се знае, зависи од проценката на докторот, ако на ехо има индикација за повторно да проверуваш.
Тука нè има со ваков/сличен резултат што боцкаме инекции, а и што не боцкаат. Гинекологот што те води ќе ти каже што понатаму, а може да се консултираш и со трансфузиолог.
Скратени ти се времињата,мене лани ми дадоа само 20 клексани да боцнам зашто скоро исти вакви времиња имав И ми се средија Но во секој случај ќе ти одреди матичната,димерите супер ти се
Која недела си? Само активирано парцијално ти е под нормала ама пак не е страшно, може да се среди со терапија. Консултирај си се со трансфузиолог.
27 недела сум и многу сум уплашена да не е нешто сериозно. Цел ден сум во паника да не му се деси нешто на бебето
Нема, не се секирај. Овие испитувања се прават за тебе, плус иди погоре има полоши резултати од твоите. Моите се полоши од твоите и уште не примам терапија. Легни си спокојно ама пак оди си кај гинекологот да ти каже што понатака, некои даваат терапија на ваков резултат.
Денес правев контрола за хемостаза и д димери по втор пат откако претходно примав 15 дена фраксипарин. Д димерите ми се намалени на 550 и не ми е јасно зошто повторно ми ги продолжија фраксипарините? Дали има на нешто друго што се внимава не се во прашање само д димерите или што е работата....гинекологот само ми потврди тоа што го напишал трансфузиологот без објаснување...сега незнам што да правам се плашам ако продолжам да ги примам да не паднат ептен д димерите пошто се во нормала сега. Дали може некој што ги прима подолго време и што е повеќе запознат да ми каже како му се движат д димерите после толку терапија и на база на што се примаат подолг период.