Д-димери во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од butterfly.mk, 21 септември 2013.

1. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Истиот ден се готови, после 14ч се зимаат. Се прават на трансфузиологија.

На mare92 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    Ако одиш попладне готови се околу 20ч заедно со извештајот од трансфузиологот

На mare92 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Можно е да се намалат димерите во бременост ? 600 и нешто ми беа во 8 ма недела,а сега 400 и нешто 15 та недела

4. thedancer

thedancer Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Na univerzitetska klinika ili vo institut za transfuziologija? Dali ste ispituvale sega brzo, zasto mi kazaa tuka vo Kumanovo deka nema reagensi?

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    На трансфузиологија се испитуваат имаат и прва и втора смена

6. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    Девојки зошто се плашите да одите на трансфузиологија? Таму ги испитуваат болните од гриповите или општо дека е на клиника? Па и во ремедика и во систина е исто дури и полошо, таму доагаат и од други држави пациенти значи по не безбедно е

На Lady Leona му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    470
    Zenski zdravo!Primam kleksani,so istite se bockam na racete t.e.gorniot del kaj ramenicite ,no bidejkji podolgo vreme gi primam a najverojatno ke gi primam i cela bremenost,pa baram care za modricite koi se pojavuvaat od bockanjeto.Nekoja so slicno iskustvo?

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Која недела си? Обично во рана бременост можеш во стомак после тоа кога нема да можеш рацете партал ќе ти бидат...јас ги мачкам со хепатромбин и ми помага :):)

9. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    470
    14g.n. sum,a gi primam vekje 3 nedeli.Inaku taka mi kaza ginekologot vo race da gi primam.jas stravuvam da ne slucajno ne gi bockam pravilno pa zatoa da mi se pravat takvi modrici

10. thedancer

thedancer Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Ne se plasam, tuku ne izleguvaat termini od kaj mojot maticen, a koga gledam na moj termin ima, drugo mi kazaa demek nemalo reagensi ni vo Kumanovo ni vo Skopje, voedno ne sakam da odam na privatno zasto za trudnici e se besplatno vo drzavni institucii. Deneska cel den vrtam vo Institutot i nikoj ne se javuva. Znaete li koj doktor transfuzilog dava mislenja od institutot?

11. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    Матичниот гинеколог нека ти даде приоритетен 24 часовен упат за на трансфузиологија, и приватните ги носат у државна ако немаат такви лаборатории (систина имаат) ама и зошто да плакаш 3-5.000 за испитувањата а и да ти дадат клексани ако се од приватен трансфузиолог нема да можеш да си ги рефундираш средствата.
    За реагенси не сум слушнала дека немаат. Јас сум другата недела на контрола

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Зависи од гинеколошките ординации јас кога бев кај Снежана во ординација Коруноски ми кажаа дека од трансфузиологија ги враќале со 24часовен упат (што некако и нема логика) и затоа си земав од матичен и не ми направија никаков проблем

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Можеби треба помалце од 45°С да ги боцкаш само гледај и ептен плитко под кожа да ти бидат зашто ќе ти се направи како топче(не е страшно со масирање се губи одма) ама знам дека во упатството пишува дека не смее така :)

14. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    34.764
    Не ги вратија само им рекоа по оние со редовен термин што имаа... завчера баш додека чекав извештај имаше со24ч упат...

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ова ми го кажаа од ординацијата им се случило на доста да ги вратат...а и како им е ќејф на трансфузија така прават искрено

16. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    34.764
    Искрено чудно ако е така зш јас бев со термин женава пред мене имаше една и човеков на шалтер и рече госпоѓо по термините ќе бидете примени...а додека излегував да земам извештај исто го слушнав за др... никој не беше вратен затоа и ме чуди иако од др страна па не ме чуди гинеколозиве да недаваат упат... па мора од матичен општ...

17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Во септември кога бев имав закажано преку матичен бидејќи гинекологот не можеше кога влегов таму му кажав на трансфузиологот дека сум времена и дека веќе примам терапија и имаше напишано во извештајот кога пак требаше да ме боцкаат е сега бидејќи матичниот не пишал дека шалсум набремена(што нема логика терон да пишува) си платив за испитувањата кога ги земав резултатите вика ејј па ти бремена си била и викам па ви кажав ама вие не верувавте...Сега бев пред скоро месец со 24 чадовен исто од матичен таа на шалтер ме праша дали сум и викам да, епа оди само да те боцнат ништо не платив...како сакаат така си играат таму за жал

18. thedancer

thedancer Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Znaci ima reagensi zemaat krv?

19. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    34.764
    Се боцкаа некој јас лично овојпат не бидејки бев само за извештај...

20. Taptapy

Taptapy Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2019
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    434
    И најново прашувам кај матичниот гинеколог за упат на трансфузиологија ми вика од пред пола месец имале забрана за да издаваат упати за трансфузиологија.Вика матичен доктор со друга дијагноза да те испрати .Значи човек да си пукне што може у нашава држава незнам.