Највероватно на мене мислеше. Јас порано одев кај Елена Петковиќ, закажував кај неа, ама има веќе 3-4 месеци почна да не ми дава извештај, као треба гинеколог да одлучи, бла бла, па продолжив кај Симеонова на Гак со прегледи и извештај ми даваше за клексани. Е сега ради коронава, не одам на Гак, само лабараторија на Трансфузиологија, па матичен гин.праќа мејл и они брзо враќаат со извештај. Пред една недела само пишаа мејл да продолжам 7 дена, а овој пат бараа последен преглед, податоци, историја. Може сега пак да даваат извештај и трансфузиолози, не сум ни пробала, дека сум на крај, ама штом викаш пак не даваат.
Со упат од мојот трансфузиолог кој ми го напиша претходниот месец Матичната што ти го пишува упатот треба да ти даде за на трансфузиолог а не за во лабораторија. Матичниот греши
Или истиот ден или утредента ми рекоа дека ќе ги добијам, но ми ги испратија истиот ден. Бев рано сабајле да дадам крв, па можеби тоа има врска.
Се породив на 11.4 а на 9.4 купив 5 кутии клексани.На 16.4 ми ја прекинаа терапијата.Доколку на некоја и требаат,а ќе сака да ми направи услуга,можам да и ги продадам. П.с.Ме тестирааа за гадниов вирус и се е оки
Девојки се боцкам со клексани и незз како толку примив немав проблем но денес кога се боцнав по неколку минути ми потече раката и ме подболнува. Што да ставам за отокот или само по себе ќе си помине ?
Дали ти потече или како топче ти се направи и можеш да почуствуваш како да е потврдо? Ако е така, ништо не е и мене ми се има случено неколку пати ќе ти помине за ден два.
женчиња како стоите со рефунадација периодов...јас за фракси поднесов ама веќе 3 недели абер нема ни од решение ни пари. Добила ли некоја поврат откако е вонреднава?
Jas podnesov za kleksani na 9mart,dobiv resenie na 12 mart,a isplata imav na 27april.Znaci haos e tamu !Nekolku pati se javuvav da prasam sto e problemot ,navodno imase nekoj izvicnik kaj mojot predmet ,a ne mi falese ni eden dokument. Inaku citav jas po forumive deka povekjeto imaat dobieno pari i deka isplatata ne im kasnela povekje od 2nedeli,pa zatoa jas bev dosadna i se javuvav za da vidam kaj e zastojot so mene. Javi si se prasaj najubavo,da ne go zaboravile i tvoeto resenie da go dadat za isplata kako sto bese slucaj so moeto♂️
17+ од денес се овие резултати Без Фраксипарин сум точно 1 месец. Дури следната недела сум на контрола. По табели читав до 1290 треба да се во втор триместар. Што мислите?
Па мислам дека ќе ти дадат да боцкаш. Активирано парцијално ти е скратено, а и за димериве да не скокнат повеќе. Консултирај се со трансфузиолог обавезно.
Трансфузиологот кажа, консултација со гинеколог. Според него во ред биле овие резултати . Активираното парцијално ми е околу 24 од првиот ден на бременост, и со и без терапија е таа вредност, ама и јас мислам дека ќе ми ги пишат пак ампулите
И мене ми е скратено тоа време и пред бременост и во цела бременост. Штом остава на гинекологот, тој ќе види на ехо дали има потреба да боцкаш, ќе види постелка, протоци, мерки.