Јас завршив работа. Никој ништо не ми кажа, ниту ме врати. Залепиле на врата соопштение демек се откажани прегледите, а не е така. значи, безобразие до немајкаде.
Јас поднесов на 20 март , ми ги рефундираа за 5 работни дена , на 27 март.. Сега имам пак за поднесување документи на 16 април, обично на 30 дена си ги носам.
Јас имам поднесено на 3 март на 19 март и сега пред една недела за ниедни ми немаат вратено. Утре планирам да се јавам да ги прашам.
Kako ne vazi mila od privatna klinika? Denes bev vo remedika i rezultatite i izvestajot gi prati maticnata vo drzavna po meil.
Девојки да се пожалам. Од утре 36 недела. Бев на трансфузиологија да ми продолжат терапија со фраксипарин. Три трудници пуштија мене ме вратија само за итни случаеви било. Тежок срам што се прави. На врата процени дека јас не сум ИТЕН случај. Сега ке одам на приватно. Кај ни кратат плати, не пракаат дома сега и сами ке плакаме прегледи по приватните а плата од нас земаат. Ама карма е чудо. Инаку цела државна соте дрвја по 100 години стари се исечени, сите улици ископани. Ако ви е побитно здравјето и сте во можност за приватно да направите анализи тогаш не си го губете времето на клиника
Дали има некоја измена во процедурата за рефундирање..на шалтер се уште се носат во фонд или има нешто изменето со оглед на ситуацијава
Сега се јавив во Фонд и ми кажаа дека ми фали некаков документ, изгледа конзилијарно мислење. Каков документ е тоа? Кпј треба да ми го даде? Кога ги однесов во фондот во подрачна единица рекоа дека сите документи се во ред.
Фала за бројот, се јавив кај мене ништо не фалело и уште ми е предметот во обработка. Од 16.03. ми се однесени. Зошто ти е конзилијарното за рефундирање? Тоа само за боледувањето се носи не и за рефундирање.
Да и јас знам за боледување дека се носи Инаку бил ли некој скоро во фондот ,дали сеуште се поднесу аат документите на влезот , не пуштаа да се влегува внатре на шалтер?