Девојки денеска испитував ова се резултатите. Гледав наназад различни искуства, до утре дур отидам кај матичната, не знам дали се добри резултатите? Ми прави паника тоа 816 за д димери, инаку 24+4 сум
Супер ти се резултатите, единствено ти е намалено Активираното парцијално време ама и тоа не е страшно. Јас не примам терапија со исто така намалени времиња и повисоки димери.
Оли кај кој трансфузиолог одиш? Јас сакам да проверам д димери. Па да знам за кој Др. да побарам упат. И каков приоритетен или со термин?
Здраво мамички, вака бремена сум 32 недела редовно одам на контроли кај д-р Надица Героска од Пзу Мама ама досега не ми рече да испитам Д-Димери ниту еднаш. Во бременоста ми е се како што треба ама повеќето трудници знам дека испитуваат. Еднаш ја прашав сестрата таа ми вика тоа ако има потреба и еве незнам. Ваше мислење ве молам?
Ако има индикација за тоа сигурно би видела докторката на ехо ако ти е прва бременост и без комликации обично во такви случаеви не се испитуваат. Секој гинеколог различно си ги води пациентите
Па да прва бременост ми е и до сега фала му на Господ се е како што треба, ама прашањево ме мачеше. Ти благодарам ми олесни. Поздрав
Супер дај боже така и да истераш до крај иначе баш сега со виирусиве и не ти треба да се движиш по болнициве . Поздрав
Дали периодов ќе одите на трансфузиологија? Потврден случај на корона вирус и сега премногу ми е страв да одам на контрола. Уффф
Мешиња каде освен во државна можат да се испитаат д-димерите? Има опција приватно некаде или како? И не сум сигурна па да си прашам може било кој период од денот нели? Не мора гладна да бидам или грешка сум?
Мислам дека во секој ценовник по приватните лаборатории имам видено и по приватните болници (за Ремедика сум сигурна, испитував хемостаза). Не мора да си гладна.
И колку плати во ремедика? Наредна недела ќе одам кај матичен па најверојатно ќе ме прати да испитувам па да си знам..
Само за хемостазата околу 1400 ден мислам беше, д димерите се плус. Секаде е горе доле исто на приватно. И во државна кога одам ми даваат сметка и пишува на неа сума околу 3200 ден. и подоле дека сум ослободена од сумата. Зависи во која лабораторија имаш доверба.
И во Хемолаб испитуваат димери и хемостаза, мислам дека ценовник имаат на страницата во ПДФ да се симне.