Имам мислење од Јани, ама немав лабораториски резултати. Затоа бев. Кога ќе ми помине ова мислење, ќе одам на трансфузиологија.
Со ваков, без име на доктор, печат, не верувам. Инаку, не! Јас имам до крај на мај мислење од Јани за да се покријам со фзо. После ќе барам пак мислење.
Мене и со мислење од специјалист гинеколог од државна установа, ми ги рефундираа парите. Но, ми напомена дека д-димери и фактори на хемостаза, мора во државна лабараторија да испитувам. А во државната лабараторија во мојот град д-димерите ептен високи ми ги вадат. Секој месец по два пати проверувам. Претходниот месец во три различни лабаратории проверив, за да споредам резултати.
Вчера добив упат за ДД и хемостаза за Хемолаб. Сестрата на матичниот ми кажа ако сакам и ако имам врски дека може и на Трансфузиологија да одам за ова... Дали во Хемолаб се најточни резултатите бидејќи имале софистицирана опрема или да одам на државно? Гледам и доста разлика во цена има...
Не ти требаат врски само упат ти треба за трансфузиологија и не се наплаќа а хемолаб 2500 ќе си платиш резултатите се исти.
Сите одиме на трансфузиологија. Џабе ќе даваш пари за приватно. Пишував погоре, јас бев во хемолаб, ама само дека на трансфузија ми мина редот и не ми се маткаше пак за упат. Мислењето не е потпишано од доктор, само мислење. Доктор не видов, сестра ме испрашуваше во чекалната. На трансфузиологија се ептен професионални. Не фрлај џабе пари. Едит. врски не ти требаат. Немам никој јас таму, па фино минувам.
Здрав на сите. Треба да одам на трансфузиологија утре за проверка на Д-Димери. Сакам да прашам: 1. Дали трансфузиологија е во склоп на Мајка Тереза Клинички Центар (ставив и слика)? 2. Како е состојбата таму деновиве со ковид-19? Дали е безбедно за трудница да се појави и да и земат крв во склоп на оваа установа? Фала ви многу. Поздрав
Безбедно е повеќето одиме таму да испитуваме одма после утгентен кога ќе го поминеш од главниот влез ќе продолжиш право и одма од десна страна ќе ти дојде Хематологија тука е
Здраво на сите, Мала помош доколку може, денес бев на трансфузиологија за извештај да добијам за рефундирање на клексаните и ме одбија ми рекоа да одам да барам од матичната и дека со тоа можело во фондот поради ситуацијата со вирусот. Па некој да не предал со таков извештај во фондот сега скоро? И дали бидејќи сум ин витро случај првите клексани што ми се дадени како терапија од Ремедика со нивен извештај ќе ми го признаат? Благодарам.
Јас отидов кај матичната и она ја пиша цела дијагноза до трансфузија по меил и она доби повратен и со тој извештај ќе ги рефундираш