Земи приоритетен упат. Не е страшно и да се повисоки ќе ти препишат терапија со клексани и ќе си биде се во ред.
Не даваат приоритетни упати Пишувавме погоре сите. После нова година некоја промена има и не даваат. Оди така и замоли некој доктор да те прими без упат. Сигурна сум дека ќе те прими.
da ne mi dade so prioritet ne mozelo vo vtornik po praznikot treba da odam vo meguvreme taa ke vidi dali ke najde nekoj termin a mene do vtornik mi izgleda cela vecnos
Слушај ме. Оди утре на трансфузиологија и замоли некој доктор да те прими. Верувам ќе те примат. Можат да ти завршат работа, ако сакаат. Биди упорна, замоли ги.
da ke odam utre ne prasav toa se ispituva na gladno ili da kasnam nesto zosto nezz kolku ke cekam i dali voopsto ke me primat
на клиника за трансфузиологија можеш и попладне да одиш, помалку гужва има, околу 6 попладне, до кај 8 ќе завршиш работа
Значи вака - за приоритетен упат вака се прави. Матичен те праќа на гинекологија и од таму даваат приоритетен упат за на трансфузиологија. Не чекај, земи упат за на гинекологија и одма ќе завршиш работа. Ваква е сега праксата. Изгледа смениле нешто, да не даваат матичните приоритетни упати, само специјалисти.
Или друга опција е јас си имав редовен упат за во петокот. Завршив равота согласно термин. Сега веќе си земав нов за 09.05 што е точно еден месец од овој преглед. Предноста вака е што имаш термин и знаеш кога ќе завршиш.
Ама ако на некој му се брза, не може толку да чека по редовната постапка. А и во приоритетните амбуланти не се чека многу. Те запишуваат прво на шалтер и си чекаш ред. На пример, јас отидов во понеделник и сакав баш кај мојата докторка и тие на шалтер ми закажаа во термин. Си дојдов, ми дојде термин и си влегов. Боцка некој по 2 клексана на ден?
Ми се виде како многу. Мене д димерите ми се ок, ама изгледа времињата почнале да се намалуваат. И како ги боцкаш? Мислам рака, стомак?
Дека на упатството пишува да менуваш страна. Еднаш едната, друг ден другата. Вака со 2 ова некако невозможно е.